Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: pomoc pod hitno molim

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno pomoc pod hitno molim

postovani vec sam se tu obracala i od srca hvala svima. imam jos par pitanja. bili smo na raspravi na sudu za alimentaciju i rekli su mi da ce presuda biti donesena 20.01.2010 a evo sad je 2.2. i jos nista od presude. koliko se ceka na presudu? i jos jedno pitanje u 12 mj. je bila ta rasprava po prvi put sad me zanima kad ja mogu otici u centar i traziti da mi oni isplacuju privremenu alimentaciju? dijete mi ima 4 godine i jos nikad nije dobio alimentaciju od oca jer je otac u zatvoru a njegova mi obitelj ponekad uskoci sa nesto novca sto nije dosta za djetetove potrebe ali sam im i na tome zahvalna. molim vas na konkretnim odgovorima i hvala puno svima

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj malena23 prvotno napisa Vidi poruku
    postovani vec sam se tu obracala i od srca hvala svima. imam jos par pitanja. bili smo na raspravi na sudu za alimentaciju i rekli su mi da ce presuda biti donesena 20.01.2010 a evo sad je 2.2. i jos nista od presude.
    koliko se ceka na presudu?

ako se niste na sudu odrekli prava na zalbu onda se mora cekati period zalbe, i zatim 15 dana ( ne sjecam se tocno ) da presuda bude pravomocna i onda tko zna koliko da ju posalju postom.

i jos jedno pitanje u 12 mj. je bila ta rasprava po prvi put sad me zanima kad ja mogu otici u centar i traziti da mi oni isplacuju privremenu alimentaciju? dijete mi ima 4 godine i jos nikad nije dobio alimentaciju od oca jer je otac u zatvoru a njegova mi obitelj ponekad uskoci sa nesto novca sto nije dosta za djetetove potrebe ali sam im i na tome zahvalna. molim vas na konkretnim odgovorima i hvala puno svima
    zahtjev daj odmah. jer oni racunaju period od minimalno 6 mjeseci OD PODNOSENJA ZAHTJEVA CENTRU, a ne ukupno koliko dijete ne prima nista. Prilozi zapisnik sa suda, a ostalo ces donijeti naknadno. I kada ti odobre taj zahtjev iplatiti ce ti zaostatke samo do datuma kada si podnjela zahtjev.. U biti, tumace zakon kako im se sprdne jer u zakonu to ne stoji tako, ali sta im mozes.. plakati,.. nece ti pomoci nista.

prema tome: u centar, predaj zahtjev za privremeno uzdrzavanje, neka ti ga ZAPRIME, a ostatak dokumentacije ces donijeti naknadno. ja sam presudu cekala 2 mjeseca, iako smo se odrekli prava na zalbu,. ali sam zahtjev predala odmah, dok presudu jos nisam imala.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

kakav zapisnik sa suda? ja mislim da to nisam uopce dobila. ako to nemam sta cu onda? jooj to ce biti dugi put sa borbom nisam znala da ce biti tesko. hvala na odgovoru

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hm. zapisnik si ili trebala uzeti odmah ili ti ga mogu nakadno poslati poštom. pretpostavljam da si bila bez odvjetnika? nazovi sud i pitaj kada mozes ocekivati presudu i dali do tada mozes dobiti kopiju zapisnika jer ti treba..

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

pošalji na sud požurnicu / zamolbu za dostavu rješenja.
    oni su inače obavezni u roku 30 dana dostaviti rješenje, ali MM-u je stiglo nakon 4 mjeseca i to nakon što su nam u urudžbenom na sudu rekli da pošaljemo požurnicu.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

hvala vam svima evo da javim vam novosti uspjeli smo dobili smo raspravu.danas me zvala odvjetnica i to priopćila ali ona nije zadovoljna sa iznosom od 500 kuna mjesecno te je poslala zalbu. mene sad zanima kakve su mi sanse da dobijem veci iznos posto je on u zatvoru ali je nezaposlen ali mu mama ima veliku mirovinu i kucu. kakve su mi sanse za to i dali mogu dok je zalba u pokretu dali mogu predati zahtjev u centar za socijalnu skrb jer mi se cini da oni uopce nemaju namjeru placati alimentaciju djetetu. za poluditi neznam kako dalje jer nemam iskustva s tim. hvala svima

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ako vec imas odvjetnicu ne vidim zasto nju ne pitas sve ove stvari?

zalbu centru mozes predati kada za to postoje uvijeti, a to je da ne primas alimentaciju mjesecima.

u nekim slucajevima, baka i djed preuzimaju obavezu uzdrzavanja djeteta u ime roditelja koji to nije u stanju ( mislim da je ova situaciju tvog muza jedna ot takvih ).. ali opet, to sve pitaj svoju odvjetnicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •