Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: jel vrijeme za novu?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno jel vrijeme za novu?

L ima cca 90 cm i 17 kg...2 god bude u trecem mjesecu ...imamo mc priori sps...
    izgleda mi da mu je mala ili da ce uskoro biti...sav je stisnuti u njoj, vise od pola glave mu viri van...
    definitvno mislim da je premali za as bez 5 tocki vezanja...
    dal uopce treba mjenjati? ako treba koja je ok a da ima 5 tocki?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa Vidi poruku
    L ima cca 90 cm i 17 kg...2 god bude u trecem mjesecu ...imamo mc priori sps...
    izgleda mi da mu je mala ili da ce uskoro biti...sav je stisnuti u njoj, vise od pola glave mu viri van...
    definitvno mislim da je premali za as bez 5 tocki vezanja...
    dal uopce treba mjenjati? ako treba koja je ok a da ima 5 tocki?
    Moje dijete je visoko 100 cm i ima 15 kg, imamo Roemer kao glavnu AS i Maxi Cosi Priori kao pomočnu, niti jednu još nije prerasao visinom, s time da je građen tak da je duži u trupu od prosjeka.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ok...a kako znati kad je prerastao? kaj se događa prilikom bocnog sudara s glavom koja uskoro nece biti na bocnim stranama nego iznad njih??

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ok...a kako znati kad je prerastao? kaj se događa prilikom bocnog sudara s glavom koja uskoro nece biti na bocnim stranama nego iznad njih??
    Ako je glava iznad bočnih strana definitivno treba AS mijenjati hitn, samo kažem da mi je to nevjerojatno baš zato što imamo istu AS, a dijete mi je 10 cm više od tvojeg.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

iskreno ne vjerujem da je dijete visoko 90 cm moglo prerasti sjedalicu grupe I ali neću ništa kategorički tvrditi. dijete je visinom preraslo sjedalicu ako je sredina ušiju u visini vrha naslona sjedalice (ili ako nema više odgovarajućih utora za pojaseve AS). ako je to slučaj ja bi svakako preporučio kombiniranu sjedalicu grupe I/II/III tako da se dijete vežem pojasom AS barem još dok ne dostigne 18 kg.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ajmo strucnjaci....
    jel mala ili nije??

http://public.fotki.com/LucijaC/as-i-luka/

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam stručnjak, ali stvarno će mu biti skoro premala.
    Čekaj stručnije od mene da pogledaju slike.
    Jesi stvarno sigurna da je visok 90 cm?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja nisam stručnjak ali mogu reći da mu pojasevi loše stoje. trebaš ih podignuti tako da stoje iznad ramena, ne ispod.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

oko 92...
    pojasevi su na najvisoj razini al izgleda kao da nisu jer je navlaka malo krivo sasivena ali vislje ne idu

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nije mu premala. Sredina uha nije još do ruba sjedalice.

Nije mi jasno kako je navlaka krivo sašivena.
    Vidim još jedan utor, jesi li sigurna da ne možeš podignuti pojaseve sjedalice?

I još jedan savjet.
    Makni one kišobrane sa police na zadnjem staklu. Mogu biti opasni.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

100%... domaca izrada pa malo promasena
    a kisobrani...gore su jer je muzek danas prao auto pa je iz prtljaznika stavio gore...
    kaj onda dok ne napuni 18 a onda u 15-36??

ajmo curke koje radite s time....nije da je hitno al ono....vec mi mozak prokuhava od razmisljanja o as

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako misliš domaća izrada?
    Navlaka nije originalna sa sjedalice?

Pazi, sjedalica mora imati originalne dijelove.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

je ispod ovo je ajmo reci ljetna (jer se stalno znoji) a originalna nikako ne upija znoj...radjena je po originalu al eto...taj mali dio je fulan...
    i mislim da ne mora biti ljetna navlka bas mc po xxx kn kad moze i jeftija varijanta i stvarno ne mislim da navlaka steti sigurnosti djeteta...samo pridonosi udoobnosti

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stvarno ne mislim da navlaka steti sigurnosti djeteta...

Ne znam quotati na ovom novom forumu pa samo kopiram, Angelina, navlaka domaće izrade može itekako ugroziti dijete u slučaju sudara i zapaljenja vozila. Originalne navlake za autosjedalice, pa i ta ljetna frotirna također posebno su obrađene kako se ne bi zapalile. Home-made navlaka može se pretvoriti u buktinju.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a nemojmo bas pretjerivati...i djetetova odjeca gori kaj ne???

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ne pretjerujemo nego ti kažemo kako stvari stoje. na tebi je da ih prihvatiš ili ne. ukoliko se pojasevi sjedalice više ne mogu podići sjedalica je premala, tj. dijete ju je preraslo. iako po visini naslona još nije.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

i kaj je onda bolje...15-36 ili 9-36??

pa znam da je zapaljivo ali ak ose auto zapali vadis dijete van...tako manje bitno jel as gori ili ne....bitno da je dijete vani a onda k vragu nek sve izgori ako bas do toga dodje...

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i kaj je onda bolje...15-36 ili 9-36??
    bolje je 9-36, ALI prije kupovine obavezno klinca u AS da ne bi kupili pa onda ustanovili da su pojasevi AS u istom (nepravilnom) položaju kako na postojećoj AS
    ukoliko ne nađete odgovarajuću AS 9-36, jedino rješenje je AS 15-36 uz konstantnu kontrolu djeteta u vožnji da se ne izvuče ispod pojasa van

pa znam da je zapaljivo ali ak ose auto zapali vadis dijete van...tako manje bitno jel as gori ili ne....bitno da je dijete vani a onda k vragu nek sve izgori ako bas do toga dodje...
    kod automobilskih nesreća sa zapaljenjem vozila tih nekoliko sekundi (ili dijelova sekunde) koliko treba da se dijete otkopča i izvadi van može značiti razliku između neozlijeđenog djeteta (u AS s originalnom navlakom tretiranom protiv zapaljenja) i djeteta s teškim opekotinama (u neoriginalnoj navlaci od tkanine koja će planuti u roku 1-2 desetinke sekunde i tako dijete obaviti plamenom)

ali, kao što to lijepo piše u mojem potpisu...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Lucija do vrha sjedalice ima manje od dva cm, samostalno se ustaje ali nikako da pređemo famoznih 9 kg (trenutno je na 8700) - može li ipak u sljedeću kategoriju AS? (9-18)

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa Vidi poruku
    Lucija do vrha sjedalice ima manje od dva cm, samostalno se ustaje ali nikako da pređemo famoznih 9 kg (trenutno je na 8700) - može li ipak u sljedeću kategoriju AS? (9-18)
    ne, 9 kila je minimum da pređe u sljedeću grupu

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Imamo AS Maxi Cosi Priori koja je do 18 kg težine.
    Moja L. puni 4gd u 5mj.,ima 16 kg visoka je 102cm.E sad ono što mene zanima kako ću znati da mi je dijete visinom preraslo AS pošto težinom neće ni skoro.
    Gledala sam na uputama i na AS ali nigdje nisam našla do koje visine dijete može koristit tu sjedalicu, ona je vrhom glave malo iznad naslona , ašto se tiće remenčića kopčamo je bez problema.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

preraslo po visini: remenčići izlaze ispod visine ramena ili sredina uha iznad vrha naslona

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Prvo sam postavila pitanje a onda sam išla tražiti odgovore
    Sve u svemu hvala na odgovoru koji je već jednom napisan na ovom topiću

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa Vidi poruku
    ne, 9 kila je minimum da pređe u sljedeću grupu
    Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    preraslo po visini: remenčići izlaze ispod visine ramena ili sredina uha iznad vrha naslona
    Mi smo prerasli i po visini, znači li to da zbilja i dalje moramo čekati 9 kg? Ispirčavam se ako sam dosadna, nije da navaljujem da ju prebacim u sljedeću skupinu AS ali me neke stvari zbunjuju

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo prerasli i po visini, znači li to da zbilja i dalje moramo čekati 9 kg? Ispirčavam se ako sam dosadna, nije da navaljujem da ju prebacim u sljedeću skupinu AS ali me neke stvari zbunjuju
    Za grupu 0/0+ remenčići i trebaju biti u ravnini ili ispod ravnine ramena. Ovo od daddycola je za grupu I.

Beba je prerasla grupu 0/0+ (dakle do 0-10 odnosno 13 kg), ako joj je od ruba sjedalice do vrha tjemena manje od 2 cm, odnosno ako ju je prerasla po težini.
    Bilo bi naravno zgodno i da joj pojesevi nisu baš na pola leđa, ali smiju biti ispod razine ramena. Ovo se odnosi sam na grupu 0/0+.

Uvjeti za prelazak u grupu I su minimalno 9kg i samostalno ustajanje. Idealno je ostati u grupi 0/0+ što duže.

Ako se ne zadovoljava uvjete za prelazak u grupu I, a preraslo se sjedalicu 0/0+ jedino je rješenje kombinirana sjedalica (ima ih više) ili grupa I u smjeru suprotnom od smjera vožnje (kod nas samo BeSafe)

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

tnx!

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa Vidi poruku
    bolje je 9-36, ALI prije kupovine obavezno klinca u AS da ne bi kupili pa onda ustanovili da su pojasevi AS u istom (nepravilnom) položaju kako na postojećoj AS
    ukoliko ne nađete odgovarajuću AS 9-36, jedino rješenje je AS 15-36 uz konstantnu kontrolu djeteta u vožnji da se ne izvuče ispod pojasa van

kod automobilskih nesreća sa zapaljenjem vozila tih nekoliko sekundi (ili dijelova sekunde) koliko treba da se dijete otkopča i izvadi van može značiti razliku između neozlijeđenog djeteta (u AS s originalnom navlakom tretiranom protiv zapaljenja) i djeteta s teškim opekotinama (u neoriginalnoj navlaci od tkanine koja će planuti u roku 1-2 desetinke sekunde i tako dijete obaviti plamenom)

ali, kao što to lijepo piše u mojem potpisu...
    Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    stvarno ne mislim da navlaka steti sigurnosti djeteta...

Ne znam quotati na ovom novom forumu pa samo kopiram, Angelina, navlaka domaće izrade može itekako ugroziti dijete u slučaju sudara i zapaljenja vozila. Originalne navlake za autosjedalice, pa i ta ljetna frotirna također posebno su obrađene kako se ne bi zapalile. Home-made navlaka može se pretvoriti u buktinju.
    Distributer MC sjedalica tvrdi da za naše tržište niti orginalna niti ljetna presvlaka nisu dodatno tretirane protiv zapaljivosti. Info se može bez imalo problema provjeriti,ali obzirom na vaše potpise,molim vas da mi navedete as čije navlake imaju dodatan tretman o kojem ovdje pišete,a prije uključivanja caps lock-a.Imajte na umu da i drugi čitaju ove postove,najlakše je izbrisati određene postove,a svoje stavove niste valjano argumentirali! Ja sam vaše stavove o zapaljivosti provjerila i dobila pisanu potvrdu koju ću rado podijeliti sa svima koji se osobno žele uvjeriti da navlake za naše tržište se ne tretiraju protiv zapaljivosti. To sam učinila samo zato jer se slažem sa vašim stavovima,ali činjenično stanje je da je orginalna presvlaka jednako sigurna kao i zamjenska,nažalost.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ovu temu molim te nastavimo na ovom topicu http://forum.roda.hr/threads/55628-N...icu-koji-zakon

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ajmo strucnjaci....
    jel mala ili nije??

http://public.fotki.com/LucijaC/as-i-luka/
    dasta je nego mala ja sam neki dan gledala mome malom novu as i rekli su mi da je sigurnija bas ta na slici tvojoj jos uvik dok mu glava ne viri van a cim preraste glava van odmah da se minja

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj ksena prvotno napisa Vidi poruku
    dasta je nego mala ja sam neki dan gledala mome malom novu as i rekli su mi da je sigurnija bas ta na slici tvojoj jos uvik dok mu glava ne viri van a cim preraste glava van odmah da se minja
    Nije točno. Već sam napisao koji su pokazatelji prerastanja sjedalice grupe I.

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni vise nije bitno...
    jos smo u njoj i budemo jos neko vrijem...a 15-36 ceka u podrumu svoj red

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •