-
UZV kukova - pomoć!
Drage žene!
Mi smo baš danas bili na UZV kukova u Klaićevoj i rekli su nam da još trebamo vježbati i da dođemo na kontrolu za dva mjeseca. Dakle nalaz nije baš skroz uredan. No, na sve moje upite koliko je zapravo stanje ozbiljno nisam dobila nikakav konkretan odgovor. Tamo je sve nekako na brzinu i doktorici se baš nije dalo objašnjavati tako da meni sad ništa nije jasno. Pa vas molim ako je netko imao ovakav ili sličan nalaz da mi da koju informaciju. Zanima me u stvari koliko je to loš nalaz, može li se stanje jako pogoršati, šta se u tom slučaju radi i koje mogu biti posljedice.
Nalaz kaže:
Klinički: kukovi stabilni
u kukova nepotpuno koštano oblikovanje
vježbe i široko povijanje
kontrola za dva mjeseca
-
Tako je bilo i kod nas, ali nam je doc odmah objasnio da je to u principu vjerojatno OK ali da dođemo na kontrolu za svaki slučaj.
Nismo široko povijali (ne vjerujem u to), a vježbe skoro da i nismo radili jer Jan to nije dozvolio pa nismo forsirali. Ako bi ga uhvatili raspoloženog odradili bi vježbe ali je to bilo jako rijetko.
-
Ma super, sad mi je malo lakše.
Mi radimo vježbice, ali ne povijam ga široko iz istog razloga kao i ti...
-
naš je nalaz bio isti, i za 2 mjeseca je sve bilo ok uz vježbe i bez širokog (povijali široko prvi mjesec stalno i drugi po noći, nisam sigurna koliko to uopće pomaže). i to nismo baš puno vježbali jer nije imao strpljenja.
jedina je razlika da nismo bili u bolnici gdje te bace van za 2 minute nego kod privatnog doca (već naširoko hvaljenog na ovom forumu) koji nam je lijepo objasnio da to nije patološki nalaz. ako su kukići stabilni, čašica oblikovana ali ne još sasvim okoštala - to je ok. nama je to bilo bitno jer je andrejček rođen na zadak a ja sam kao beba imala displaziju (isto zadak).
e još nešto, ako grgicu puno nosiš u marami to je isto dobro za kukove.
samo vježbajte koliko uspijete i sve će biti ok!
-
Isto je bilo i sa Franom. Široko smo povijali do ljeta (rođen u ožujku) a kasnije mi je bilo katastrofa po vručini ga još zamotati sa tri plene preko pampersice pa smo odustali, vježbali jesmo više manje redovito svaki put kad smo skidali pelenicu, ali ne puno, par zgibova (do deset) i gotovo, ponekad nije dao i samo bi ukočio nogice i nema šanse da ih savije
Naravno da je sve bilo OK iako je mene bilo strah (jer nam nitko ništa nije konkretno objasnio) a Fran nije htio puzati (pa sam ja to u svojoj glavi povezala da je to sigurno zbog kukića) a onda je Fran 10,5 mjeseci prohodao i prestala sam brinuti...
-
Ma sad mi je lakše puno! Ovi u Kliaćevoj fakat ništa ne objasne, a kad sam pitala gledali su me ko da im smetam ili nešto. :/
Vježbamo nakon svakog presvlačenja i puuuno se nosimo u marami pa će valjda sve bit OK!
Hvala!
-
ovako, pitanjce: kada sve treba ici na uzv kukova?
bili smo kad je beba imala 1 mj. i kasnije sa 4,5 mj.
Sve je bilo uredno. Ortoped nam nista nije rekao kad bi trebali opet doci.
Hvala unaprijed!
-
mi smo isli jos oko godine dana ..
-
mi smo išli na pregled sa 3 mj i ustanovili da nisu okoštale češice u zglobu ali da je to normalno za tu dob djeteta. napravili smo kontrolni pregled za 2 mj i onda je sve bilo ok a nismo je široko povijali niti radili vježbice.
-
ok. thnx!
budem jos pitala pedijatricu..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma