-
-
Osoblje foruma
imaš pravo na rodiljnu naknadu do godine dana djeteta (mislim da je 1600 kn mjesečno), imate pravo na jednokratnu naknadu za novorođenče od hzzo-a (oko 2600 kn), i ovisno o gradu u kojem živite možda imate pravo i na još neke naknade (mnogi gradovi daju jednokratnu pomoć, a uvjet je uglavnom da imate prebivalište u tom gradu)
-
Hvala puno na informaciji... 
Živimo u istoj općini... Mislim da daju nekih 1000 kn... Za to bih trebala otići u upravu općine, a za ostalo u HZZO??
Kad se svi ti zahtjevi predaju??
-
Nakon što kod matičara prijaviš dijete i na policiji,
-
Osoblje foruma
po hzzo naknadu ideš kad se dijete rodi, sa svojom zdravstvenom iskaznicom i rodnim listom djeteta
za porodiljnu ne znam proceduru kod nezaposlenih, kod zaposlenih se otvara prije poroda kod liječnika opće prakse, pitaj u hzzo kako je za nezaposlene
za naknadu grada se prijavljuješ kad prikupiš dokumente koji su ti za to potrebni, pitaj na općini
-
možeš tražiti porodiljnu naknadu kao nezaposlena ,ako se prijaviš na HZZ u roku 90 dana od dana završetka redovnog studija,također tada ostvaruješ godinu dana staža na HZMO.Ili da tražiš kao majka van sustava rada.Sve se raspitaj na HZZO
-
podižem temu zbog jedne nedoumice
Ima li otac djeteta pravo na slobodne dane za rođenje djeteta? Tata radi na određeno...
-
ima ako mu tako pise u kolektivnom ugovoru ili ugovoru o radu
-
pa da... On radi u trgovini..
U Zakonu o radu piše da ima pravo, u Pravilniku o radu piše do 5 dana, a u Kolektivnom ugovoru za trgovinu piše tri dana... Valjda je taj Kolektivni?
-
mislim da se gleda kolektivni ali neka provjeri u firmi...