Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Sta dajete, a sta ne???

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Sta dajete, a sta ne???

Ako su slatkisi u pitanju, trudim se da dajem umjereno. Sa Samijem nemam problema, jer on vise voli pojesti vocku nego cokoladu, ali Edi ja malkice veci problem.
    Dobiju oni svaki dan po dvije do tri kockice cokolade, ili Kinder jaje. Edita smaze cijeli, a Samiju je dovoljan komadic.
    Jednom mjesecno dobiju stapice i krekere. Ponekad uzmu keks (obicno Jadro), a ostale slatkise jako rijetko. Gumene bobmone ne kupujem, te ih Edita jede samo ako neko donese, ili na rodjendanima.
    Jednom u deset dana pojedu virslu i jaja (obicno za veceru).

Ne jedu konzerve i pastete, a smoki jaaaaaako rijetko. Takodjer im ne dajem mesne iznutrice, dzigaricu i sl.

Sta mislite da li je jedno Kinder jaje dnevno previse za dijete od skoro tri godine???

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ha, ne znam, zara nije baš od slatkiša, znaju proći dani i dani da ne zatraži ništa slatko.
    a kad zatraži, onda su to pepermint ili cedevita bomboni, žvake, ili sladoled. čokolada ju baš ne privlači.

inače, u kući ne držimo slatkiše, možda je i u tome stvar. kad nam se jede, kupimo i pojedemo, ali vrlo rijetko se kod nas u ormaru može naći kutija keksa ili čokolada...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja ne mislim da je previše, ali bi mi bilo previše da mu moram svaki dan kupiti Kinder jaje.
    Jan zadovoljava potrebu za slatkim i voćem tako da često ne pojede nikakav slatkiš. Grickati nemamo običaj.
    Ako nešto sam traži onda je to suho ili svježe voće. Kinder jaje, frutabellu, Cedevita bombončiće ili sl. samo ako vidi ili ako ga netko pita šta da mu kupi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravih, štapiće, smokiće, čips isto nikad ne kupujemo i nikad to nemamo u kući.
    desi se jednom u 2 mjeseca da se nekom od nas baš jede čips, pa ga kupimo i zajedno smažemo i to je to.
    baš smo čudni

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Možda bi bilo bolje da ovdje ništa ne pišem

Meni 1 Kinder jaje dnevno zvuči previše, ali ja sam freak po tom pitanju.

Arpi ne jede redovito nikakve slatkiše niti mu ih ja nudim. Ako slučajno naleti na neku čokoladu doma, onda pojede kockicu, povremeno dobije sojin puding koji jede ili čist ili pomiješan s pekmezom bez šećera (to mu je ultimativni desert), ima par zdravih keksića koje voli, ali to je sve stvarno vrlo rijetko.
    Nikad nije jeo bombone bilo koje vrste, iznutrice, svinjetinu, račiće, školjke, hrenovke, paštete, smoki, čips niti je pio kravlje mlijeko. Sladoled je liznuo 3-4 puta kad ga je vidio kod mene, pecivo/kruh od bijelog brašna je probao otprilike isto toliko puta.
    Po oduševljenju koje pokazuje prema čokoladi, rekla bih da će se toga itekako napapati u životu...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jede samo čistu čokoladu. Vrlo, vrlo rijetko štapiće i kroki.
    Povremeno ponudim keks, meki bombon, ali to pljuje jer još ne guta dobro. Hrenovke i šunku obožava, ali ih isto ne guta, niti jaje.
    Čips, kikiriki, žvake, paštete, ostale salame, svinjetinu, iznutrice,.... nikad nije ni probao.
    Sladoled i sokove ne voli.

Nama je puna kuća jestivih gluposti.
    Dijete nam je pametnije od nas.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Ja ne mislim da je previše, ali bi mi bilo previše da mu moram svaki dan kupiti Kinder jaje.
    Jan zadovoljava potrebu za slatkim i voćem tako da često ne pojede nikakav slatkiš. Grickati nemamo običaj.
    Ako nešto sam traži onda je to suho ili svježe voće. Kinder jaje, frutabellu, Cedevita bombončiće ili sl. samo ako vidi ili ako ga netko pita šta da mu kupi.
    to sa kiner jajima je pocelo prije 15-20 dana. Ne mogu otici u trgovinu, a da ne trazi Kinder jaje :/ Ako smo zajedno u trgovini, odmah trci u pravcu jaja. I to ono Spoonge Bob. :/
    Pa ko ga izmisli :/
    Ljudi, pa jel vi ikada jedete slatkise? Nisam veliki slatkaros, ali volim pojesti 2-3 kocke cokolade dnevno. MM je gori po tom pitanju.
    Edi je problem. Sami je opet lud za bananama. Nedaj Boze zanocit bez banane. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

snorki, ja jako volim čokoladu.
    ali, nekim čudom, uopće se ne sjetim kupiti ju kad sam u dućanu, ono, nije mi na popisu potrebnih namirnica i ne sjetim se. ista stvar i s keksima, bombonima i ostalima.
    i zato toga nemam u kući.

s druge strane, mojoj mami čokolada je osnovna namirnica, pa je uvijek ima u kući. i kad dođem kod nje, ja smažem cijelu jednu ili dvije čokolade dok si rekao keks (nikad nisam bila tip 1-2 kockice čokolade i to nikad neću shvatiti, ili je mazni cijelu, ili je nemoj ni jesti, što ti je čovječe jedna kockica, samo te nadraži na još )

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jan nije naučen da ide u trgovinu svaki dan, a bome ni da dobije uvijek sve što želi...

Ja obožavam čokoladu i zato se trudim da ju ugl. nemam.
    Imam doma uvijek onih 70-80%tnih jer Jan njih jede, a meni su pregorke. Tako da ta jedna potraje i mjesec-dva.
    Gricki imam ako netko dođe a mi sami ne padamo često u napast...
    Slatkiše kao gumene bombine i čokoladne bananice bacim ako nam netko donese, a ostalo mu dam da pojede ako je za. Ionako se to ne događa često. Već smo puno njih istrenirali da donesu voće ako baš nešto hoće donijeti. A i ne mislim da je toliko mali da ne bi mogao povremeno pojesti nešto što mu ja ne bih kupila...
    Kinder jaje mu je zanimljivije zbog igračke nego zbog čokolade, tako da se često ja omrsim....

Lutonjice i moj je moto ili cijela ili ništa

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zaboravila sam pomenut gljive i svinjetinu koju jos nikada nisu jeli.
    Salame jedu rijetko i to samo dvije vrste (pureca i pileca prsa).
    Nadam se da ce Sami ostat ovakav kakav jeste. A eto, iako se zdravije hrani, cesce je bolestan od Edite.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam doma uvijek onih 70-80%tnih jer Jan njih jede
    e dobro si me sjetila - te su meni najnajnajdraže, a i zara ih voli :D pa se tješim da, kad već jedemo, jedemo najzdraviju čokoladu!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ja smažem cijelu jednu ili dvije čokolade dok si rekao keks (nikad nisam bila tip 1-2 kockice čokolade i to nikad neću shvatiti, ili je mazni cijelu, ili je nemoj ni jesti, što ti je čovječe jedna kockica, samo te nadraži na još )
    potpisujem!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo je na dohrani pa ne znam na koju djecu se odnosi

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kad vas čitam osjećam se kao izrod
    Ja ne mogu zamisliti dan bez nečega slatkoga, tablu čokoladu smažem u roku 'odmah', mlatim smokije, kekse..ma šta sve ne...
    I naravno, Jan još to ne jede ali mu dam da proba kad vidi mene da grickam. I ne mislim da će mu od 'liza' biti ugrožen život!
    I ne mislim da je jedno kinder jaje previše za trogodišnje dijete...pa ak' joj je to veselje-nek' se veseli! Svejedno će ju za neko vrijeme uhvatiti nešto novo što će htjeti konstantno jesti!
    Ali to je jednostavno stil života!
    Ja bi, recimo, poludjela da nemam u kući slatkiša...to me veseli..heh..

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea isto stalno hoće Kinder jaje, ali više radi igračke. Nekad pojede čokoladu, nekad ne, valjda ovisi koliko je gladna. Ali dobila je nekog slatkog majmunčića u Kinder jajetu pa se sad stalno nada da će dobit još kojeg.

Štapiće jako voli ali ih ne jede baš često jer ih zaboravimo kupiti, isto tako voli one Kviki ribice ali ni to nikad nemamo kod kuće. Kekse imamo i to jede redovno, Petit Beure ili (kršitelj koda)ove kekse. Čips nije niti probala. Bombone mi nije niti palo na pamet dati joj. U zadnje vrijeme je konačno zavoljela jednu novu vrstu hrane, a to su grožđice, stalno ih hoće, a fine su joj i suhe marelice.

Hrenovke obožava ali ih baš ne dobije često, možda jednom u dva tjedna. Šunkicu (pureća prsa ili prešanu) večera svaki dan jer to jedino hoće jesti za večeru. Paštetu nije probala, MM stalno pita kad ćemo joj dati paštetu, pojma nemam zašto, valjda misli da će se Lea od toga zdebljati. Čak joj je jednom i kupio vegetarijansku paštetu od gljiva :shock:

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja Vanja obožava čokoladu i svaki dan je jede, da joj dam koliko bi ona pojela to bi bilo stvarno puno, ograničavam joj (samo njoj, sebi ne, a ja sam totalni ovisnik) na 1-2 bajadere ili nekoliko kockica čokolade ili 1 kraševu torticu dnevno. Od grckalica samo štapiće
    Bomobone joj ne dam, ni čipseve, smokije, bananke...
    A ona bi to tako jela, da mi je i teta u vrtiću rekla da se po njoj vidi da joj se ograničavaju slatkiši, kao kad im ona daje bombone Vanja se veseli (a ja pop.. jer sam joj rekla da mi se ne sviđa da se djeci daju bombone, a opet znam da nije rješenje da svim da, a Vanji ne).
    Jedan dan u Mercatoru joj je neka nepoznata žena u redu dala bananka, prije nego sam se snašla Vanja ga je doslovno progutala.
    Izbjegavam sukobe pa se nisam htjela kačiti sa ženom, a mislim da ne bi ni skužila što ja sad hoću, časti mi dijete, a ja se bunim. Inače u sličnim situacijama kad Vanja dobije nešto što ja ne odobravam trgujemo, ja joj dam čokoladu za to što ne želim da jede.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Čitam Vas i sve si mislim kak će kod nas doma biti rat oko hrane. Ja sam navikla na kuhanu hranu i čistu vodu za piti (i doručak je uvijek bio kuhani: žganci, jaja, krumpir na kockice, pohani kruh, bijela kava-znate ono divka i frank, domaći pekmez, ajnpren juha... vrlo vrlo rijetko pašteta), a MD se davi u kupovnim glupostima: salame (meni su i razno razne suhomesnate kobasice salame), juhe iz vrećice, paštete, cola, slatki sokovi (ne daj bože oni 100% jer su mu ti prekiseli), bijeli kruh, keksi... Je, je imam porok: čokolada, a trenutno praznim flašu nutelle od 3 kg
    I sad muku mučim, kak s njim na zelenu granu jer on svaki moj pokušaj objašnjavanja shvaća kao atak na njega i njegov način ishrane.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

joj, Andrej je dijete od slatkiša, da ga pustim, gušio bi se u njima. Sve vrste: od kolača preko čokolade do keksa... Totalno mi nije jasno kako prepozna da je nešto kolač a ne meso (još otkad je bio 8-9 mj.). Damo mu da gricne ako mi već jedemo (a mi smo također sladokusci i, kao kod shiny, nema šanse da kod nas nema slatkoga), ali uglavnom probam prebaciti na nešto drugo pažnju pa mu dam grožđice, suhe marelice, suhe šljive ili pir s medom. Domaće štrudle s jabukama i sirom mu damo. Od grickalica jede rižine kuglice i corn flakes, ali par puta smo u gostima naišli na bobiflips pa ga nismo odbijali.
    Još skoro neće probati paštete, hrenovke i salame, a izbjegavamo i gotove juhe.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

E, da, ne pije nikakve sokove osim domaćeg od jabuke. Samo čista vodica.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo jos mali za neke konkretna iskustva, ali evo ja Petru Kresimiru dajem samo obicnu vodu. Ne pije sokove, a nemam mu ih namjeru niti nuditi. Ne jede nikakve slatkise ni slance tipa smoki i sl. i trudit cu se sto dulje ga drzati podalje o toga. Nemamo mu namjeru to kupovati, a one koji bi to eventualno pokusali upozoravam da to ne rade. Ako netko kupi i pored upozorenja jednostavno cu baciti. Malac voli jesti voce, a omiljene su mu banane i mjesavina kuhanih jabuka i krusaka.
    Osobno sam ovisnica o slatkisma, ali za dobrobit mog djeteta se kontroliram i ne jedem ih vec nekoliko mjeseci (tocnije od uvodjenja dohrane). A kad MM pozeli puding ili kolac ja mu ga napravim.
    Kako ce se stvari odvijati kasnije to cemo vidjeti. Sve si mislim ako se ne navikne na sve te gluposti nece ih voljeti, zeljeti...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja Nia pije samo **** čajeve. Iako vrlo rijetko damo joj štapiće, smokiće, keksiće, kinder jaje, životinjsko carstvo, kolač... ne moram niti reći kako uživa u tim posebnim trenucima. Inače zaista nemam ništa protiv svega da dijete proba ali neke stvari treba količinski ograničiti 8)

Pticica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da li netko ima malog miša koji voli smoki bez ulja i kikirikija. Moja je kod moje prijateljice probala to i oduševila se i sad kad vidi kod nekoga pravi smoki hoće, ali uz veliku dreku ne dobije. To je frendica kupila u Kauflandu. Da li se to negdje drugdje može kupiti. To bi joj dala jer ne samo kukuruzna krupica u pitanju, jer kad mi nešto grickamo (čokolada, kolači…) ne mogu ne dati i njoj nešto.
    ja smažem cijelu jednu ili dvije čokolade dok si rekao keks (nikad nisam bila tip 1-2 kockice čokolade i to nikad neću shvatiti, ili je mazni cijelu, ili je nemoj ni jesti, što ti je čovječe jedna kockica, samo te nadraži na još )

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

maureno jede sve skoro ali nije baš za slatko...najviše mu kupujem male leibniz keksiće ili nekaj od kindera.smoki,hrenovke,i kravlje mlijeko ne konzumira do daljnjega...jede puno povrća,voća i mesa,a između dobije suho voće ili slanac,štapiće i tak....dobru prehranu pokazuje i njegova manekenska linija...10kg i 81cm

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zaboravih, štapiće, smokiće, čips isto nikad ne kupujemo i nikad to nemamo u kući.
    desi se jednom u 2 mjeseca da se nekom od nas baš jede čips, pa ga kupimo i zajedno smažemo i to je to.
    baš smo čudni
    ma ne, to uopce nije cudno, tako je i kod mene...samo...moram vas pitati, kako smo mi vegetarijanci i jedemo puno gljiva od kada dijete moze papati gljive (sampinjone, bukovace, suncanice, vrganje...????)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gljive ne prije 12. godine.

sampinjone neki daju i ranije, jer su oni kao sigurni. s ovim ostalim se ne riskira prije 12.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Što se tiče smokija, mi papamo onaj pom-bar, u obliku medvjedića, nema kikiriki ali je dosta slani.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo da ne otvaram novi topic... imam pitanje:
    Što mislite o onim grickalicama ribicama koje radi Podravka, a ima i Bobi takve? Koliko su štetne. Nama znaju donijeti gosti, a Tea ih baš voli pa nisam pametna kolko je to ok....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •