Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 230

Tema: Moja tuzna prica...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno Moja tuzna prica...

Dakle ovako.
    Culi smo za homeopatiju,i naravno odlucili se njome lijeciti.
    Antibioticima zatvaramo vrata.
    Tako smo odlucili.
    Gore sam negdje napisala o mom porodu kuci,sve nekako ide prirodno,pa smo tako odlucili da lijecenje bude prirodno.

I starija curica jedno jutro se probudi sa groznicom.
    Poslije je malo popusti.
    Izgledala mi je pospano,stalno je lijegala,pa sam je ja pustila da spava.
    Probudila se opet sa groznicom,i kad sam joj izmjerila temperaturu bila je 40 stepeni .
    To je najveca temp. koju je ikad imala.
    Stavili smo cepic Voltaren,jer je ona izgledala jako lose.
    Prepali smo se.
    Poslije je povratila.Tako se nastavilo taj dan,i u noci nekad odvezli smo je do hitne.Odmah su nam dali uputnicu za bolnicu.
    Mi nismo otisli,vec smo samo po preporuci kupili oralnu infuziju.Cijeli dan je samo pila,i sve to je povratila.Nista nije jela.

Ujutro isto stanje,temp. sve 40.
    Skidali smo svakako.Cepicima,sircetom na nogama,hladjenjem.
    Spadne do 39,i opet naraste.
    I to jutro odemo u dom zdravlja,izvade joj leukocite i provjere urin.
    Leukociti 17,7.Urin los skroz.
    Uputa za bolnicu odmah.
    Mi ne odemo odmah,vec dodjemo kuci,i ja kontaktiram homeopatu doktoricu da vidim sta kaze.Objasnim joj stanje,kaze ona to je upala bubrega.Jaka upala.
    Kaze da je bas tesko stanje.Pitam je da li ima za nas kakav prirodan lijek,da ne idemo sa antibioticima.Taj dan isto na internetu vidim za Voltaren kako je los,pa smo stali s njim.
    Ona kaze da ce joj dati udranu terapiju,da dodjemo.
    Otisli smo,dobili 4 male kesice sa nekakvim tableticama poput stiropora.Dvije za temp. dvije za upalu.
    Napominjem da je to za nas bilo skupo,ali smo mislili da za dijetetovo zdravlje nista nije skupo.
    Rekla je da 10 minuta prije lijeka i deset poslije nista ne smije da pije,a posto su ti lijekovi iskombinovani da jedan ide sad,drugi za deset minuta,onda onaj prvi opet za pet minuta,itd. ispadne da dijete ne moze piti nikako.
    A u domu zdravlja su nam rekli da mora puno da pije.

Mucili smo se sat vremena,stanje se nije popravljalo,no odlucili smo nastaviti.
    Onda najednom temp. skocila na 41,dijete poplavilo ispod ociju,usta se osusila,koza kao u stare zene,curica je izgledala lose skroz,kao da nije ziva.
    Odmah smo otisli na pedijatriju,i ostala je gore.
    Dali su joj infuziju,pobrinuli se.
    Jos uvijek je u bolnici,danas 4 dan.
    Prima dvije vrste antibiotika,plus nesto za izmokravanje,jer je bila jedan dan natekla sva,prestala da izmokrava,pa je i to bio dodatni problem.
    Svaki dan je provjeravaju,vagaju,pritisak mjere,i ostalo.Mokracu isto sakupljaju.
    CRP joj je 260.
    Proteini bili 2.
    Dobila je infuziju za proteine.
    Pritisak danas 93/49.
    Inace teska 12 kg,danas je 13,5.
    Jos uvijek malo otecena.
    Namokrila od jucer ujutro 450 ml.
    Napominjem da ima 2,5 godina.I temp. svaki dan raste jos uvijek.
    Snimali bubrege,ima upale.

Eto,recite gdje sam pogrijesila,sta da radim dalje.Ne svidja mi se sto je gore,ne svidjaju mi se terapije,voljela bih da nema toga.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pogrešila si što kad si prvi put dobila uput za bolnicu nisi odvela dete.
    Jadna devojčica!

joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Eh,tko nebi bez antibiotika i samo prirodno da je uvijek moguce.
    Sve mi mame bi najradije tako.
    Sljedeci put poslusaj doktora.
    Homeopatija je u redu ali vjerujem da pomaze samo ako nije nastupila
    upala.
    Zelim ti da ti djevojcica uskoro ozdravi.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a i homeopatica nije baš pri sebi..

to je neka vaša 'provjerena' obiteljska homeopatica ili ste tad prvi put bili kod nje?
    joj, puno ~~~~~~~~~~ za malenu!

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

zapravo, ne razumijem ovu tvoju zadnju rečenicu..
    nadam se da ne razmišljaš o tome da na svoju ruku prekidate liječenje ili nešto slično
    očito je stanje dosta ozbiljno

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nemreš belivit. Bez teksta.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mi se lečimo kod homeopate, cela moja familija, zapravo. Uzimamo remedije za alergiju, šmrkav nos, konstitucijske. Ali ne bi mi na pamet palo da dva puta ignorišem uput za hospitalizaciju i idem kod homeopate.
    Ako ne želiš da dete lečiš konvencionalnom medicinom, zašto si je uopšte vodila kod doktora?
    Sad samo treba da nađete način da što više budete uz devojčicu, ima li šanse da neko bude sa njom u bolnici?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Žao mi je tvoje djevojčice, jako. Želim da se što prije oporavi. Nadam se da je u dobrim rukama. Ti za svoje dijete znaš najbolje, nemam šta reći, osim, ja bi svoje odvela u bolnicu odmah, ne bi čekala. Cijenim prirodne metode liječenja, no i predugo čekanje da do oporavka dođe bez adekvatne liječničke pomoći može dovesti u opasnost život i zdravlje nas i naše djece. Citiram "mučili smo se sat vremena, stanje se nije popravljalo, no odlučili smo nastaviti...." eto, tu ste pogriješili, barem ja tako mislim. Oprosti na iskrenosti, nisam te htjela uvrijediti. Želim da vam se ovakvo što nikada više ne dogodi, da se djevojčica što prije oporavi i šaljem vam virtualni zagrljaj.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja ne mogu vjerovat da tebi i dalje nije jasno u čemu ste pogriješili??? nakon što ste dva puta dobili hitnu uputnicu za bolnicu, ali ste ipak dijete u tako lošem stanju odveli - doma??? prestrašno. jadna mala.
    Posljednje uređivanje od ninni : 02.02.2010. at 16:49

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

u noci nekad odvezli smo je do hitne.Odmah su nam dali uputnicu za bolnicu.
    Mi nismo otisli,vec smo samo po preporuci kupili oralnu infuziju.Cijeli dan je samo pila,i sve to je povratila.Nista nije jela.

Uputa za bolnicu odmah.
    Mi ne odemo odmah,vec dodjemo kuci,i ja kontaktiram homeopatu doktoricu da vidim sta kaze

ispadne da dijete ne moze piti nikako.
    A u domu zdravlja su nam rekli da mora puno da pije.

procitaj gore citirano i vidjet ces gdje si barem 3 puta pogrijesila. moglo te je kostati djetetovog zivota. stvarno mi nisu jasna ta alternativna pre.... kad ti 2,5 godisnje dijete ima fibru od 41 i kad ga svi hitno upucuju u bolnicu. dobiti ce antibiotik? PA STA ONDA???
    najstrasniji mi je zadnji dio tvog posta jer mi se cini da nisi zadovoljna sto je dijete pod zdravstvenom kontrolom i dobija lijekove....
    iz sveg srca se nadam da ce tvoje dijete proci najbolje, usprkos roditeljskoj nepromisljenosti.
    pliz, nemoj drugi puta ponoviti istu stvar.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ puno vibrica za malu curicu da što prije ozdravi,
    a za mamu da drugi put bude pametnija i ne ugrožava djetetov život.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

blago tebi kad nakon svega pitaš gdje si pogriješila...
    i na sve to veliš da ti se ne sviđa što je u bolnici i prima terapiju...

moli Boga da ti dijete preživi i ostane bez trajnih posljedica

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nadam se da ce malena biti dobro.

A gdje si ti pogrijesila... zapravo mi je tesko uopce birati rijeci kojima bih ti to objasnila. Nadam se samo da drugi put neces gledati u staklenu kuglu vec poslusati savjet lijecnika. Jerbo, isli su oni i u kakvu skolu. Bar vecina.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Silan prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle ovako.
    Culi smo za homeopatiju,i naravno odlucili se njome lijeciti.
    naravno da jeste, jer naime svi razumni i razboriti odrasli ljudi kad čuju za nešto novo odmah to idu isprobati, makar se radilo o ljudskom životu i makar se više puta pokazalo kao krivo, ali naravno, ako čuješ za nešto tako fensi kao što je homeopatija pa se o tome još i piše na nekom super modernom forumu - mora da je odlično!!!

što se tiče tvojih pogrešaka

POGREŠKA BR 1
    Poslije je povratila.Tako se nastavilo taj dan,i u noci nekad odvezli smo je do hitne.Odmah su nam dali uputnicu za bolnicu.
    Mi nismo otisli
    ,vec smo samo po preporuci kupili oralnu infuziju.

POGREŠKA BR 2
    I to jutro odemo u dom zdravlja,izvade joj leukocite i provjere urin.
    Leukociti 17,7.Urin los skroz.
    Uputa za bolnicu odmah.
    Mi ne odemo odmah
    ,vec dodjemo kuci,i ja kontaktiram homeopatu doktoricu da vidim sta kaze.Objasnim joj stanje,kaze ona to je upala bubrega.Jaka upala.

POGREŠKA BR 3
    Mucili smo se sat vremena,stanje se nije popravljalo,no odlucili smo nastaviti.
    nadam se da će ti djevojčica brzo ozdraviti i da vam ovakve gluposti više neće padati na pamet.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ puno vibrica za malu curicu da što prije ozdravi,
    a za mamu da drugi put bude pametnija i ne ugrožava djetetov život.
    draga pogriješila si , nakon ovoga sigurno više nećeš, a dovoljno je to što gledaš svoje dijete tako bolesno sa spoznajom da je moglo biti drugačije i da je sad već mogla biti skoro zdrava; postoji puno dijagnoza kod kojih homeopati izvrsno pomažu a postoje situacije poput tvoje gdje je nerealno da mogu nešto napraviti; svi mi griješimo, netko ovdje netko ondje, a ovo neka ti bude životna škola

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ne volim djeci davati antibiotike za svaku sitnicu niti ih sama uzimam osim kad se nikako drugačije ne može. Ali uvijek puštam da liječnik procjeni situaciju pa onda u dogovoru s njim vidimo da li se može malo pričekati s antibiotikom i pokušati prirodno. Ne bih odbila odvesti dijete u bolnicu na pregled, za ime Božje pa nisu tamo ljudi koji mi žele zlo! Nemoj savjete o zdravlju tražiti na Internetu, nitko ti ne može preko monitora postaviti dijagnozu. Homeopatija je ok, ali koliko sam shvatila, nije za akutne situacije kao što je bila s tvojom curicom. Da si išla s njom na vrijeme u bolnicu, možda se mogla izbjeći hospitalizacija. Žao mi je ako ovo zvuči grubo, nije mi to namjera, ali s nekim stvarima se nije za igrati.

Nadam se da će ti se curica brzo oporaviti, da neće imati posljedica i da možeš biti s njom u bolnici.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

vidiš meni za razliku od ostalih nije jasno
    kako ste se vi to odlučili liječiti homeopatijom pa za temp dajete voltaren-ne bi rekla da je to homeopatski lijek
    u cijeloj ovoj situaciji ste pogriješili jer niste liječili dijete ni konvecionalnom medicinom ni homeopatijom
    liječnike ste slušali na pola a homeopaticu pitali za lijek kad je već bilo kasno-totalno neozbiljno
    ako se već liječite homeopatijom onda valjda imate provjerenog homeopata kod kojeg idete i koji zna šta radi
    ili idete kod liječnika i kad vam kaže u bolnicu odete u bolnicu a ne izmišljate toplu vodu

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da si zabrijala na "prirodno"..probaj se rijesiti te zablude, jer stvarno u danasnje vrijeme pre riskantno je igrati se zivotima vlastite djece zbog svog krivog uvjerenja.
    (kao one tuzne price vjernika koji ne primaju krv u, po zivot, opasnim situacijama..)

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja ću biti zločesta i pitati : " Tko bi bio kriv da se djevojčici nedaj BOže nešto dogodilo ? ". Mislim da je majka definitivno dobila krivu poruku glede nekonvencionalnog liječenje

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja ne vjerujem

nadam se da će curica brzo ozdraviti, pile malo

i da ćete idući put biti malo pametniji...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Silan prvotno napisa Vidi poruku
    Eto,recite gdje sam pogrijesila,sta da radim dalje.Ne svidja mi se sto je gore,ne svidjaju mi se terapije,voljela bih da nema toga.
    ma ovo je definitivno najgora rečenica
    dijete ti je skoro umrlo a ti kažeš da ti se ne sviđaju terapije i voljela bi da ih nema?
    bez obzira na to što ti je dijete jedva ostalo živo i to zahvaljujući samo i isključivo antibioticima, tebi se i dalje antibiotici "ne sviđaju"

zanima me može li se iz druge države prijaviti roditelje centru za socijalnu skrb zbog zanemarivanja i zlostavljanja vlastitog djeteta
    jer bi tebi to trebalo
    pa bi te možda naučilo da se sa životom vlastitog djeteta NIKAD NE IGRA

dabogda ti dobila takvu bolest i neko te liječio homeopatijom
    katastrofa!!!!
    jadno, prejadno tvoje dijete.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sladjana, ne misliš da si pretjerala?

Autorici teme bi poručila da susosjećam s tobom, žao mi je što je sve to tako bilo ali ću ti reći svoje mišljenje, a to je da sve te kvazi pomoći, alternativne medicine i slične gluposti zaboraviš kad ti je dijete u pitanju. Ja razumijem mame koje idu homeopatu preventive nekakve radi, iako ja ni to nebi jer potpuno vjerujem našoj pedijatrici. A i imam dosta iskustva pa mogu procjeniti otprilike da li je dr možda pogriješio (desilo se masu puta sa dr opće prakse u dežurstvima ali u tim slučajevima išla sam na pedijatriju). To ti je, pretpostavljam prvo dijete i ne znaš, fali ti možda iskustva. A najgora strana ovakvim i općenito foruma i interneta je što piše na tisuće ljudi, svi su sigurni u svoja mišljenja, milijun njih laže, maže a naivne mame upijaju te tekstove i slijepo im vjeruju. Važno je da shvatiš da bolesti kod djece nisu za čiribu-čiriba, tu je klasična medicina koja je sasvim dovoljna.

nedaj da te povrijede svi ovi postovi i drugi put se ne igraj. Bit će sve OK

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Gadno si zabrijala kada se pitas gdje si pogrjesila! Ovo je bilo strasno neodgovorno od tebe (vas) i iskreno se nadam da se nece ponoviti!
    Nadam se da ce se mala brzo oporaviti!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nema potrebe da ponavljam,sve ti je već rečeno...

budi sretna da ti je dijete živo

i drugi put poslušaj doktora, a ne igraj se djetetovim životom

svašta, stvarno svašta...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Uopće ne mislim da sam pretjerala
    čak štoviše, bila sam jako pristojna s obzirom na ono što je otvaračica teme napisala u prvom postu
    zaista mislim da su ona i muž neoprostivo zanemarili i zlostavljali svoje dijete
    time što su mu tako dugo uskraćivali adekvatnu pomoć

a opet, tebi može izgledati kao da sam pretjerala jer joj ti poručuješ da se "ne igra"
    a u ovim okolnostima to zvuči kao dobar eufemizam

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    a opet, tebi može izgledati kao da sam pretjerala jer joj ti poručuješ da se "ne igra"
    a u ovim okolnostima to zvuči kao dobar eufemizam
    Isto tako sam joj napisala da ne koristim homeopatiju niti imam namjeru jer to ne smatram medicinom. Mislim samo da je žena dovoljno u ku.. i da je dovoljno iznapadana

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni se uopce ne cini da je napadnuta vec joj je fino i u rukavicama receno sto je, a i kako, napravila. Za slucaj da joj to samoj nije jasno, a moguce da nije, s obzirom na zadnji paragraf tj. pitanja i zelje koje je podijelila s nama.

Mislim da puno gore prolaze oni koji hrane djecu smokijem i hrenovkama, sto se napada tice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se uopce ne cini da je napadnuta vec joj je fino i u rukavicama receno sto je, a i kako, napravila. Za slucaj da joj to samoj nije jasno, a moguce da nije, s obzirom na zadnji paragraf tj. pitanja i zelje koje je podijelila s nama.

Mislim da puno gore prolaze oni koji hrane djecu smokijem i hrenovkama, sto se napada tice.

Slažem se s navedenim.
    Naša curka je imala urinoinfekt, CRP je bio puno manji, a rečeno nam je da se iz tog stanja jako lako "dođe" do sepse.
    Znam da sam jedva čekala da joj počnu davat antibiotik jer se poprilično napatila do tada.

Baš mi je žao tvoje malene, koliko se tek ona napatila.
    Posljednje uređivanje od Val : 02.02.2010. at 20:09

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku

kaae, opet te potpisujem.
    i samo bih dodala da ovdje očekujem vrlo ozbiljan odgovor moderatora ovog pdf-a.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad su djeca u pitanju jednostavno vrijedi ona ... nikad ne reci nikad. Svaki dan moraš preispitivati svoje odluke i preuzimati odgovornost za njih.
    I što je vrijedilo jučer ne mora danas.
    Uvijek slušaj svoj instinkt, vjerujem da si ga u nekom trenutku zanemarila.
    Ozdravite brzo!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

o čemu ti fidji???
    pa zar je teško jednom napisati da ako doktor prepiše antibiotike da se antibiotici trebaju piti.
    o kakvom ti insinktu pričaš, za boga miloga.
    eeeej, bakterijska infekcija se liječi antibioticima.
    pa zar ti ne vidiš da se tvoja riječ kao osoblje foruma kod nekih forumaša kao što je silan npr. shvaća vrlo ozbiljno???
    pa zar ne vidiš da se ona pita u čemu je pogriješila???
    dijete skoro umrlo, od bolesti koja se rutinski liječi kurom antibiotika, a ti spominješ instinkt.
    ja ne mogu vjerovati, jednostavno ne mogu vjerovati.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a znate što je najgore.
    to što je silan s malim brojem postova, i postom koji započinje s ...čuli smo za homeopatiju, i naravno, odlučili se njome liječiti..., tako i koncipirala svoj post, pod pretpostavkom da će ovdje dobiti stopostotnu podršku za odbijanje klasične medicine, jer je rodin forum "takvo" mjesto.
    fidji, pa zar rodi treba da je njen forum "takvo" mjesto??
    nije li i to jedna od posljedica pdf-ova podrške, jer ako netko ima takve ideje neće ni zalaziti na druge pdf-ove, kad ima pdf nekonvencionalna medicina.
    nije problem u pdf-u, koji je hvalevrijedan ako želiš saznati za pripravak protiv nadutosti, nego je problem u podršci, problem je što na njemu ne smiješ napisati ni a od antibiotika.

ja ne znam, ali mene je ovo baš uzrujalo. čak osjećam i djelomičnu odgovornost za dijete od silan kao članica ovog foruma sa preko 3000 postova.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Joj,toliki sam odgovor bila napisala i izbrisala sam greskom.
    Hvala vam svima na odgovorima,zato sam i pitala sta sam pogrijesila.
    Mlada sam i neiskusna.
    Sad mi bebica place,a napisacu sve sto sam bila vec pisala pa mi se izbrisalo.
    Uglavnom sad da kazem da naravno da nikad nikad i opet nikad ne bih nesto ucinila sto bih znala da ce imalo ugroziti zivot mog djeteta.
    Ovo sa homeopatom je bilo samo zato jer mi je ta zena rekla da mi moze pomoci.Objasnila sam joj situaciju,pokazala nalaze,i rekla je da ide udarna terapija koja ce pomoci.Povodeci se za njom,mi smo zabrljali.
    Prvo je rekla kako voltaren nije dobar,kako prikriva pravo stanje male,a poslije kad je dijete dehidriralo rekla je da damo voltaren i idemo po infuziju.
    I jos kao da se vratimo da nastavimo sa njenim lijekovima.
    Pravo da kazem,ne znam toliko o homeopatiji,ali sam stekla dojam citanjem da pomaze,pa sam se zato odlucila na takvo nesto.
    Naravno sve zeleci najbolje pomoci svom djetetu.

U hitnoj nam je teta (tacnije neka babetina koja se tek probudila,nervozna) rekla da vadimo leukocite koji su tad bili 7,7 sto je normalno,i rekla da je moguce da je viroza,i da uzmemo oralnu infuziju,a za svaki slucaj dala uputnicu.
    Mi smo dakle htjeli izbjeci bolnicu zbog naseg loseg iskustva sa njom.
    Naime,kad je moja curica bila beba od 22 dana,mnogo je povracala.Nista na kilazi nije dobila.
    Imala je refleks vracanja hrane.Oni su nas razdvojili sto je bilo jako stresno za mene i za nju,i imali su nevjerovatnih gresaka.Izmedju ostalog,stavili su joj sondu,a ona doji.
    I kako jedna bolnica moze da razdvoji majku i djete koje doji,a dojenje je u ovakvom slucaju najpotrebnije?
    Na kraju smo dobili upute od jedne doktorice koja nije u toj bolnici kako da postupamo,i bilo je sve pet.
    Tad sam vidjela da u bolnici nisi bitan kao insan,vec kao brojka.
    Nije bitno sto moje djete sa sondom preko usta place svaki put kad dodjem,i kad se kaze za sondu,oni kazu,ah oprostite,nasa greska.
    I mnogo takvih gresaka se provuklo.

Onda sutradan kad smo otisli u dom zdravlja,nasa doktorica je isto radila leukocite,tad su bili 17,7.I rekla je da cemo pokusati da se izlijecimo u domu zdravlja,al posto je vikend,da ipak imamo uputnicu.
    Mi smo tad pokusali sa homeopatom.Pitala sam zenu moze li mi pomoci,i zaista nisam znala da ce neko tako nesto pokusati samo radi novaca.

Pisacu kasnije jos.
    Molim vas da ne dajete komentare koji nisu dolicni situaciji.Majka sam,zelim najbolje svom djetetu.
    Ono sto sam uradila,uradila sam samo zeleci time dobro.Bila sam rastrgana izmedju dva zla,trazila sam manje.
    Odabrala sam pogresno,sto sad?
    Znam pogrijesila sam.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ni ja ne kuzim od kud dvojba, urinoinfekt koji se ne lijeci je bolest od koje se umire. To je tako i tocka.
    Stanje u kojem je ovo dijete je jezivo (ne pretjerujem). Majka sam djeteta koje ima ceste urinarne infekcije, tako da znam o cemu govorim. Antibiotik je mome djetetu spasio zivot. Silan, nadaj se samo da ova upala bubrega nije ostavila prevelike posljedice. Curica ti je jako mala, a upala je bila vec jako uznapredovala. Vjerujem da ce joj u bolnici raditi pretrage na VUR a za koji mjesec, vjerujemda ce vas uputiti na scintigrafiju da se se vidi koliko ostecenje je napravila ova upala. Ono sto zelim reci je: slusaj lijecnike. Ne instinkte.

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nadam se da ti je ovo bila bitna lekcija da ne mozes vjerovati svim nadriljecnicima

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a znate što je najgore.
    to što je silan s malim brojem postova, i postom koji započinje s ...čuli smo za homeopatiju, i naravno, odlučili se njome liječiti..., tako i koncipirala svoj post, pod pretpostavkom da će ovdje dobiti stopostotnu podršku za odbijanje klasične medicine, jer je rodin forum "takvo" mjesto.
    fidji, pa zar rodi treba da je njen forum "takvo" mjesto??
    nije li i to jedna od posljedica pdf-ova podrške, jer ako netko ima takve ideje neće ni zalaziti na druge pdf-ove, kad ima pdf nekonvencionalna medicina.
    nije problem u pdf-u, koji je hvalevrijedan ako želiš saznati za pripravak protiv nadutosti, nego je problem u podršci, problem je što na njemu ne smiješ napisati ni a od antibiotika.

ja ne znam, ali mene je ovo baš uzrujalo. čak osjećam i djelomičnu odgovornost za dijete od silan kao članica ovog foruma sa preko 3000 postova.
    Čitam topic od početka, pokušavajući smisliti kako da formuliram što mi sve prolazi kroz glavu, ali cvijeta je to napravila umjesto mene

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa Vidi poruku
    Kad su djeca u pitanju jednostavno vrijedi ona ... nikad ne reci nikad. Svaki dan moraš preispitivati svoje odluke i preuzimati odgovornost za njih.
    I što je vrijedilo jučer ne mora danas.
    Uvijek slušaj svoj instinkt, vjerujem da si ga u nekom trenutku zanemarila.
    Ozdravite brzo!
    Ja stvarno ne mogu da vjerujem da je ovo odgovor osoblja foruma

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Ni ja ne kuzim od kud dvojba, urinoinfekt koji se ne lijeci je bolest od koje se umire. To je tako i tocka.
    Stanje u kojem je ovo dijete je jezivo (ne pretjerujem). Majka sam djeteta koje ima ceste urinarne infekcije, tako da znam o cemu govorim. Antibiotik je mome djetetu spasio zivot. Silan, nadaj se samo da ova upala bubrega nije ostavila prevelike posljedice. Curica ti je jako mala, a upala je bila vec jako uznapredovala. Vjerujem da ce joj u bolnici raditi pretrage na VUR a za koji mjesec, vjerujemda ce vas uputiti na scintigrafiju da se se vidi koliko ostecenje je napravila ova upala. Ono sto zelim reci je: slusaj lijecnike. Ne instinkte.
    potpis na savjete!!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj marti_sk prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da ti je ovo bila bitna lekcija da ne mozes vjerovati svim nadriljecnicima
    a pogotovo ne forumskim postovima.

nadam se samo da će na tvojim greškama naučiti mnogi koji namjerno ili nenamjerno dođu na ove stranice.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Uzimajući u obzir da se ova tema prilično otela kontroli zaključavam je do konzultacije sa ostalim osobljem.
    Silan se može javiti na pp i napisati mi u kojem je smjeru zapravo željela da ide rasprava.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i mene zanima odgovor na to pitanje. i zasto se savjetuje roditeljima kojima je dijete tesko bolesno i treba antibiotik da "slusaju svoj instinkt" od strane osoblja foruma, kad smo imali prilike vidjeti dokle pojedince instikti i homeopatija u zaista ozbiljnim slucajevima bolesti mogu odvesti.
    ovo je forum kojega citaju mnoge mlade i neiskusne majke i jednog dana takve poruke stvarno mogu izazvati stetu.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Uzimajući u obzir da se ova tema prilično otela kontroli zaključavam je do konzultacije sa ostalim osobljem.
    Silan se može javiti na pp i napisati mi u kojem je smjeru zapravo željela da ide rasprava.
    Vezano za zadnji post moderatorice, mene zanima o kojoj je to kontroli riječ i otkad je pravo autora uvodnog posta izražavati želju o smjeru rasprave.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim da cubana nije mislila na pretjeranu upotrebu antibiotika
    meni je nevjerojatno da na forumu kao sto je roda jedna od moderatorica (kojoj u potpisu pise osoblje foruma i koja u ocima mladih mama ima nevjerojatnu snagu)
    na temi koju je sirius upravo zatvorila (ne znam u kojem smjeru je trebala rasprava ici?) niti jednom rijecju nije rekla da homeopatski lijekovi u preozbiljnim slucajevima kao sta je taj bio
    nisu rjesenje, vec jos potice majku da vjeruje svojim instiktima, a vidjeli smo do kud su je instiki doveli.
    strasno mi je i to, sto se na temi koja je paralelno otvorena a vezana je uz skidanje crtica sa neta, smatra strasnijim slucajem da zena trazi link di ce skinuti crtice nego da se ovdje zena upozori da homeopatija u takvom slucaju nije rjesenje...

isto tako, igranje prirodnim lijecenjima i poticanje poroda kod kuce (i u uvjetima kada je kod kuce samo otac od "strucnog osoblja") mi je prestrasno i smatram da to ni roda ni moderatorice nebi trebale podrzavati.

"Bilo me je strah u isto vrijeme,rekla sam da mi je torba bila spremna,ali sam osjecala ako rodim u bolnici da cu sebe kriviti za sve,i da ce me to jako dugo muciti.Posebno nakon sto sam ovdje na Rodi citala divne price s poroda,i zamisljala sam samo kako je toj djecici koja su tako dosla na svijet za razliku od moje (dvoje) djece koji su docekani hladnim i bezdusnim rukama,odmah pod cesmu,itd.
    Razmislite puno,bas puno.I nikad ne mislite sta ako..."

citat mame sa savjeta u vezi kucnih poroda.... citala je na rodi i odlucila se roditi doma, nije razmisljala sta ako.... na njenu srecu proslo je dobro.
    pa je tako razmisljala o homeopatiji o kojoj je ovdje isto sve hvale cula i zamalo joj dijete nije umrlo...

nemojte me krivo razumiti, zelim samo naglasiti da moderatore neki ljudi gledaju kao u bogove. sve sto kazu, tako je. ima takvih ljudi. i zbog toga bi se i moderatori a i udruga trebali ograditi od stvari koje mogu izazvati lose posljedice.

nije smak svijeta reci zeni cije dijete ima urinoinfekt da da djetetu antibiotik. ako je vece zlo skinuti crtic sa neta......

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa Vidi poruku
    marta, a jel bi poželjela "biti odgovorna za mozebitni razvoj super bakterija koje ce mozda naskoditi mojoj djeci u buducnosti..." da je u pitanju teška urinoinfekcija kao u temi koja je povod ovoj?
    Uopce ne bih spominjala doticnu temu jer, em ne znamo u kojem smjeru ju smijemo spominjati, em se nekako nadam da ce moderatori iz nje sami zakljuciti kako su zapravo opasni oni pdf podrske gdje se uzgajaju takvi stavovi, a bez ikakve konstruktivne rasprave i protuargumenata.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Potpisujem Luciju Ellen sa zaključane teme - slušajte liječnike konvencionalne medicine koji su ipak jače certificirani, barem kod nas, od homeopata. Instinkti... Instinkti su instinkti, ali ljudi imaju i razumski dio, dakle, po meni, probajte uključit i sensibility, ali i sense, u svojim rasuđivnajima.

Također bi svatko tko posta na forumima podrške, barem onakvima kako su sada zamišljeni, osim ako nije sto posto siguran da apsolutno neće posegnuti za drugim alternativama i pitati se ima li kakav feler u tom postupanjeu, isto pitanje trebao postaviti na forumu konvencionalne medicine, pa vidjeti što kažu jedni i što kažu drugi jer će jedino tako moći dobiti cjelovitiju sliku.

Razumjem i genezu otvaranja foruma podrške, da ne bi bilo prepucavanja oko svake teme, ali ovo je po meni nesretno rješenje.

Vjerojatno se išlo za time da bi informirana osoba trebala okvirno znati dosege konvencionalne medicine i dosege homeopatske medicine i raditi rangiranje uvjerljivosti izvora od kojeg pita savjet, dakle, odgovornost je ipak na osobi koja odlučuje za svoje postupanje.

Antibiotici. Kao i svaka tema. Kao i za homeopatiju, uostalom. Treba naći neku sredinu između dvije krajnosti - jedna bi bila "antibiotici su zlo, zatvorimo im vrata", druga bi bila "šikni antibiotik, just in case" ili, na temu homeopata, "homeopati su ćiribu-ćiriba", druga krajnost "homeopatica mi je savjetovala suprotno savjetu liječnika konvencionalne medicine, u akutnoj stvari, rađe ću poslušat homeopaticu".

Silan šaljem puno vibri tješilica i puno podrške savjetujem da malo više vjeruje liječnicima klasične medicine, i dostignućima klasične medicine, uključivo antibicima. Nadam se da shvaća da su liječnici školovani stručnjaci, koji su utrošili i više od 5 godina u učenje, da su tu da nam pomognu, a ne da nas truju.

Vibram za curicu da joj antibiotici pomognu i izreguliraju upalu bubrega, čak i kod odraslih se kod upale bubrega hitno reagira antibioticima jer je urosepsa životno ugrožavajuće stanje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ono što je meni dalo mislit i zabrinulo me u slučaju silan je taj manjak osjećaja za prioritizaciju važnosti problema i težine problema. Možda ne kužim jer nisam dojila, plus koji put zbrzam u čitanju, ali, koliko sam shvatila, povjerenje u liječnike je izgubila zbog hranjenja djeteta na sondu i odvajanja od majke, a onda se dogodi taj gaf da je dijete u takvom febrilitetu, 2 put hitno upućeno u bolnicu, pa ipak se čeka, misli, pita homeopat itd.

Koliko gledam na to, nije prepoznata ključna liječnička kompetencija u situaciji koja je fakat bila za zdravlje djeteta panična i radilo se, ako sam sve dobro skužila, o situaciji di je život djetetu ugrožen, a dizala se panika kod stvari kod kojih ne bi trebalo, koje su po razini prioriteta bitno manje važne i razine su "nice to have", ali ne ugrožavaju djetetov život (u stilu "dijete će u bolnici/rodilištu biti grubo hendlano i imat će ružan životni start").

Mislim da si silan treba bitno posložiti prioritete, da će dijete biti dobro, i nadam se da se takav slučaj neće ponoviti, niti kod silan, niti kod nekog drugog.

Ono što me zabrinjava kod silan, kao i većinu forumašica koje su se javile, je ta zadnja rečenica neslaganja i upitnika oko terapije koja je očito pomogla i pitanje gdje je pogriješila (u tom pitanju je, pretpostavljam, sadržan i upitnik u odnosu na alternativnu medicinu jer da nije pitanja, tražila bi samo odobravanje) jer je povjerenje u liječnike toliko malo, kod nje, da je očito zabrinuta više za boravak djeteta u bolnici i pijenje antibiotika, nego za krive savjete i krive procjene od strane homeopata ili za nedjelovanje.

Koliko god je dijelom možebitno opravdano nepovjerenje u farma industriju itd., sve to treba uzimati sa zrncem soli, i ne stvarati svojevrsnu histeriju oko toga, jer se onda stvarno može dogodit ovakav nekakav za antibiotik relativno banalan problem, koji se ne može riješiti "kamilicom". Jednako kao što i sve internetske savjete treba uzimati sa zrncem soli, i ne stvarati histeriju na bilo koju temu.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Vidite,ja sam se nasla totalno zbunjena u trenutku desavanja.
    Prvo,obje uputnice su dosle odmah,ali po reakciji onih koje su mi ih dale nisu bile takve da se nista drugo ne moze uciniti,osim otici.Naprotiv,prva doktorica nam je dala uputnicu da imamo u slucaju da djete dehidrira.Tad je bilo sve pod kontrolom,leukociti normalni.
    Druga je dala zato sto ide vikend,pa da je imamo za svaki slucaj,jer se stanje moze svaki cas pogorsati.
    A da pokusamo naravno sa sirupom Pancef i da snizavamo temp.
    E kad smo dobili taj sirup Pancef,tad smo kontaktirali homeopatu da ne idemo sa antibioticima,vec drugacije.
    Zasto,zato sto smo iz istog doma zdravlja,od iste doktorice za obicno slinjenje dobivali antibiotik i inhalacije.
    Zato sto je moja curica u 15 dana znala da popije po tri antibiotika,i svaki put bi se ubrzo razboljela.
    Zakljucujem da tu nesto ne valja.

Moja curica je jos uvijek u bolnici s muzem trenutno.
    Sta oni rade?
    Daju dvije terapije antibiotika.Stalno snizavaju temp. Voltarenom.Ponekad uleti i sirup Dalsy.
    Ne kazem zasad nista,jer ne znam,ali ja jos uvijek ne vidim da se stanje popravilo.
    Temp. i dalje raste,upalu i dalje ima.

Da ne ide rasprava u pogresnom smjeru,hocu da zakljucite iz svega da sam zbunjena,i da stvarno vise ne znam ni sto je uredu,ni sto nije.
    Ne zelim nesto da pogrijesim,a da se to na mom djetetu odrazi.

Sto se tice homeopate,koristili smo lijekove,i stanje njeno nije bilo toliko lose.
    Temp. je bila 39,8,nekad cak 38,8 sto je dobro u odnosu na prosle temp.
    Curica je i pricala,i sjedila na tuti.Onda se stanje odjednom promjenilo.Da nije bilo nikakvih naznaka boljitka,vjerovatno bi je odmah odveli bez pokusaja dalje.
    No sad ne vrijedi govoriti da je bilo sta bi bilo.
    Slucaj je takav kakav je,ne vidim napretka ni od jednog lijecenja,ni od drugog.
    Trenutno.
    A ne znam da li sam spomenula negdje da smo dosli u bolnicu za vikend,i da je jedan doktor dezurni na svih osam spratova,i mnogo vise odjeljenja,i na prijemu.
    Nemam vise snage spominjati propuste.
    Hoce mi neko garantovati da ce sve biti u redu od tolike upotrebe Voltarena,kad na samom uputstvu pise da moze ostetiti bubrege?
    Koliko je uredu sad da se koristi Voltaren u njenom takvom stanju?
    I molim vas da mi ne odgovarate arogantno,mozda to zasluzujem,ali zaista sad nije trenutak.
    Pogrijesila jesam,ali sad ni sama ne znam sta treba dalje i kako.
    Treba li jos da kazem da sam drugu noc bukvalno izbacena iz bolnice u pola tri po noci zato sto to po navodima doktorice nije hotel,i samo jedan roditelj moze biti uz dijete.A situacija je bila takva da je beba bila uz mene,jer je dojim,nemam gdje ostaviti,i naravno uz dvije curice od kojih svaka trazi paznju tu mi treba i muz da pomogne.A nije mi isto kad je sam muz uz curicu,i kad sam ja tu.

Jos da napomenem da doktori trenutno sve sto rade o tome nista nas ne obavjestavaju.
    Ukljuce terapiju,samo rade po svom.Ukljuce drugu terapiju,nama se niko ne obraca.
    Zasto se tako radi,zasto se nama nista ne govori?
    Jedino sto saznamo jeste ono sto cujemo kad se obraca sestra doktorici o nasem slucaju.
    Posljednje uređivanje od Silan : 03.02.2010. at 10:10

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    kod foruma je stvar u tome što piše ogroman broj ljudi. Pa mlada i neiskusna mama čita i pridržava se gluposti.
    Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    svaka rasprava kad tad dovede do borbe linkovima pa pobjeđuje uporniji, ne stručniji.
    i dodala bi, ne iskusniji. iako nemam velik broj postova, osjecam odgovornost za silanin slucaj i nedajBoze slucajeve za koje necemo saznat.
    optimisticno iz silaninog posta iscitavam potrebu za opravdanjem vec osvijestene stete nanesene vlastitom djetetu. nadam se da se ne varam i da ce dobit suosjecanje, ne podrsku i opravdanje postupaka.

.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Silan, ne znam kakva je situacija kod vas po bolnicama, ali ako je jedan dežuran liječnik na toliko katova, onda razumi da nema vremena sa svakim roditeljem pričat u onolikoj mjeri u kojoj bi to tom roditelju bilo potrebno. Ti ga pitaj, ako šuti, ali pitaj njega, ne frendicu, ne homeopaticu, zapetljat ćeš se totalno i napravit ozbiljnu štetu. Zašto u bolnici ne možete biti dvoje uz dijete itd. - to je druga tema, vjerojatno bolnička logistika to ne dozvoljava, to je, opet, po prioritetima debelo manje bitno od toga da ti dijete izađe iz kritičnog stanja u koje je dospjelo.

Ako sam dobro shvatila, sad se izgleda da terapije sporije djeluju, možda, jer je prekasno krenulo s antibiotikom, urosepsa je baš zato hitho stanje, ako ja to kužim, zato što se mora odmah tuć' s antibiotikom.

Jesi li pitala tog doktora koji sad hendla dijete kakvo je stanje, je li bolje, što misle itd.

Ne možeš očekivati da će se konzultirati s tobom oko terapije, u stilu dajte joj to, nemojte dati to jer je to rekla moja prijateljica jer nisi za to dovoljno stručna. Možeš tražiti informaciju da ti kažu koju terapiju dijete prima, zašto, i eventualno što misle o ovome, i kako im se sad čini djetetovo stanje i to će ti, vjerujem, reći.

Oni su sigurno kompetentniji procijenit koja je terapija primjerena jer su se za to školovali, znaju procijeniti rizike, a ne tako... bit u strahu od voltarena i antibiotika, pa napraviti veću štetu nedjelovanjem, nego djelovanjem.

Garancija nema ni za što, ali ovdje je, ako dobro shvaćam, stvar od početka, sa stručne, liječničke strane, bila relativno jednoznačna - u bolnicu na tretman.

Homeopatija ima svoje dosege, kao i forumi, kao i guglanje, a oni su manji od liječničkog mišljenja, koje je isto podložno greškama i nije svemoguće, ali je bitno jače nego sve ovo drugo, po mom mišljenju. Znači, prioritet ima liječničko mišljenje, pri čemu naravno da se može tražiti informacija o stanju djeteta i koja je terapija i zašto, ali ne u smislu uključivanja roditelja prije odluke koji antibiotik, nego informativno, barem ako sam dobro shvatila kakvo je stanje djeteta da se mora djelovati.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Doktor je rekao da njeno stanje nije nimalo bezazleno.Sve ove dane ima rastove temperature.Tusiramo je,snizujemo temp. lijekovima.
    Ne bih se mjesala u nesto sto kazu da treba,ali bih voljela da kazu npr. sad dajemo vasem djetetu taj antibiotik.On djeluje tako i tako,u praksi se pokazao tako.
    Upravu si ina33,kad mi svako govori svoje misljenje,budem zbunjena.
    Ova doktorica sa kojom se cujem stalno mi je govorila kako i sta treba.I bila je sve upravu.
    Kad sam joj rekla da otice,ona je odmah rekla da zovem lijecnika,da ce joj oni dati proteine.Trebalo bi mjeriti pritisak.Trebalo bi vidjeti urau i kreatinin.I stvarno sve je tako bilo kako mi je rekla.
    Tad kad je lijecnik bio najpotrebniji,on je bio rastrgnut na toliko mjesta.
    Naravno svako je dijete vazno i ne krivim samog lijecnika.Ali zar je normalno da takvo stanje bude u bolnici?

Isto,mi smo tek sljedeci dan popodne dobili terapiju u bolnici.
    Dakle i da smo dosli odmah,ne bi je odmah dobili.
    Prvo su vadili sve nalaze.I opteretili se njenom temp.,a tek poslije ukljucili antibiotik.

Zao mi je sto sam na ovakav nacin morala da naucim neke stvari u zivotu.
    Sad trenutno radim sve onako kako u bolnici kazu,pa sta bude.

Sad mi recite vi koji znate o urinarnoj infekciji,kakve posljedice ovo moze da ima?
    Sa nama lezi jos jedna djevojcica koja vec treci put ima infekciju.Svaki put bude po 15/tak dana u bolnici.Je li to nesto sto se tako cesto javlja?

I zbog cega dolazi,je li zbog nahlade?
    Ima li veze sto sam je navecer okupala prije spavanja?

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •