Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: kava?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e svaka čast cure na odgovorima, pogotovo linda tebi na znanstvenom osvrtu . ja sam se u trudnoći zakačila na jednu espressicu dnevno u velikoj šalici dakle s dosta mlijeka jer sam cijelu trudnoću bila jako pospana pa da bih bar kako tako mogla podnijeti tempo svog dvogodišnjaka. sad imamo mališu od 11 dana koji je skroz okrenuo dan za noć tako da po noći dohvatim 2 do 3 sata sna i dani mi prolaze u bunilu. jedna kavica ne bi odmogla . inače taj isti mali prdonja uredno prespava cijeli dan. malo off topic - kad bi se mogla nadati da će skužiti da se po noći spava?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj silverinne prvotno napisa Vidi poruku
    malo off topic - kad bi se mogla nadati da će skužiti da se po noći spava?
    Važno je uskladiti svoja očekivanja s realnošću, tj.ne očekuj previše. Većina beba se budi češće ili rjeđe i do druge, treće godine. Male bebe noćnim podojima osiguravaju dovoljnu količinu mlijeka, koje je lako probavljivo, pa začas žele još. Ali to nipošto ne znači da majčino mlijeko nije kvalitetno, njegova kvaliteta upravo jest u tome što je "light", bebina probava ga baš takvo treba, priroda je to tako savršeno uredila. I zato treba odgovarati na bebine zahtjeve čak i kad smo umorne i kad nam se spava i kad nam se ne da. Osim nutritivnog dojenja, bebi je potrebna tvoja toplina, blizina, miris. Kasnije će vjerojatno doći do buđenja radi zubića, bit će začepljenih nosića i svašta još... ali sve je to normalan dio roditeljskog staža, koji će proći i brže nego ti se sad čini.
    Meni pomaže zajedničko spavanje, jer ne moram ustajati, sve obavim u polusnu.

Sretno

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e, da, i da napomenem, spavamo skupa, on na kinderbetu koji je spojen s našim krevetom, ali ležećko cickanje nam nikako ne ide jer ja imam preeeeejak let down pa se jadan počne gušiti i frca mu mlijeko na nos, pa ja sjednem po turski i tak se snalazimo. ali cijelu noć presjedim pa si ne mogu dopustiti sve to odraditi u polusnu jer mislim da bi se samo prevalila skupa s njim

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

što se kave tiče, svaki dan popijem barem jednu, od prvog dana. uglavnom je to nesica ili cappuccino, a povremeno i turska. pijem ih s mlijekom, ponekad i dvije. Jednom sam prilikom popila 3 kave, od čega jedna s mlijekom u bircu(to bi ga valjda bilo kao espreso s mlijekom), a i colu (malo sam se zaboravila)
    kad sam skužila, slijedeća tri dana nisam pila ništa s kofeinom i pratila gam bebino ponsašanje, ali nije bilo baš nikakvih promjena. Valjda je i J. kavopija na mamu
    ipak se trudim ne pretjerati i zadržati se na 1 kofeinskoj dnevno, a druga je decaf.
    A što se tiče noći, ja sam od početka (sa svom trojicom) noću hranila u mraku, bez priče, prematanja ili bilo kakvih aktivnosti. J se još uvijek noću budi (gleda, čak bi ponekad i pričao), ali ka samo "prištekam" na cicu, naslonim se na jastuk i spavanjac dalje Ali imam sreću pa mogu dojiti ležećki, što kod tbe,kako kažeš,ne ide Valjda će se s vremenom i tvoj LD smiriti pa će ti i noći brže proći

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •