super izvještaj!ovo za Zagreb znam i ja, za Graz ne znam, jer nisam išla van od kad sam rodila. što se tiče ovog tvog "dodatka", e fakat sam mislila postaviti pitanje kako to rješavate! dobra ideja za toalete za invalide, ali njih nema svuda... da mi je baš sila da nikako ne mogu izdržati, odvela bi kolica u zadnji u redu toalet i s otvorenim vratima išla... ali ta ideja mi je grozno odbojna i nadam se da se neću naći u takvoj situaciji, no, nikad ne znaš u kakvoj se situaciji možeš naći...
![]()
da ne otvaram novu temu, podijelit ću ovdje svoje nedavno iskustvo
nedavno se u razgovoru s poznanicima došlo na temu dojenja u javnosti, ja inače diskretno dojim u javnosti (dakle dojim kad god i gdje moja princeza to zatraži, ali vrlo diskretno to radimo ili u mei taiju ili diskretno podignem majicu i sl.), ali razgovor nije bio potaknut mojim dojenjem jer sam tad dojila van vidokruga tog društva, već općenito
nakon svega ostala sam zgrožena i razočarana spoznajom u kakvom društvu živimo
začudilo me i što takvi stavovi dolaze od ženske osobe od koje bi očekivala barem nekakvo razmujevanje, iako nije majka
uglavnom, ta žena/cura je u razgovoru spomenula kako joj je odvratno vidjeti dijete koje doji, što ja naravno nisam mogla prešutjeti i pa mi je žena pojasnila: sise su za nju nešto lijepo i nije problem u skidanju, to joj je u redu, ali je problem u djetetu koje sisa jer joj je to odurno
dojilje ne bi smjele dojiti npr. u kafiću da drugima ne zgade ugodno ispijanje kavice (zapravo po njenom ne bi uopće trebale izlaziti iz kuće kako mi se čini)
odbrusila sam joj s par valjanih argumenata, ali sam odustala kad uvidjela kolikih je razmjera njena primitivnost
jesam li ja to naletila na izolirani primjerak primitivnosti ili je stanje u ovom društvu uistinu tako jadno da su dojilje svuda nepoželjne?
vjerujem da ipak nisu ili ću se barem praviti da je tako i ne dopustiti da me tako nešto glupo omete u mojim izlascima s mojim malim sisavcem
Sad bih joj išla dojiti pred nosom
Valjda će shvatiti kad postane majka pa joj netko kaže da joj je dijete odvratno
Ja nisam imala neugodnih iskustava, ali stvarno nigdje. Samo osmjesi i odobravanje!
nažalost, kod mene je omjer pozitivnih i negativnih komentara u korist negativnih (a zamisli, čak smo iz iste županije)![]()
Ja valjda ono negativno već automatski pustim kroz drugo uho van ili jednostavno ne želim primijetiti![]()
dojila sam diljem karlovačke županije i nažalost mogu nabrojati mjesta gdje su me čudno gledali. ipak ima pomaka 2010god. nije isto što i 2005. kad su pred edisonom pokazivali prstom u mene i govorili mi krasne savjete jer dojim djete koje je sišlo s tobogančića. znate i same, bebe moraju dojiti al tako veliki dečko - upropastiti ću ga i nikad se neće odvojiti od mame.
Onda ne znam zašto su nas ostavili na miru, stvarno nemam neugodnih iskustava. Doduše, ako netko i pita (nikad netko meni nepoznat mi još nije zbog toga prišao) "Još uvijek dojiš?" odgovorim da je to super jer mi djeca nikad nisu bolesna i kak nas i doktori hvale, moje prijateljice isto tako dugo doje svoju djecu, baka je dojila svoje osmero djece po dvije godine i sl. Jedna daljnja rođakinja mi je to o baki oduševljeno pričala pa dodala da smo "iste pasmine". Nije mogla naći taj tren bolji izraz![]()
Uvijek nešto oduševljeno pohvalim, pa valjda nisu više zainteresirani za daljnji razgovor. Ovo o upropaštavanju djeteta dojenjem nisam srećom nikad čula![]()
super mi je ova tema.. još nismo imali priliku dojiti u javnosti ali nadam se da hoćemo, uspjeli smo se riješit šeširića pa nam je sada super..