Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: kava?

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno kava?

probala sam pronaći nešto na ovu temu ali bez uspjeha a i nemam baš puno vremena uz svog novog sisavca pa me zanima - pijete li kavu? ja bi rado al malo me trta utjecaja na bebu? ma ako ništa drugo - kakva su vam iskustva - da li ju izbjegavate ili se prepustite jednoj šalici? kakve? kad u odnosu na podoj? a shvaćate valjda šta me zanima...

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Samo onu bez kofeina a nažalost (jer je malecka alergična) i bez mlijeka...

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma meni bi trebao mali šus upravo kofeina a gledala sam u rodilištu masa žena pije nesice i sl, pa reko, možda to i nije nešto strašno...

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mislim da to ovisi i o bebi. Moja izreagira i na colu pa je i to na no-no listi

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a kako izreagira? nervoza i nespavanje ili nešto drugo?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja pijem Jacobs. Pila sam je i dok sam dojila Bornu, nikada nije bilo problema.

Jura normalno spava, nije nervozan. U zadnjih 2 tjedna mu se pojavio atopijski dermatitis. Još nisam otkrila na što reagira, moguće da i na kavu.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a šta je s espressom? imamo doma aparat i obožavam ju al ne znam šta je jače, šta ima više kofeina od svega šta se nudi.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako si pila u trudnoći, pij i sada
    nemoj se lišavati ničega što ti je drago
    pokušaj je samo razblažiti mlijekom i ne pretjerivati u količini

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj silverinne prvotno napisa Vidi poruku
    a kako izreagira? nervoza i nespavanje ili nešto drugo?
    Bacakala se po krevetu i histerično smijala nekoliko sati. Ma da to nisam vidjela ne bih vjerovala. Toliko me izbezumila da sam je već htjela voditi na hitnu. (Jest da sam ja popila nekoliko čaša cole koju inače uopće ne pijem, ali stvarno nisam mislila da i joj to moglo tako smetati)

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja ne funkcioniram bez jutarnje kavice, pa je se nisam odrekla nakon poroda, ali ipak treba imati na umu neke mjere opreza i pratiti bebinu reakciju, jer mala količina kofeina prelazi u mlijeko koje beba konzumira i može, ali i ne mora utjecati na dojenu bebu. To može ovisiti i o dobi bebe. Novorođenčad je osjetljivija na kofein od beba starijih od 6 mjeseci.
    Simptomi prekomjerne stimulacije kofeinom kod bebe su sljedeći: širom otvorene oči, nervoza, nemir, ne želi spavati ili spava kratko, pojačana aktivnost, problemi sa sisanjem. Ukoliko postoje naznake da bi razlog ovakvom bebinom ponašanju mogla biti prevelika stimulacija kofeinom, potrebno je da majka na nekoliko tjedana prestane uzimati kavu i ostale namirnice koje sadrže kofein. Nakon nekoliko do tjedan dana uočit će se kod bebe je li došlo do promjene u ponašanju, odnosno je li kofein „krivac“ navedenom ponašanju.
    Konzumiranje kofeina ne može utjecati na smanjenje količine mlijeka (postoji studija koja čak dokazuje da povećava proizvodnju mlijeka), no može biti indirektan uzrok smanjenju proizvodnje mlijeka, jer hiperstimulirana beba često nedovoljno i neispravno doji.
    Trajno konzumiranje većih količina kave može dovesti do smanjenja razine željeza u mlijeku.

Dopuštena dnevna količina kofeina je 300-750 mg, odnosno 2-3 šalice kave ili 6 šalica čaja. Osim kave, kofein sadrže neka pića, kao što su čaj, Coca cola, stimulirajući napitci, te neki lijekovi protiv prehlade ili bolova, a najčešće se izdaju bez recepta. U čokoladi se nalazi sastojak sličnog djelovanja kao kofeina, teobromin, a u čokoladi ga ima u puno manjim količinama nego kofeina u kavi, pa je utjecaj na dojenu bebu zanemariv. Ipak, oprez s čokoladom, jer može dovesti do zatvora i kolika kod bebe.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

pila sam kavu u obadvije trudnoće i za vrijeme dojenja. pokušavam napraviti neku blagu instant s mljijekom, tek toliko da kafenišem. u rodilištu sam imala neopisivu glavobolju i tek sam tad shvatila da sam ovisnica o kofeinu (glavobolju sam riješila odlaskom na aparat za kavu). nasreću, nisam vidjela nikakve posljedice na bebe. samo što s prvim sisavcem nisam stavljala kravlje mlijeko nego mslim sojino jer je on bio osjetljiv na mlijeko.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Nisam pila kavu u trudnoći, ali čim sam rodila, opet sam počela piti jednu jutarnju šalicu. Imam niski tlak i ako ne popijem ujutro kavu, boli me glava cijeli dan. Nije to neka količina, i jedna šalica dnevno mi je dovoljna. U trudnoći nisam imala problema s glavoboljom jer mi je tlak bio normalan do mrvicu povišen, pa se sve poklopilo kak treba.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e svaka čast cure na odgovorima, pogotovo linda tebi na znanstvenom osvrtu . ja sam se u trudnoći zakačila na jednu espressicu dnevno u velikoj šalici dakle s dosta mlijeka jer sam cijelu trudnoću bila jako pospana pa da bih bar kako tako mogla podnijeti tempo svog dvogodišnjaka. sad imamo mališu od 11 dana koji je skroz okrenuo dan za noć tako da po noći dohvatim 2 do 3 sata sna i dani mi prolaze u bunilu. jedna kavica ne bi odmogla . inače taj isti mali prdonja uredno prespava cijeli dan. malo off topic - kad bi se mogla nadati da će skužiti da se po noći spava?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj silverinne prvotno napisa Vidi poruku
    malo off topic - kad bi se mogla nadati da će skužiti da se po noći spava?
    Važno je uskladiti svoja očekivanja s realnošću, tj.ne očekuj previše. Većina beba se budi češće ili rjeđe i do druge, treće godine. Male bebe noćnim podojima osiguravaju dovoljnu količinu mlijeka, koje je lako probavljivo, pa začas žele još. Ali to nipošto ne znači da majčino mlijeko nije kvalitetno, njegova kvaliteta upravo jest u tome što je "light", bebina probava ga baš takvo treba, priroda je to tako savršeno uredila. I zato treba odgovarati na bebine zahtjeve čak i kad smo umorne i kad nam se spava i kad nam se ne da. Osim nutritivnog dojenja, bebi je potrebna tvoja toplina, blizina, miris. Kasnije će vjerojatno doći do buđenja radi zubića, bit će začepljenih nosića i svašta još... ali sve je to normalan dio roditeljskog staža, koji će proći i brže nego ti se sad čini.
    Meni pomaže zajedničko spavanje, jer ne moram ustajati, sve obavim u polusnu.

Sretno

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma kužim ja to sve, imala sam već jednog sisavca i nemam ja ništa protiv buđenja ali naš scenarij je sljedeći - po danu spava, a po noći je budan, alli baš budan - otvorenih očiju i ne plače on ništa, samo mu je valjda dosadno pa gunđa po danu spava po tri sata u komadu, probudi se, tj. više se počne meškoljiti jer se baš nekako teško budi pa popapa ciku i to dobrano i nastavi spavati - ma idila, i tako spava cijeli dan (po više od 10h) ali onda dođe večer, oko 21, 22h i tad počinje nacicavanje, pa meškoljenje pa opet cickanje ali i to cickanje je nekako nervozno, laje na ciku, ljuti se na nju, pa siše pa ju pusti, pa se naguta zraka pa se podrigne pa opet ispočetka i ugl ja i mm po noći uhvatimo eventualno 2 ili 3h spavanja a po danu niš jer imamo starijeg. za sve igre nadmudrivanja (hahahah) je turbo premali. čak smo jučer probali držati ga budnim i nije se bunio ali svoj noćni režim nije promijenio. to mi i je najsmješnije - on uopće ne plače pa da bi pomislila da ga nešto noću muči, on je jednostavno zamijenio noć za dan. sa starijim nije bilo takvih problema. on je noću spavao naravno s buđenjima za papanje, a po danu imao momente budnosti od po par sati u komadu - a ovaj - kontra. e sad, ima li rješenja ili bar neki vremenski rok kad bi se mogli nadati da će skužiti noć...? uf, zaokrenula ja temu skroz...

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e, da, i da napomenem, spavamo skupa, on na kinderbetu koji je spojen s našim krevetom, ali ležećko cickanje nam nikako ne ide jer ja imam preeeeejak let down pa se jadan počne gušiti i frca mu mlijeko na nos, pa ja sjednem po turski i tak se snalazimo. ali cijelu noć presjedim pa si ne mogu dopustiti sve to odraditi u polusnu jer mislim da bi se samo prevalila skupa s njim

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

što se kave tiče, svaki dan popijem barem jednu, od prvog dana. uglavnom je to nesica ili cappuccino, a povremeno i turska. pijem ih s mlijekom, ponekad i dvije. Jednom sam prilikom popila 3 kave, od čega jedna s mlijekom u bircu(to bi ga valjda bilo kao espreso s mlijekom), a i colu (malo sam se zaboravila)
    kad sam skužila, slijedeća tri dana nisam pila ništa s kofeinom i pratila gam bebino ponsašanje, ali nije bilo baš nikakvih promjena. Valjda je i J. kavopija na mamu
    ipak se trudim ne pretjerati i zadržati se na 1 kofeinskoj dnevno, a druga je decaf.
    A što se tiče noći, ja sam od početka (sa svom trojicom) noću hranila u mraku, bez priče, prematanja ili bilo kakvih aktivnosti. J se još uvijek noću budi (gleda, čak bi ponekad i pričao), ali ka samo "prištekam" na cicu, naslonim se na jastuk i spavanjac dalje Ali imam sreću pa mogu dojiti ležećki, što kod tbe,kako kažeš,ne ide Valjda će se s vremenom i tvoj LD smiriti pa će ti i noći brže proći

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tako i ja, u mraku, bez priče i bez prematanja, naravno, osim ako se ne ukeba do ušiju , al eto, on ne kuži da je vani mrak i da se tad spava, a ne po danu. bude valjda skoro skužio kad se živi a kad kunja. što se kave tiče, popila sam si danas svoju milu espressicu i moram priznat, lakše se diše

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

hoće,hoće,skužit će
    a uz kavicu je sve lakše

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma evo baš noćas se malo i naspavali. budio se najkraće svakih sat vremena a najduže svakih 3h, al u međuvremenu je SPAVAO a ne gledao u mene i ljutio se ako zatvorim oči. ima nade za nas hvala svima na savjetima i odgovorima!!

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

U trudnoći sam prestala piti kavu i počela piti onu bez kofeina. 2 mjeseca nakon poroda mi je došlo da popijem s kofeinom i desilo se čudo. Beba je bila toliko nervozna da nismo imali pojma što mu je, sve dok nismo pročitali tekst na rodinom portalu i skužili da je od kave. Još uvijek smo bez kofeina i mislim da će tako biti još poprilično dugo vremena

Kupusic avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je veći strah piti instantice, a pogotovo decaf.kave zbog neprirodnih postupaka kojima se takve kave dobivaju.

Pijem dvije kave na dan (turske), ali samo po pola deca i sa mlijekom i nisam primjetila da djeluje na bebanu.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo mene opet s pitanjem, al ovaj put o zelenoj kavi. svaki dan pijem kavu i mališi zbilja ništa ne smeta i zanima me bih li mogla prijeći na jednu ali zelenu dnevno jer koliko vidim da je dobra za mršavljenje i za opće stanje organizma budući da je antioksidans? koliko mi se čini sastav joj nije puno drugačiji od obične kave - čini mi se samo bolji? šta mislite?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •