Pomnije se pratilo, zbog godina i anamneze. J

edini, vezano za gino priču, opterećujući faktor bio je streptokok B u trudnoći i moje godine.

Ali to pomnije je daleko od tipa samo 3 UVZ-a u trudnoći, što bi spadalo u neka stremljenja koliko toga je "prirodno". Pratilo se na klasičan način na koji se to u Hrvatskoj radi, barem kako radi većina doktora - par UZV-ova odmah na početku da se vidi kako se beta dupla, jer je trudnoća počela s dvije GV, onda prenatalno testiranje (ja sam se odlučila za amnio jer je double bio 1:84, a kombinirani je bio zbunjujući zbog dvije GV, a liječnici su mi predstavili rizike od amnio versus rizici od downa), pa onda redovni UZV-ovi , svaki put piškit po trakici da se vidi da nema u mokraći proteina. Pred kraj trudnoće sumnja na ranu kalcifikaciju posteljice, 2 tjedna laganini, pa je sumnja ukinuta i normano sam živjela.

Općenito, moj je dojam da sam trudnoću lijepo prošla, dobro sam se osjećala, radila skroz do pred kraj, bila aktivna u svemu što i inače radim.

Išla na elektivni CR na 38+2 zbog ortopedske indikacije, tako da to nije bilo neko iznenađenje.

Ne znam što točno podrazumijevaš pod "pomnije", "normalno" i sl. pa sam opisala kako je to išlo.

Većini je išlo slično, samo nisu rodile na CR, i nisu radile amnio.

Ovisi to dijelom i o preferencama rodilje.