Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: [b]alergija na ambroziju[/b]

martina2502

Početno [b]alergija na ambroziju[/b]

doktorica mi je rekla da u trudnoci imamo vecu imunost i da me nebi trebale mucit alergije, one proljetne su prosle bez vece muke ali ovo sad,ambrozija je prestrasno.ni jedni ljekovi se ne preporucaju u trudnoci, i neznam kako si pomoci!! imate kakav savijet??

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja jučer kupila u ljekarni prah za nos Nasaleze, kao spriječava alergiju na prirodan način; prah se ušprica u nos i stvara zaštitu u nosu-ne ulazi u organizam...probala i nije loše (oko 60kn).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Re: [b]alergija na ambroziju[/b]

Citiraj martina2502 prvotno napisa
    doktorica mi je rekla da u trudnoci imamo vecu imunost i da me nebi trebale mucit alergije, one proljetne su prosle bez vece muke ali ovo sad,ambrozija je prestrasno.ni jedni ljekovi se ne preporucaju u trudnoci, i neznam kako si pomoci!! imate kakav savijet??

Meni je isto tako, izgleda da je ove godine jako velika koncentracija ambrozije u zraku. Inače imam alergije od svibnja do rujna, ali sve do sad mi je bilo ok.
    I ja korisitm Nasaleze sprej a pomaže mi i Alergol mast od dr Theissa samo nisam sigurna da li toga više ima u prodaji, meni je ostala od prošle godine.
    Pitaj u ljekarni da li ima kakvih biljnih pripravaka .
    Kaj se tiče tableta, moja doktorica opće prakse redovito prepisuje trudnicama Claritine iako piše u uputama da se smije uzimati samo uz konzultacije s liječnikom (ili tak nešto). Ja ih do sad nisam htjela piti ali mi je dermatolog prepisao da 10 dana pijem Claritine jer sam uz sve ostale simptome dobila i atopijski dermatitis.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dajte mi opišite simptome? moja doktorica sumnja da sam i ja alergična, ali samo kašljem?!?!?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moji simptomi:
    - curi mi nos, ali ne kao kod prehlade nego više kao da mi samo voda ide
    - jako me svrbi nos pa kišem
    - svrbe me i suze oči
    - svrbi me po ustima i grlu (to je najgore)

martina2502

Početno

potpisujem simptome sirius black i dodajem da - mene svrbe uha :? . hvala vam cure idem do ljekarne po nasaleze pa vam javim jel mi kaj bolje..do tada maramice su mi najbolje prijateljice

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I meni je dobra od dr.Theissa polen blocker mast-ali ju nisam našla u ljekarni ove godine.I onda sam kupila Nisita mast koja se isto maže u nos.Totalno mi je isušila sluznicu tako da mi se sad koža u nosu guli i izgleda ko spaljena,pa ju liječim nevenovim uljem i cinkovom pastom.Tako da treba nekad biti i oprezan sa stvarima koje nismo isprobali.

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nikad nisam bila osjetljiva na te male čestice u zraku, a eto za sve ima prvi put

već mjesec dana kišem, svrbi me nos i oči, ali je izdržljivo

dok smo bili na moru tjedan dana sve je prestalo... sad se vratilo

jedino me sad malo brine, jer mi sve češće ide krv na nos

imate li i taj simptom?
    je li i to od alergije? nisam zbog toga išla doktoru

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Prije mora sam umirala, sad kako sam se vratila ništa. Kuc, kuc.
    Valjda zato jer sam očupaa 6 strukova ambrozije ispod višnje u vrtu! Baš su se lijepo uzgojili....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Krv iz nosa je isto od toga, valjda je sluznica totalno iziritirana.

madmosel

Početno +

I ja već godinama imam problema sa alergijom (ambrozija), u zadnje tri godine koristim od Homeolab-a "Allergy" kuglice koje se stavljaju pod jezik i meni spriječavaju smetnje u grlu i kašalj. Za oči i nos nema ništa posebno što mi pomaže ali ono najgore sam riješila (kašalj). To je homeopatski proizvod, na biljnoj bazi, i može se bez problema koristiti u trudnoći. Cijena je oko 70 kn a ima ih u ljekarnama.
    Probajte

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: [b]alergija na ambroziju[/b]

Citiraj martina2502 prvotno napisa
    Ajme koja ti je to doktorica rekla - pa ja sam postala alergična u drugoj trudnoči i evo, već se mučim četvrtu godinu

madmosel

Početno

Citiraj shogi prvotno napisa
    nikad nisam bila osjetljiva na te male čestice u zraku, a eto za sve ima prvi put

već mjesec dana kišem, svrbi me nos i oči, ali je izdržljivo

dok smo bili na moru tjedan dana sve je prestalo... sad se vratilo

jedino me sad malo brine, jer mi sve češće ide krv na nos

imate li i taj simptom?
    je li i to od alergije? nisam zbog toga išla doktoru
    Bok SHOGI,
    sigurno si alergična na ambroziju, takvi su i moji simptomi. A krv iz nosa, mislim da su kapilarići ili šta već popucali od stalnog puhanja i brisanja nosa. Meni je postalo iz godine u godinu sve gore.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

gdje ste ambrozijaši i roditelji istih!

moj sin je od jutros počeo jako reagirati. jutros je dotrčao do mene i vikao"mama brzo ne mogu disati!!!" :shock: noge su mi se odsjekle ali se ispostavilo da je samo nos začepljen pa smo išli odštopavati.

kako pomoći djetetu alergičnom na ambroziju.

ja glupača tek danas krenula sa singularom i to zato jer mi je jedna dr. rekla da je to otrov za dijete pa mu ove godine nisam dala na vrijeme. ima li uopće ikakvog smisla sada davati singular.

za sada ima sljedeće simptome;
    -jako kihanje
    -otečenost i crvenilo očiju
    -svrbež i curenje nosa
    -začepljenost nosa ali na način da je samo tkivo nosa oteknuto i zatvoreno

za sada planiram sljedeće;

-flixotide ujutro i naveče
    -operil svakako ujutro kada je začepljenost najveća
    -inhalacija fiziološkom otopinom
    -singular jedna tableta dnevno

molim sve koji bi imali neke korisne savijete da se jave!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mozarela, predlažem da pitanje postaviš na zdravlju djece. ovdje si među trudnicama. ili si to i htjela?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    mozarela, predlažem da pitanje postaviš na zdravlju djece. ovdje si među trudnicama. ili si to i htjela?
    ups! :shock: uvjek me galamite kada postavim već postojeću temu a ovo sa, našla na tražilici. nisam ni vidjela da sam zalutala u trudnjače!

pardonček!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Povečana doza kalcija(pomaže kod alergije) i kupite si u apoteci one zelene maske i s njima na nos.
    Garantirano pomaže.
    Ja sve već 11 godina alergičarka na ambroziju i ine stvarčice koje se udišu zrakom.U trudnoći nisam htjela ništa koristiti, jer sam pročitala da histaminici djeluju na rad hipofize, bolje rečeno blokiraju je(tako se uklanjaju simptomi), pa sam se bojala da zbog mog ega ne naškodim bebi.Onda nisam zbog dojenja, jer ulazi preko mlijeka i sad ide već 5 godina kako ništa ne koristim.
    U 8 mjesecu čistim i usisavam kao luda(tu pomaže jako usisavač na vodu),masku na lice i pokušavam se što više opustiti,Sres jako potiče alergiju.

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja se isto vec godinama mucim s alergijama na gotovo sve sto cvate + ambroziju + neku hranu. do sad je sve bilo podnosljivo ali zadnja 4 dana je prestrasno. meni je doktorica propisala flonidan ali mi je teta u apoteki rekla da radije ne uzimam.
    pomaze mi onaj sprejic za nos aqua maris, s obicnom morskom vodom. svakud ga nosim sa sobom kad izlazimo iz kuce i svako malo ispirem nos pa bude malo bolje. iako sam pored zgrade na zemljistu gdje se nesto gradi vidjela hektar povrsine sav u ambroziji, pa se bojim da se necu moci bas dugo "svercati" sa morskom vodicom...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam ove godine odlučila pokušati sa homeopatijom.
    Tretman mi je počeo sredinom 5 mjeseca kada sm prvi put otišla do homeopatice.
    Nakon analize odabrala mi je lijek, pa sam ga 10 dana testirala.
    Kada smo zaključili da mi odgovara uzimala sam ga 2-3 puta tjedno, a sad kad hara ambrozija 2-3 puta dnevno.
    Uz njega pijem i velike doze C vitamina.
    I fakat simptomi su mi (još) zanemarivi-
    Prošle godine u ovo doba sam već denbelo bila na claritinima i flexonase.

Jedini zez je što je za takav tretman sada malo prekasno, treba se sjetiti u proljeće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •