Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Kako poveĆati proizvodnju mlijeka kada si trudna?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Kako poveĆati proizvodnju mlijeka kada si trudna?

Drage moje,
    da li koja imala iskustvo da je ostala trudna,a da je prvo dijete dojila,naime moj sin premalo dobiva mlijeka i na težini. Mi smo na dohrani ali svjejedno premalo dobiva na težini. 50 g.u mjesec i pol dana,barem smo ga tako vagali kod pedijatrice. to je jako malo. Mislila sam piti piskavicu,ali sam pročitala da nesmije ga piti trudnica. Ja sam trudna 4 mjeseca i neznam kako da povećam količinu mlijeka. Moram ga i adaptiranim hraniti jer po noći jako plače zbog gladi,primjetila sam da kada ga nahranim dohranom(ne adaprtiranim,već kašice) bolje spava. dosta nam je nemiran po noći,nisu zubići.
    Dajte cure pomagajte,jer neznam kako da mu pomognem,makar se morala pomiriti da dobiva i ad. Stalno je na sisi ali kada je na njoj samo sisa 15min.,ali često sisa.
    Neznam da li da se izdajam,ali tako malo <mlijeka imam da se ne usudim da mi ne nestane,kaj vi mislite?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dojenje u trudnoći djeteta manjeg od godine dana, odnosno djeteta kojemu je majčino mlijeko još uvijek osnovna hrana, posebno je po tome što treba biti iznimno oprezan dobiva li dijete dovoljno mlijeka te treba li mu eventualno nadodavati. To je pisalo u Rodinoj brošuri o dojenju u trudnoći. Inače, negdje polovicom trudnoće mlijeko se najčešće značajno smanji (meni se nije, ali se promijenilo u slano i gusto, no moje dijete je tada već imalo dvije godine). Svakako nazovi SOS - telefon i pomnije se informiraj od dojenju manjeg djeteta. I mislim da ništa ne možeš učiniti po pitanju povećanja produkcije, jer i tijelo sada 'štedi' iz razloga što je usmjereno na trudnoću.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Što se tiče SOS -telefona ništa pametno mi nisu cure rekle, zato pitam majke koje su imale ili imaju isto iskustvo kao i ja. problem je veliki što on dobiva jako malo na težini. Znači ipak nema nikakvoga lijeka,tj.više vode ili čaja za dojenje??? Mlijeka više,da li da se IZDAJAM,možda će to povećati proizvodnju? IMa li koja iskustva????

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tigrice, a da li dijete jede dohranu i koliko obroka dnevno?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tigrice, ja smatram da nikako ne bi smjela stremiti ka povećanju proizvodnje mlijeka. Koliko sada tijelo daje - daje. I to je već puno. Daj bebi da siše koliko ima, a ostalo nadohranjuj, što zamjenskim mlijekom, što dohranom. Nikako se nemoj osjećati loše zbog toga jer daješ i jednoj i drugoj bebi puno. Pretjeranom stimulacijom izdajanjem mogla bi potaknuti trudove, a čajevi i sl. ionako nisu toliko učinkoviti da bi tvoje dijete, za koje procjenjuješ da je sada gladno, moglo biti sito.

Ja sam osobno dojila cijelu trudnoću, zaista puno, moja dvogodišnjakinja tada je znala provesti i dane samo dojeći, mlijeko mi se nije osobito smanjilo, ali po iskustvima drugih (koje poznajem OSOBNO), lijeko se često smanji do tek nekoliko kapi.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mislim da se tu ne da previše učiniti što se tiče povećanja proizvodnje mlijeka,tijelo jednostavno tako reagira da sve nepotrebno ukida i štedi kako bi zaštitio novi plod,tu ti ne možeš ništa učiniti a možda nije ni pametno(znam da tvoj psihički sklop teži sasvim drugačijem od tjelesnog ali što je tu je).Ja bi definitivno prešla na ad uz dohranu koji bi trebala biti oko 2 ili 3 obroka,u pravilu dijete bi trebalo imati 5 do 6 dnevnih obroka (ja se tu ne bi vodila nekakvim količinama) ali uvijek postoje i izuzeci tako da ti je najbolje posavjetovati se sa pedijatricom i možda osmisliti meni prehrane,u svakom slučaju mislim da je problem samo do hranjenja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Potpis.

BIla sam u toj situaciji. Nije išlo.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

on jede pet obroka dnevno,obvezno prije spavanja mu moram dati neki obrok jer će nam slabo spavati. na sisi je kada god zatraži ali samo 10 do 15 min. on ima sada 8 mj. i dosta često traži papati,skoro svaka 2 sata,svaki puta se ja i mm začudimo koliko može pojesti. najgore mi je davati obrok prije spavanja jer se bojim te navike i debljanja,a opet on doista traži jesti. znači nema pomoći od izdajanja,nije meni žao,već sam se ponadala da mu ne dajem ad,ali on niti ne želi piti ad,već mu ga stavljam u hranu da mu bude puniji obrok,nego vodena kašica. nije naviknut na bočice tako da ništa od toga. pijem dosta tekućine.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Možeš mu dati na žlicu ili čašu.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

takodjer prosla i nije islo, te presla na AD kad je stariji imao 10mj. zadnjih mjesec dana je cijele noci visio na cici, ja mu to dozvoljavala jer sam isto ocekivala povecanje proizvodnje, ali nikako pa nikako.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •