Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 219

Tema: Što imate protiv antibiotika?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Antibiotici, analgetici, antipretici, tikvice...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

...kruske, jabuke...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    ...kruske, jabuke...
    ...šljive, protiv života...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pomikaki moja poanta ili pokušaj iste jest bio u tome da roditelj malog djeteta treba unaprijed znati kako se temperatura skida, i biti na to pripravan ( a to može saznati čitajući relevantan izvor - kakvih i na ovom forumu ima, ili razgovarajući sa pedijatrom); a cijela nit ove priče vuče se od onoga što je kinder napisala o dovođenju djece na Hitnu, roditelji zaista dovedu dijete na Hitnu jer mu npr. ne znaju skinuti temperaturu, ili pak dijete ima krmeljave oči, ja to znam jer čekam u redu iza njih.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    pomikaki moja poanta ili pokušaj iste jest bio u tome da roditelj malog djeteta treba unaprijed znati kako se temperatura skida, i biti na to pripravan ( a to može saznati čitajući relevantan izvor - kakvih i na ovom forumu ima, ili razgovarajući sa pedijatrom); a cijela nit ove priče vuče se od onoga što je kinder napisala o dovođenju djece na Hitnu, roditelji zaista dovedu dijete na Hitnu jer mu npr. ne znaju skinuti temperaturu, ili pak dijete ima krmeljave oči, ja to znam jer čekam u redu iza njih.
    Gle, sad ispada da ja ovdje drvim, ok ne ispada nego drvim. Ali ja ZNAM skinuti temperaturu i skidam je većinom doma sama.
    Kod doktora idem kad se sretnem s nečim što NE ZNAM. Pa i onda radije nazovem i pitam telefonski misle li da trebam doći. Zbilja smo svi redom rijetko kod doktora. A tada kad dođem, jednom u dve godine, ne pravim probleme, osim što zatražim poneko obješnjenje. Iza mene vrlo rijetko neko čeka.
    Tako da mi je zbilja bezveze taj stav koji često pročitam od forumaša liječnika - kako ne bi bili nervozni, kako ne bi prepisivali antibiotike, kad nam takvi pacijenti dolaze. Na to sam reagirala. Ja nisam takav pacijent, i ne mogu znati kakve pacijente moja doktorica ima. Ne želim da me se na taj način generalizira.

Upalu uha sam zadnji put imala s 10-ak godina. Otad je, koliko znam, nije nitko imao u mojoj obitelji. Zato pojma nemam koje lijekove bih trebala uzeti. I da napišem da ću ih uzeti na svoju ruku napali bi me isti oni koji me sad prozivaju jer nemam ibuprofen.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

protiv koristenja antibiotika kada su zaista nepohodni nemam nista.
    imam protiv onih lekara koji su obicni prodavci lekova,
    protiv roditelja koji ne postuju bolje spreciti nego leciti,
    i imam jedno veeeliko nesto protiv farmaceutske industrije
    koja zaradjuje ogromne novce na prodaji lekova.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj djuma prvotno napisa Vidi poruku
    protiv koristenja antibiotika kada su zaista nepohodni nemam nista.
    imam protiv onih lekara koji su obicni prodavci lekova,
    protiv roditelja koji ne postuju bolje spreciti nego leciti,
    i imam jedno veeeliko nesto protiv farmaceutske industrije
    koja zaradjuje ogromne novce na prodaji lekova.
    Dok homeopati, bioenergičari, proizvođači biljnih preparata rade đabe..

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mom djetetu ne pomaže paracetamol ni ibuprofen,jednostavno mu uopće ne snize temp. djeluje jedino voltaren
    pošto imam neko znanje(farmaceutski tehničar) ne volim ga davati i ako ne moram nedajem mu ništa protiv temp. nego je skidam tuširanjem
    ali ja poznam svoje dijete i npr njemu temp noću nikada ne raste nego pada ali ono baš uvijek i naravno da pratim i mjerim i njemu svaki put temp noću padne(bez antipiretika) a po danu skoči
    antibiotike nemogu reći da nevolim ali ako nije potreban ne dajem ga, a ni ne idem za svaku prehladu kod doktora
    ali pošto je imao reflux prve 2g života je pio antibiotike i uz njih sam mu davala i brusnicu
    znači niti sam automatsko odbacila antibiotike ali ni ne odbijam apriori pomoć prirodnih lijekova

mislim da je u svemu najbitnije koristiti zdrav razum i biti informiran ili barem svjestan da neznaš dovoljno i da trebaš pomoć od nekog stručnog tko zna
    kod Silan je bio problem šta ona nije htjela nikakvo lječenje a ne samo da nije htjela antibiotike,netko je spomenuo da je možda troll a i meni se čini
    jer mi nikako ne ide u glavu da netko može biti toliko ograničen

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

joj davore, da su sve koje si ti bocnio zahtjevale ispriku......

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    joj davore, da su sve koje si ti bocnio zahtjevale ispriku......
    Tko god je od mene opravdano tražio ispriku ju je i dobio. Uostalom, pitaj admine ako ne vjeruješ. Ako misliš da ne zaslužujem ravnopravan tretman - obrazloži.
    Klevatanje je ružno i zaslužujem ispriku. Ne sjećam se u kojem trenutku je klevetanje zamijenilo argumentiranu raspravu.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam nista posebno protiv antibiotika, ali imam protiv nacina na koji ih vecina lijecnika opce prakse pa i pedijatara dijeli.
    I grozim se posljedica takvog nacina koristenja antibiotika koji nas je doveo u situaciju u kojoj jesmo (martin link).

Srecom, odabrali smo pedijatricu koja nije sklona antibioticima (vec alternativi) i daje ih samo kad je doista neizbjezno (nekad i bez dodatnih pretraga jer smatra da ima dovoljno iskustva to odrediti bez dodatnog maltretiranja bolesnog djeteta). Kad bi nam ona predlozila antibiotik, ne bih uopce dvojila treba li ga uzeti ili ne (u mom skoro 9-godisnjem roditeljskom stazu, to se dogodilo samo jednom).
    S druge strane, svoju lijecnicu opce prakse moram pod hitno mijenjati. Ona recepte, uputnice i lijekove iz privatne zalihe dijeli sakom i kapom.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anemona, ja na ovom topicu nisam napisala da ne skidam temperaturu, nego da ne posjedujem doma lijekove koje vi navodite i koje koristite za skidanje temeperature.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

prije par godina je bila bura oko neke emisije gdje je trebalo javno zastupati necijepljenje (ili nešto slično tome, ne znam)... ne mogu se sjetiti... uglavnom molilo se nekog forumaša koji je puno o tome znao i XY se nije odazvao niti je javno zastupao ono što inače piše ovdje... iz tog razloga mnoge postove (pogotovo) o nekonvencionalnim metodama uzimam s velikom rezervom... lako je ovdje pisati o svemu i svačemu, i kriti se iza nicka...
    ajde budi lola pa to iznesi pred publikom... stani imenom i prezimenom iza onoga što govoriš....
    ja ako na receptima napišem 1/2 kg brašna imjesto 1 kg, greška će se odmah skužit a i ako se ne skuži nema veze - propalo 5 kuna sastojaka - neće propast svijet... necijepit dijete ili odlučit rodit doma može( i ne mora) imati itekakve posljedice.... zbog kojih se nekome može srušiti čitav svijet...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj purple rain prvotno napisa Vidi poruku
    ... ne mogu se sjetiti...
    Meni dovoljno.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jes da smo svi oftopicarili, al purpurna ti si stvarno zastranila.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

p.s. naravno moj gornji post se odnosi i na ne-davanje antibiotika na svoju ruku....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dadica, postao si mi nešto osjetljiv.

Bumo ih sve na sud!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

p.s. ja nisam načistu gdje stojim sa antibioticima i cijepljenjem... pogotovo u zadnje vrijeme.... :/
    Posljednje uređivanje od purple rain : 05.02.2010. at 13:28

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ajmo se zadržati na antibioticima.
    Počeli ste o svemu od paracetamola,voltarena ,a sad smo cjepivima.
    Morati ću razdvojiti pola ovih postova u zasebnu temu da bude jasnije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pomikaki ima point. Za povjernje trebaju obje strane. Par riječi više, par minuta više, mogu bit dugoročno isplative. U slučaju nejasnoća i manja minuta - moja je strategija bila stvorit ih - zamolit, pitat, tada i tamo. Vrišteće dijete je otežavajuća okolnost za to, a trudove nisam osjetila, pa ne mogu o tome.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Zna se da se antibiotik daje za upale. Da se razumijemo,ne volim ih,ali ak je upala,antibiotik se daje i neme ni druge ni treće alternative.Bila je jednom rasprava na drugom forumu,zakleta pobornica homeopatije je uvjeravala da antibiotik NIKAD ne treba. Ima neki homeopatski pripravak koji navodno djeluje ko antibiotik. I naravno da nije znala odgovoriti da li se menigokok,pneumokok,MRSA mogu izliječiti homeopatijom. I sama sam ko dijete mala urinoinfekt,mama me liječila čajem i izliječila. Ja na takav rizik nikad ne bih išla jer ona je imala veliku sreću u svojoj gluposti. Dijete završi na solu medrolu jer ne može disati,a ona drvljem i kamenjem po meni.Možda sam ga trebala pustit da se uguši,samo da ne prima ta otrov.O pobogu,dala bi djetetu i govno da doktor kaže da će ga to spasiti.
    Posljednje uređivanje od ***MARETA : 10.02.2010. at 12:36

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo mene opet sa sumamedom jer sam se ozbiljno prepala za svoje pamcenje nakon komentara da ko mi je rekao a se nakon sumaeda ne smije piti niti jedan drugi antibiotik 6 mjeseci. Nisam dosla da se raspravljam vec da pokusamo razjasniti neke stvari zbog mama kojima je to isto receno. Naime meni je to rekla dr u studendtskom dipsanzeru na savi 90tih, istih tih godina dr opce praske mojoj mami kad je imala upalu pluca mislim da mama ide na ravnice dr. receno mi je i ovdje u Sa prije godnu godinu i pol...i prekljuce sretnem poznanicu iz ulice cija curica je malo starija od moje L i zali mi se zena kako joj je cura stalno na antibitocima kako su se ovaj put borili da izbjegnu sumamed jer jak je i nakon njega se ne smije drugi antibitoik piti 6 mjeseci pitam ko ti je to rekao dr u DZ-u ..i sad mi nije jasno da su se jedne info plasirale 90 tih sad druge i da se u Hr sumamed smatra normalnim a u BiH jakim i necim nakon cega se ne smiju piti drugi antibiotici sva sam zbunjena totalno....

ako sam OT molim moderatoricu da me brise

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku
    evo mene opet sa sumamedom jer sam se ozbiljno prepala za svoje pamcenje nakon komentara da ko mi je rekao a se nakon sumaeda ne smije piti niti jedan drugi antibiotik 6 mjeseci...
    Ja sam čula da se Sumamed, nakon što se popije jedna tura, ne smije piti unutar narednih 6 mj. Doduše to je bilo prije 10-tak i više godina kad sam ga ja zadnji put pila...

Dakle da se Sumamed ne smije opet uzimati tom periodu, a za druge antibiotike, ne znam.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Niste to izmislile niti sanjale, takve priče stvarno postoje. Radi se o tome da se azitromicin (a to je Sumamed) nešto duže zadržava u organizmu tj. treba vremena da se izluči (ali mislim da se radi o danima, ne o mjesecima) - tako da vjerojatno od tuda potiču te priče, ali nema nikakvih dokaza o tome.

evo npr sa cybermeda

http://www.cybermed.hr/index.php/pbl...ogijom/sumamed

Mogu još pitati mamu, ako se još čega sjeća (ili nek pita izumiteljicu sumameda )
    Posljednje uređivanje od Mima : 10.02.2010. at 13:59

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala ti Mima stvarno sam se zabrnula da sam umislila tu informaciju pomislila sam sad sam stvarno pukla previse sam samo s djetetom
    ako se sjetis pitaj mamu jer ovdje pedijatri kazu da se ne smije niti jedan drugi antibitik nakon toga piti

a buduci da je tema sto imate protiv antibitika znam da sam si taj spremial u file sumnjivo potrebana velika opreznost pri rukovanju.

no salu na stranu da mi je drugi dr potvrdio da je mom djetetu u tom trenutku potreban taj sumamed dala bih ga jer ako je takva upala u pitanju to znaci da su stvari vec izmakle kontroli - ali da mi se opet desi dobar dan evo vam sumaed a moje dijete je zdravo mislim da bih ovaj put tuzila lijecnika samo kako bi se javnost snezibilizirala

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nema, dakle, ništa protiv antibiotika
    ali imam protiv ovoga koji je malome danas ordiniran

nije mu pedijatrica mogla pogledati uho zbog cerumena, pa su mu ispirali, ispirali... derao se pola sata bez prestanka. da - derao... urlao!
    i onda kaže kako mu je uho crveno i da recept za Augmentin. na svoju ruku smo otišli na vađenje krvi i leukociti su 13,9.
    atb. smo uzeli i stavili u hladnjak... ako ga zaboli ili krene na lošije... dat ćemo.
    za sada ne bih...

nije to nepovjerenje u doktoricu, niti apriori opiranje antibiotiku, ali koga god pitam, ne daje atb na ovaka nalaz leukocita.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku

nije mu pedijatrica mogla pogledati uho zbog cerumena, pa su mu ispirali, ispirali... derao se pola sata bez prestanka. da - derao... urlao!
    i onda kaže kako mu je uho crveno i da recept za Augmentin. na svoju ruku smo otišli na vađenje krvi i leukociti su 13,9.
    atb. smo uzeli i stavili u hladnjak... ako ga zaboli ili krene na lošije... dat ćemo.
    za sada ne bih...

nije to nepovjerenje u doktoricu, niti apriori opiranje antibiotiku, ali koga god pitam, ne daje atb na ovaka nalaz leukocita.
    O Augmentinu ne znam ništa.

Znam o cerumenu i ispiranju ušiju. Ako djetetu tjedan dana prije toga nije kapano uho da cerumen omekša, nema šanse da se to ukloni (ili je to jako jaaako neugodno). Kapljice to omekšaju, pa ispiranje ide u prva 2-3 mlaza. Obično preporučuju 3% hidrogen, ali još bolja iskustva imam s uljnim kapljicama Cerustop (to se dobije bez recepta) koje znaju cerumen istjerati same, nakon tjedan dana... Dogodilo nam se da je to tako dobro riješilo cerumen u toku pripreme za ispiranje, da ispiranje nije ni trebalo. Problem kod male djece znaju biti uski zvukovodi pa ispiranje daje slabe rezultate (treba ponoviti nekoliko puta) a ovo ulje lijepo otopi svu ušnu mast i ona obično preko noći samo iscuri iz uha.

Vjerojatno bih donijela istu odluku u vezi antibiotika. Nek čuči u hladnjaku, vikend je na vidiku, a držim fige da ne zatreba.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

za sada ne bih...

evo kod mene isto nekakva sumnjiva situacija. prehlađen je već duže od 10 dana, dakle curi mu nos, zadnjih 5-7 dana mi naveče bude topliji pa mu izmjerim temp. oko 37.5, a pojavio mu se i nekakav kašalj i kada ga je dr. pogledala prepisala je antibiotik zbog gnojnog sekreta iz nosa. ja sam ju pitala jel bakterijska infekcija na što mi je rekla da ima taj gusti sekret i da ne želi da mu se zakomplicira. jel to sada dano preventivno ili mu stvarno treba ne bih si razbijala glavu jer ionako očekujem vodene kozice za par dana pošto ih stariji sin ima.
    evo ja upravo imam upalu uha i popila bih crni otrov samo da se izliječi. kada mi je doktorica dala atb čim sam izašla iz ordinacije popila sam ga.
    možda je tvoja dr. procijenila da mu atb treba jer primjerice postoji velika vjerovatno da bi se upala mogla pogoršati pa je htjela prevenirati (onak, laički rečeno)
    e sad.....jel štetnije bezveze popiti antibiotik ili zaraditi nekakvu gadnu upalu?
    ne kažem da je takva situacija kod tebe, nego samo postavljam hipotetsko pitanje.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

za sada ne bih...

M. je u utorak dobila atb a leukociti 11
    zapravo, išli smo na hitnu jer se prečudno ponašala. Imala je visoku temperaturu (39,9 kad smo stigle na hitnu). Samo je ležala i tupo gledala negdje u prazno. Nije me ni prepoznala kad sam došla po nju
    Inače temperaturu super podnosi, zna imati preko 39 a skače, igra se, vrti se, bez problema. I tako par dana, i kad viroza prođe...zdrava ko dren. ne idemo kod doktora.

Ovaj put smo išli. Krvna slika normalna, malo povišeni leukociti. Malo crveno grlo, ništa strašno. U plućima se niš ne čuje. Niko nema pojma šta joj bi da je taka. Na kraju su nas poslali na slikanje pluća i gle čuda, ima početak upale pluća. Kaže liječnik da nisu sigurni je li virusna ili bakterijska ali da bi vrlo rado da popije antibiotik da se ne bi proširilo ako je bakterijski... Dobila sumamed. Dala sam joj. Zašto? zato što nije bila svoja i bila sam uvjerena da će joj antibiotik pomoći (pogotovo zato što su liječnici koji su je pregledali bili pre-super i sve su mi tako lijepo objasnili, i vjerujem im - da mi je naša pedijatrica preporučila atb tražila bih još minimalno jedno mišljenje, u nju nemam nikakvog povjerenja, dijeli atb šakom i kapom, uvijek i svima, kad treba i kad ne treba)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Medicina nije matematika!

Povišeni leukociti ne znače nužno bakterijsku infekciju, niti normalni i niski - virusnu.
    E da je barem tako....ne bismo ni trebali gledati bolesnike. Bilo bi ih dovoljno poslati na vađenje krvi i potom u ljekarnu.
    Posljednje uređivanje od bibai : 13.02.2010. at 10:17

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja imam informaciju da se nakon Summameda ne smije piti 6 mjeseci Summamed ponovo, a ne neki drugi antibiotik. A Summamed se obično daje kad niš drugo ne pomaže pa iz toga valjda neki zaključuju da se ne smiju davati drugi antibiotici. Koliko ja znam (skroz laički), Summamed ima produženo djelovanje oko 3 mjeseca, a još tri mjeseca mu treba da se izluči. Prema tome, ako dobiješ opet neku infekciju u ta prva tri mjeseca, onda je to vjerojatno tvrdokorna bakterija i zapitaš se jel uredno plaćaš posmrtnu.

Ne znam jeste li čuli o nekom projektu u hrvatskim ljekarnicama koji omogućuje dodatnu edukaciju za farmaceute kako bi mogli dati neke liječničke savjete u samoj ljekarnici. Mislim da je to proradilo jer su mi se već na nekoliko mjesta magistre ozbiljno posvetile i s liječničkim savjetima, a prijašnjih godina se rijetko koja usudila dati konkretniji savjet o ozbiljnijim pitanjima.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

azitromicin (Sumamed, Hemomycin, Azomex, ...) se zadržava u organizmu u terapijskim koncentracijama 7-10 dana
    to je razlog zašto se pije samo tri dana
    a zadržava se toliko jer se akumulira u leukocitima i tako "putuje na mjesto događaja" tj. u ognjište infekcije

nigdje ne stoji podatak da se nakon ture azitromicina ne smije ponovo uzeti isti lijek unutar šest (ili deset ili 12 ili bilokoliko) mjeseci

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam jeste li čuli o nekom projektu u hrvatskim ljekarnicama koji omogućuje dodatnu edukaciju za farmaceute kako bi mogli dati neke liječničke savjete u samoj ljekarnici. Mislim da je to proradilo jer su mi se već na nekoliko mjesta magistre ozbiljno posvetile i s liječničkim savjetima, a prijašnjih godina se rijetko koja usudila dati konkretniji savjet o ozbiljnijim pitanjima.
    Možda bi ipak bilo pametnije, za sve, da farmaceuti daju farmaceutske savjete, a liječnici liječničke savjete.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Možda bi ipak bilo pametnije, za sve, da farmaceuti daju farmaceutske savjete, a liječnici liječničke savjete.
    Pa da, tako i jest, sudeci po linkovima u postovima nakon ovog tvoga. Ne radi se dakle o lijecnickim, nego ljekarnickim savjetima.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ima projekt pod nazivom ADIVA savjetom do zdravlja
    mislim da je krenuo uporedo sa pojavom 'svinjske' gripe, i napravljen je u suradnji sa HRVATSKOM LIJECNICKOM KOMOROM.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa Vidi poruku
    Ima projekt pod nazivom ADIVA savjetom do zdravlja
    mislim da je krenuo uporedo sa pojavom 'svinjske' gripe, i napravljen je u suradnji sa HRVATSKOM LIJECNICKOM KOMOROM.
    Misliš ovom komorom? http://www.hljk.hr/

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Misliš ovom komorom? http://www.hljk.hr/
    Da, greska u tipkanju ... dok sam ja htjela editirati vec si ti napisala post. Hvala na ispravci.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja imam informaciju da se nakon Summameda ne smije piti 6 mjeseci Summamed ponovo, a ne neki drugi antibiotik. .
    provjerila sam sa homepaticom juce koje je pedijatrica i kaze obje strane su u pravu ne bi trebalo piti sumaed ali je uption i koristenje drugih antibiotika jer se sumamed "preciscava" preko jetre i bitno je ne optretiti jetru ponovno u tom periodu pogotov ne kod djece a ima i drugih antibitika koji se tako izlucuju iz organizma

moj ogorceni ton i fiksacija na iste prizilazi iz cinjenice da sam usla u ordinaciju sa zdravim djetetom koje je doslo na vakcinu a izasla sa sumamedom jer dijete je pocelo plakati kad je vidjelo dr dr je pregledao pregledoa i uho i reko auuu ovo je crveno jaka upala izvolite sumamed na moje pitanje ima li nesto "blaze" rekao je mozemo joj dati injekciju hvala dovidjenja. kopd druge dr koja je otorinac je utvrdjeno da dijete nema nikakvu upalu uha i da je to crvenilo vidjeno zato sto je dijete jako plakako pa im se tad nesto u uhu zacrveni - a sve ovo pisem jer mi se cini slicno apricotinom iskustvu dijete je plakaklo dok su mu ispirali uho i mozda je zato bilo crveno nadam se da je decko ok i da ce antibitoik ostati u hladnjaku
    Posljednje uređivanje od MoMo : 13.02.2010. at 13:45 Razlog: doadti recenicu

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja mislim da ti nitko ne može reći koje vrijednosti da gledaš jer za to se ipak mora studirati preko nekoliko godina. mislim da doktori mogu i na osnovu vizualnog pregleda odrediti jel je riječ o virusu ili bakteriji. zato su sve ove rasprave bespredmetne. uredu je zaštiti dijete od nepotrebnog trovanja lijekovima, ali ja to onda radim tako da direktno pred liječnikom kažem svoje dvojbe. ili tražiti drugo mišljenje. mislim da je neodgovorno sam donositi dijagnoze i zaključke, a nemati svu potrebnu podlogu i znanje.

i još nešto. upala uha stvarno jako boli! toliko boli da ni ne razmišljam o štetnosti antibiotika.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    ja mislim da ti nitko ne može reći koje vrijednosti da gledaš jer za to se ipak mora studirati preko nekoliko godina. mislim da doktori mogu i na osnovu vizualnog pregleda odrediti jel je riječ o virusu ili bakteriji. zato su sve ove rasprave bespredmetne. uredu je zaštiti dijete od nepotrebnog trovanja lijekovima, ali ja to onda radim tako da direktno pred liječnikom kažem svoje dvojbe.
    u sridu!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja inače mislim da bi bilo stvarno najbolje da upalu uha pogleda otorinac, to kažem radi svog slučaja jer su mi dva puta za redom dali antibiotik koji mi nije pomogao, pa sam čitajući Cybermed zaključila da sam imala upalu zvukovoda (po simptomima i po tome što mi antibiotik nije pomogao) i da sam trebala dobiti kapi; u međuvremenu se stvar ipak smirila pa nisam više niti išla nikamo. Sa Cerustopom imam grozno iskustvo, doktor na Hitnoj mi je rekao da nikad ne kapam stvari u uho na svoju ruku.

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Krivo shvaćeno. Ne radimo doma dijagnozu nego se prije odlaska pedijatrici pripremimo tako što (uglavnom) napravimo DKS. A tu se vidi i razina leukocita (tako nam je rekla MEDICINSKI obrazovana osoba da radimo). Iz razloga da nam dijete reda radi ne pije antibiotike. Jer smo protiv toga.
    Inače, ovih dana su nam oboje dječice na Zinatu jer je to bilo potreebno, tako da a priori nismo protiv ant.
    Posljednje uređivanje od mrkvica05 : 13.02.2010. at 15:21

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uredu je zaštiti dijete od nepotrebnog trovanja lijekovima, ali ja to onda radim tako da direktno pred liječnikom kažem svoje dvojbe.
    Ovako i mi.

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •