ja baš mislim da je uvođenje sobica za dojenje jedna odvratna stvar jer time samo potičemo još veću diskriminaciju dojenja (u javnosti) i prisiljavamo žene da misle da se trebaju skrivati dok doje.
tako mislim da te sobice treba zakonski zabraniti jer ispada da je dojenje na razini pišanja npr., a nije.
nitko ne misli da je neukusno pojesti lisnato pecivo nasred trga, ali neukusno je podojiti dijete u javnosti a da to nije prostorija za dojenje?
ma baš...
i ne, nisam ja napala Aiko uopće.
meni je žao što žene koje doje uopće imaju takav stav da se srame dojiti u javnosti i izvaditi sisu ako treba i u tramvaju.
s druge strane mi je jasno zašto se srame, a to sam već rekla, društvo nam je primitivno , nazadno i puno predrasuda.
a sobe za dojenje samo još više potiču te predrasude.
zato ih smatram lošom stvari.
kad ne bi uopće bilo tih sobica za dojenje žena bi se jednostavno našla u situaciji gdje ne može birati i izvadila bi cicu da podoji dijete na klupici htjela ono to ili ne, jer jednostavno mora.
nakon par takvih "prisilnih" vađenja shvatila bi da to i nije nikakva bedara niti nešto strašno, navikla bi se, to bi vidjela druga žena koja bi se povela za njezinim primjerom i više se niti jedna dojilja ne bi skrivala , na kraju bi od silinih sisa čitav narod shvatio da je dojenje sasvim normalna stvar. a ne bi se 90% nedojilačke populacije zgražalo nad hranjenjem djeteta sisom i otrovno pljuvalo po svakoj ženi koja doji u javnosti.
hoću reći...kakvu poruku tim bježanjem u posebne prostorije šaljete?
da je dojenje pred drugima uistinu jedan nekulturan čin ?
oprosti. ja sam za to da se drugi moraju naviknuti i prilagoditi.
tako je kako je.
dijete mora jesti. sad , ovdje i gotovo.
a budete li se skrivale i bježale... lol... onak, što imamo od toga osim da će ljudi oko nas biti još gluplji i zatucaniji.
ja iskreno mislim da ne bih imala danas pozitivan stav o dojenju da nije bilo moje starije sestre koja je po tom pitanju bila slobodnija.
sjećam se kako je njezin mali trčkarao već po parkiću i u jednom trenu bi samo skočio na nju, dignuo bi joj majicu i počeo bi sisati.
ja tu sliku nikad neću zaboraviti kako su mi oboje prekrasno izgledali.
ona onako lijepa, opušteno ga doji.
a iz njega pršti samopouzdanje i vedrina.
a što da se skrivala?
što da se sve žene skrivaju?
mislim, omg, na ovom forumu se priča protiv reklama za AD mlijeko, proklamira se dojenje , a istodobno bi trpali dojilje u kojekakve sobice zato da se netko ne bi prestrašio što vidi komadić sise.
ma daj.
Aiko. nemam ništa protiv toga da se ti sramiš dojiti pred drugima... ja ti samo kažem da bi ti bilo pametnije da razbiješ blokadu u glavi i podojiš dijete kad god ono to želi i gdje god ono to želi.
bez ikakve neugodnosti.

Odgovori s citatom