Pokazuje rezultate 1 do 50 od 155

Tema: Kada krenuti u rodilište

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mitovski, mislim da je to individualno i da se razmak smanjuje sa svakom novom trudnocom
    prva trudnoca - vec sam bila u rodilistu jer sam prenijela
    druga trudnoca - otisla u rodiliste kada su trudovi bili svake 2-3 minute; rodila nakon 4 sata
    treca trudnoca - nisam isla nikuda; od prvog truda do poroda proslo je samo 5 i pol sati. trudovi su bili svakih 15 minuta i onda nakon sat vremena svakih 8 minuta i onda wooooom, jako brzo je islo

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osim razmaka između trudova trebalo bi obratiti pažnju na intenzitet i trajanje samog truda.

Žena koja ima trudove svakih 3-5 minuta, a u trudovima šeta, jede, priča i pegla veš sigurno nije za rodilište. Obično tada trudovi traju oko 30-tak sekundi.

Sljedeća faza je kad žena, opet neovisno o razmaku u trudu mora stati sa svakom aktivnošću, ima potrebu nasloniti se na neki komad namještaja u trudu, ali još uvijek može odgovoriti na pitanje. Ne osjeća potrebu za hranom. Trudovi su produžuju na 40-tak sekundi. Tada počinje pravo otvaranje. Krenite ako putujete daleko u rodilište.

Faza završnog otvaranja (9-10 cm) je za ženu toliko intenzivna da u trudu više ne može govoriti, ne može hodati, a između trudova se povlači u sebe. Trudovi traju 60-tak sekundi. To je vrijeme kad treba krenuti ako je bolnica blizu.

Pred sam izgon žena često prolazi fazu tranzicije u kojoj se trudovi lagano uspore, često se javi strah ili euforija, izjave tipa "ne mogu više" ili slično. Onda slijedi navala adrenalina i nagla potreba za uspravljanjem. Onda je prekasno za odlazak u bolnicu.

Dužina ovih faza vrlo je individualna.
    Posljednje uređivanje od Fidji : 04.02.2010. at 22:43

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa Vidi poruku

Pred sam izgon žena često prolazi fazu tranzicije u kojoj se trudovi lagano uspore, često se javi strah ili euforija, izjave tipa "ne mogu više" ili slično. Onda slijedi navala adrenalina i nagla potreba za uspravljanjem. Onda je prekasno za odlazak u bolnicu.
    Ovo se desilo meni .-)

Mislim da je to jako individualno.
    Kot mene je svaki put sve išlo jako brzo, prvi porod - od poćetka do kraja 6 sati, drugi porod 4 sata a tretji porod sat i pol.
    Ja nisam ni u jednoj trudnoći stigla gledat na sat i pratiti trudove jer je sve krenulo tako intenzivno da sam odmah znala da je to to...

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Iako je to sve individualno, a Fidjin post je izvrstan i skroz informativan.... imam jedno pitanje.
    Ako govorimo o brzini kojom se odvija porod, i distinkciji prvorotka/drugorotka, dali se misli na 1./2. POROD, ili 1./2. VAGINALNI porod?
    Gdje spada žena (khm, ja..) koja je prvo dijete rodila na carski po tome? ... putovat ćemo do rodilišta par sati, pa razmišljam malo... iako Fidjin post mi je, ma baš super.
    A u slučaju pucanja vodenjaka, jel ok tih sat i pol/dva na put po nekim vašim iskustvima?
    A u rodilište udaljeno 4-5 sati?
    Posljednje uređivanje od Solange13 : 08.02.2010. at 02:20

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Solanege 13, ja bih rekla da je to posebna kategorija. Moj prvi porod je bio elektivnim carskim rezom, do drugog poroda nisam znala što su trudovi i kako izgledaju. Moj vaginalni porod (dakle drugi) je trajao od prvog truda kojeg sam osjetila 3,5 sata, dakle jako brzo, a trudovi su odmah počeli na 1-2 min (zato sam i bila sva zbunjena jer nije bilo nikakve uvertire). Ja sam odmah otišla u bolnicu i jedna divna primalja me odmah uzela pod svije jer radilo se o VBAC-u. Dakle kod mene je išlo brzinom kako bi išlo kod drugorotke (ili višerotke), ali sve je to relatuvno, a pošto se radi o VBAC-u, razmisli?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Sve je to individualno. Meni je u drugom porodu (prije mjesec dana) puko vodenjak oko 9 navečer, al nije puno vode iscurilo tj. curilo je malo po malo (prvo sam mislila da sam se upiškila ), trudovi su počeli oko ponoći u bolnicu odlazim oko 4, malac se rodio u 5.11 .
    A prvi porod trudovi su počeli oko 10, a u bolnicu sam otišla u 8 ujutro jer je bilo onak kak je Fidji opisala, cijelu noć sam imala trudove al nisu bili takvi da nisam znala za sebe (čak sam i manikuru imala i frizuru radila ). I veliki malac se rodio u 15 do 12, 3 sata poslije kak sam došla u bolnicu. I da, kad sam krenula u bolnicu trudovi su bili na svake 3 minute.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •