Dakle ovako.
Culi smo za homeopatiju,i naravno odlucili se njome lijeciti.
Antibioticima zatvaramo vrata.
Tako smo odlucili.
Gore sam negdje napisala o mom porodu kuci,sve nekako ide prirodno,pa smo tako odlucili da lijecenje bude prirodno.
I starija curica jedno jutro se probudi sa groznicom.
Poslije je malo popusti.
Izgledala mi je pospano,stalno je lijegala,pa sam je ja pustila da spava.
Probudila se opet sa groznicom,i kad sam joj izmjerila temperaturu bila je 40 stepeni.
To je najveca temp. koju je ikad imala.
Stavili smo cepic Voltaren,jer je ona izgledala jako lose.
Prepali smo se.
Poslije je povratila.Tako se nastavilo taj dan,i u noci nekad odvezli smo je do hitne.Odmah su nam dali uputnicu za bolnicu.
Mi nismo otisli,vec smo samo po preporuci kupili oralnu infuziju.Cijeli dan je samo pila,i sve to je povratila.Nista nije jela.
Ujutro isto stanje,temp. sve 40.
Skidali smo svakako.Cepicima,sircetom na nogama,hladjenjem.
Spadne do 39,i opet naraste.
I to jutro odemo u dom zdravlja,izvade joj leukocite i provjere urin.
Leukociti 17,7.Urin los skroz.
Uputa za bolnicu odmah.
Mi ne odemo odmah,vec dodjemo kuci,i ja kontaktiram homeopatu doktoricu da vidim sta kaze.Objasnim joj stanje,kaze ona to je upala bubrega.Jaka upala.
Kaze da je bas tesko stanje.Pitam je da li ima za nas kakav prirodan lijek,da ne idemo sa antibioticima.Taj dan isto na internetu vidim za Voltaren kako je los,pa smo stali s njim.
Ona kaze da ce joj dati udranu terapiju,da dodjemo.
Otisli smo,dobili 4 male kesice sa nekakvim tableticama poput stiropora.Dvije za temp. dvije za upalu.
Napominjem da je to za nas bilo skupo,ali smo mislili da za dijetetovo zdravlje nista nije skupo.
Rekla je da 10 minuta prije lijeka i deset poslije nista ne smije da pije,a posto su ti lijekovi iskombinovani da jedan ide sad,drugi za deset minuta,onda onaj prvi opet za pet minuta,itd. ispadne da dijete ne moze piti nikako.
A u domu zdravlja su nam rekli da mora puno da pije.
Mucili smo se sat vremena,stanje se nije popravljalo,no odlucili smo nastaviti.
Onda najednom temp. skocila na 41,dijete poplavilo ispod ociju,usta se osusila,koza kao u stare zene,curica je izgledala lose skroz,kao da nije ziva.
Odmah smo otisli na pedijatriju,i ostala je gore.
Dali su joj infuziju,pobrinuli se.
Jos uvijek je u bolnici,danas 4 dan.
Prima dvije vrste antibiotika,plus nesto za izmokravanje,jer je bila jedan dan natekla sva,prestala da izmokrava,pa je i to bio dodatni problem.
Svaki dan je provjeravaju,vagaju,pritisak mjere,i ostalo.Mokracu isto sakupljaju.
CRP joj je 260.
Proteini bili 2.
Dobila je infuziju za proteine.
Pritisak danas 93/49.
Inace teska 12 kg,danas je 13,5.
Jos uvijek malo otecena.
Namokrila od jucer ujutro 450 ml.
Napominjem da ima 2,5 godina.I temp. svaki dan raste jos uvijek.
Snimali bubrege,ima upale.
Eto,recite gdje sam pogrijesila,sta da radim dalje.Ne svidja mi se sto je gore,ne svidjaju mi se terapije,voljela bih da nema toga.