Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 210

Tema: Vjerujete li iskustvima i pricama na forumu

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Vjerujete li iskustvima i pricama na forumu

Potaknuta jednim komentarom na zakljucanom topicu, gdje se za jednu korisnicu govori da je trol

http://www.roda.hr/forum/threads/524...jučavaju-teme

kada je napisala lose iskustvo,

a kada je napisala lijepo iskustvo, onda stizu samo cestitke:

http://www.roda.hr/forum/threads/479...g-poroda/page3

zanima me koliko vjerujete da su price, savjeti, tudja iskustva napisana na forumu uopce istinita?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Šta ja znam. Obično polazim od sebe, kao i u životu, tako i na Forumu, nemam potrebu izmišljati i lagati, uljepšavati,... i onda izgleda naivno smatram da su i drugi takvi.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja svima sve vjerujem.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja vjerujem dok se ne dokaze suprotno. Sudbina obicno hoce da brzo primijetim odstupanja od istine, ako se pojave....

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Šta ja znam. Obično polazim od sebe, kao i u životu, tako i na Forumu, nemam potrebu izmišljati i lagati, uljepšavati,... i onda izgleda naivno smatram da su i drugi takvi.
    X

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja većinom vjerujem onome što se napiše, ali problem je što ljudi ne napišu uvijek sve.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vjerujem. U 99% slučajeva.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

skepticna sam u mogucnost, a nekad i namjeru, da neki forumasi stvari interpretiraju onakvima kakve jesu
    ali, za razliku od ovih lakovjernih, ja ne bi vjerovala bogu ni da mi na vrata pokuca
    Posljednje uređivanje od ivarica : 04.02.2010. at 12:51 Razlog: dodala neki

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja vjerujem dok se ne dokaze suprotno. Sudbina obicno hoce da brzo primijetim odstupanja od istine, ako se pojave....
    eto, baš ovako

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja iksam Anemonu. Iako sam se već više puta zapitala zašto sam naivna (gdja K., npr.). Za Silan vjerujem da je upravo takva kako je pisala. Trolovi su obično eksplicitniji (mnogobrojni klonovi kfunde) ili barem duhoviti.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj stav je i inače u životu: sve je moguće, ali ništa nije sigurno.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Vjerujem

Tak da me jako smeta kaj se ženu na navedenoj, zaključanoj temi u jednom trenu zove glupačom

Neviđeno

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ahhh ima svega. Kao i u stvarnom životu. S tim da je u stvarnom životu lakše ako vidite čovjeka oči u oči pa znate da li mulja ili ne, a ovdje je to puno teže. Isto tako teško je sagledati prave dimenzije neke opasne situacije vjerujući samo 2d forumskoj komunikaciji.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A što je bilo s gospođom K na kraju?

Ja ne vjerujem svima. Za neke je posve jasno da lažu (pogotovo kad su nekakve odgojne teme), neke sam "uhvatila" u laži jer su jednom napisali jedno a drugi put skroz nešto drugo a nekima baš vjerujem jer toliko dugo pišemo da sam neke stvarno uspjela upoznati. Ja sam se na ovaj forum registrirala iz nekakvog revolta prema "savršenim majkama" kojih je ovdje bilo čudo jedno i strašno mi je išlo na živce čitati sve te bajke. Pa sam i ja u prvih recimo desetak postova izrekla sitne laži, baš da bi raspizzzdila određene i konkretne ljude.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U principu vjerujem - iako se baš ne opterećujem pretjerano laže li netko ili ne.

No, ako dobro tumačim što Deaedi zapravo pita - mislim da xy forumašica iznosi stajališta kojih se same u praksi ne pridržavaju,no ovako na forumu izgledaju lijepo.
    Da pojasnim (karikiram sve) - aplaudira se onome tko napiše da jede isključivo orahe, no naravno da 99% tih istih ljudi nema namjeru jesti samo orahe (jer znaju da to nije zdravo).
    Podržava se onoga tko odluči ignorirati mišljenje dr (ili ga uopće ne potraži) jer je hrabar i ima dobre instinkte - no, ofkors da 99% tih koji podržavaju uredno ide doktoru kada se radi o njihovoj djeci.
    Sutra da netko napiše da je rodio skakući bungee jumping, našlo bi se barem 5 srčeka na toj prekrasnoj priči. Od žena koje nisu tako rodile...no podržavaju kad netko drugi napravi.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ovisno. Ako pitam savjet - vjerujem. Medicinske savjete ne tražim na forumu, za to postoje doktori. Ali ima jaaako puno ljudi koji medijima svih vrsta vjeruje - znam masu ljudi iz svoje okoline koji 100% i slijepo (bez ikakve kritike ) vjeruje svemu napisanom u medijima. Zato treba biti oprezan što se piše i što se dopušta pisati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja naivka. Uglavnom vjerujem.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjerujem dok se ne dokaže suprotno.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa Vidi poruku
    I ja naivka. Uglavnom vjerujem.
    i ja ovako...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    ja većinom vjerujem onome što se napiše, ali problem je što ljudi ne napišu uvijek sve.
    x

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Izgleda da samo djuma ne vjeruje.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nisam postavila anketu, možda sam trebala, no čini mi se da većina vjeruje onome što drugi napišu na forumu.

Zato mi nije jasno zašto se na forumu dozvoljavaja pisanje o ilegalnim kućnim porodima, priče o tome da se bolesti mogu izliječiti samo homeopatijom i sl., što već stoji na pdf-ovima podrške?

Očito je da ljudi vjeruju da je ono što drugi pišu potpuno točno i ispravno.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

stavit ću srce na svaku priču s poroda doma... jer su mi lijepe... jer su drugačije...

moja baba je rađala doma i nije išla na preglede pa što ne bi i ja? eto zato što je moja baba piškila u poljski wc, a ja ne pišam, zato što je moja baba jela iz zajedničke teće, a ja jedem iz vlastitog tanjura (ako mi se ne prišteka mm s kojim želim dijeliti pjat), moja baba je spavala na slamarici a ja u krevetu...
    i želim imati blagodati doktora na raspolaganju u slučaju da se u 3 mjesecu trudnoće otvorim 3 prsta i želim da me serklažiraju i sve jer je meni to super... jer bez doktora ja ne bi imala svoja dva miša...

i zato neću rodit doma...
    Posljednje uređivanje od purple rain : 04.02.2010. at 14:03

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

a on temu...
    iza ekrana svi lipo zvuče elde....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Trina:Ja ne vjerujem svima. Za neke je posve jasno da lažu (pogotovo kad su nekakve odgojne teme), neke sam "uhvatila" u laži jer su jednom napisali jedno a drugi put skroz nešto drugo a nekima baš vjerujem jer toliko dugo pišemo da sam neke stvarno uspjela upoznati.
    x

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Izgleda da samo djuma ne vjeruje.

bezveze, djuma se nije ni javila na ovaj topik

kad npr marta napise da njeni decki ne jedu nista slatko, ja joj to vjerujem, vjerujem da im ne kupuje bananka
    ali ne vjerujem da je to lagano kao sto je napisat post Moji trojica ne jedu nista slatko
    nego na to dodam prilicno frustracija njenih i njihovih koje ja podrazumijevam da moraju ici s tim

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Sklona sam velikom nepovjerenju prema svemu što je napisano iza nečijeg nicka i svaku informaciju koja mi je važna još dodatno provjeravam u literaturi, u tekstovima iza kojih stoji ime i prezime, te struka osobe.
    Sječam se slučaja kada je lažni liječnik radio u bolnici, a da ga duže vrijeme uopće nisu skužili. A nemad jednostavnijeg načina da netko nahrani svoj ego od registriranja pod nickom na nekom forumu, deklariranja da je liječnik, med. sestra, pedagog, pekar..., pa da drugi uvažavaju njegovo mišljenje i savjete.
    Da li je netko zaista to za što se predstavlja? Ja bih u to vjerovala jedino ako u njegovom profilu iza podatka o njegovoj struci piše: podatak provjeren i potvrđen od strane administratora foruma.
    Što mi znači da je netko polaznik ili polaznica nekakve edukacije? To ne znači da će ju uspješno proći.
    Vjerujem u vjerodostojnost samo onih osoba koje sam vidjela glavom i bradom, imenom i prezimenom. Ostalo sve uzimam sa rezervom. Moj potpis bi trebao značiti da imam dijete koje je rođeno u destom mjesecu 2007., pa me to odmah pretvara u osobu sa dvogodišnjim iskustvom majke, ali to ne mora uopće biti istina. Možda se radi o mom nastradalom mačku Makiju, ili mom zadnjem dečku ili lijepom događaju koji mi se dogodio u Madridu i tako dalje...
    Tek nakon dugogodišnjeg isčitavanja foruma može se sa malom sigurnošću znati tko je tko, a tko je nitko, osim ako nisi ljude upoznao osobno.
    Broj nečijih postova mi ne znači ama baš ništa više od običnog broja i ne može biti pokazatelj razine znanja o temi o kojoj isti piše.
    Na ljekovitim pripravcima piše otprilike:...za informacije o kontraindikacijama i neželjenim nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika..... Nije to bez razloga. Zato, pamet u glavu!
    Peace!
    Posljednje uređivanje od marijanada : 04.02.2010. at 14:09

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čekaj deaedi, jedno je vjerovati da je ono što netko piše istina, a drugo vjerovati da je nešto napisano jedino ispravno i da tako svatko treba raditi
    brkaš stvari
    to što ja vjerujem da xy koristi always uloške, ne znači da vjerujem da su always ulošci najbolji i jedini koje treba kupiti

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    bezveze, djuma se nije ni javila na ovaj topik
    Pa nije, ali je jedina rekla da je Silan trol, a mi smo svi glupi jer nitko drugi to nije pomislio. A nakon tog njenog posta topic je (naravno, ) zaključan.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma ja danas očito imam viška vremena. Ali previše mi je stalo do ovog foruma, zbog svega što sam na njemu saznala kad mi je bilo potrebno, da bih sada gledala kako s njega odlaze pametni ljudi (trlababalan, nadam se da ne misliš ozbiljno), a ostaju oni koji će pljeskati svakome tko se porodio doma. Pa se danas malo borim s vjetrenjačama...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa nije jedina koja je pomislila da je silan trol, zasigurno
    ali je jedina koja je prekrsila otvoreno neki forumski bonton da ljude ne proziva trolovima samo zato jer su im njihove reakcije nevjerojatne

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja mislim da se pretjerivanjem u iznošenju nekih svojih stavova (koji nemaju uporište u RL) samo stvara kritična masa koja onda olakšava ljudima da povjeruju u neke stvari.
    Primjerice, svi se toliko oduševljavaju dubljenjem na glavi, postoji podforum o dubljenju, osobe koje ga zagovaraju pod svaku cijenu (na Netu, u RL dakako da ne dube).

I onda dođe foruumašica - vidi forum poznate udruge za koju je čula na Dnevniku (ne tamo neki xy). Na tom forum uvidi i cijeli podforum o dubljenju. I vidi masu ljudi koja to zagovara. Vidi i osoblje koje brani da se govori kontra dubljenja. I šta zaključi?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Post mi je malo zbrkan jer jer mi Lovre pokušava oteti miša, valjda me kužite.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Molim da se odmaknemo od pojedinaca i da se držite isključivo naslova teme. Naša je pogreška što smo dozvolili Deadi da uopće spominje ikakva imena u svom postu. To je protiv svakog bontona ovog foruma.

Dakle, pričamo ne o ovom slučaju nego OPĆENITO.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

to šta sam se tek nedavno uključila ne znači da ne čitam ovaj forum godinama... i vidim da je puno ljudi koji su malo drugačije mislili napustilo forum....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    čekaj deaedi, jedno je vjerovati da je ono što netko piše istina, a drugo vjerovati da je nešto napisano jedino ispravno i da tako svatko treba raditi
    brkaš stvari
    to što ja vjerujem da xy koristi always uloške, ne znači da vjerujem da su always ulošci najbolji i jedini koje treba kupiti
    ja, ovako nekako...vjerujem da ljudi pišu istinu, ali ne vjerujem da je sve to točno i ispravno i, najčešće, se ne vodim time.
    (u početku trudnoće jesam, ali kad sam skužila da sam zalabudala, zaobilazila sam podforume trudnoće).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na tragu Lutonjice, mislim da većina piše nešto za što stvarno misli da je barem djelomično istina.

Mislim da većina ne laže svjesno. Nego da iznosi, da karikiram poznatog političara i britansku poslovicu, poluistine, tj. dijelove istine, da se "pakira". Myself included.

To jest, sigurno nije iskren kao u RL-u, dijelom jer je prevelik forum (previše korisnika), dijelom jer bi to izazvalo svađu, dijelom da se ne otkrije i izloži previše, dijelom jer njego stav nije blizu službenih stavova pojedinih PDF-ova pa će imat problema, dijelom jer će možda previše uplašit/ohrabrit nekog tko to čita, a ne zna cijeli kontekst itd.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

cijeli svijet je jedno veeliko globalno selo..i u konačnici u životu sve se uvijek sazna..bio ti pekar a veliš da si arhitekt ili bio ti pekar...(svako zanimaje je hvale vrijedno). Ja se držim premise kao u životu. O čemu znam nešto kažem a o čemu ne znam onda ni ne komentiram. Nisam tako glupa da se pravim pametna da sve znam. I ne dao Bog da nekoga idem uvrijediti...nije mi to u mom stilu. Forum ovaj kao i svaki drugi otvoren je za svakoga i svatko se možeulogirati. No i u životu ima svakakvih ljudi i mišljenja. Forum ima i dobrih stvari ali i neggativnih. Uzimam samo pozitivne stvari

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To jest, ja vjerujem da je nečija percepcija priče njegova percepcija te priče. Moja percepcija te iste priče može bit sasvim stota. U tom smislu ne vjerujem/vjerujem iskustvima i pričama na forumu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa svatko ovdje sigurno iznosi SVOJA uvjerenja.. Iako te stvari generalno gledajući vrlo lako moguće uopće nisu istinite, toj osobi vrlo lako moguće jesu (možda zbog iskustva koje je imala ili nešto sasvim deseto).

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    To jest, ja vjerujem da je nečija percepcija priče njegova percepcija te priče. Moja percepcija te iste priče može bit sasvim stota. U tom smislu ne vjerujem/vjerujem iskustvima i pričama na forumu.
    E točno to sam htjela reći svojim postom!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

sinoć sam čitala što je napisala silan ali nisam stigla ništa napisati, ali jednostavno nisam mogla vjerovati svojim očima što piše, a što se tiče vjerovanja da li netko piše istinu ili ne iskreno me ne zanima ako me koja tema zanima ja je pročitam uopće ne razmišljam da li je istina ili ne ali sse ne držim striktno onoga da ako je nekome pomoglo mora i meni, puno toga sam prošla sa svojim djetetom i iako je sustav po našim bolnicama ajme majko ipak prvo kad mi dijete zaboli odem kod doktora - njima najviše vjerujem
    a najbolji su mi oni koji se kao "furaju na neki zdrav život" pa te krivo gledaju ako svom jednogodišnjaku daješ jesti kroki ili monte jer je to pročitala da više nije in i nije zdravo pa te smatra lošom mamom, a grozi se antibiotika i tih farmaceutskih stvari pa nakraju ugrozi svoje rođeno dijete.............

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam, u stvari, htjela reći, da se ogromna većina nas "pakira" ili cenzurira ili prezentira, nazovite to kako hoćete, bilo svjesno, bilo automatski. U tom smislu imam prema nekim stvarima, ako su "hot teme" odmak. Oko nekih tehnikalija i banalnosti mislim da je stupanj autopakiranja manji, pa to vjerujem - tipa servisni kutak i slično. Ali, ove ojetljivije teme - od odgoja, međuljudskih odnosa, preko poroda, preko "forumske politike", tu mislim da se većina na nekin način, nesvjesno ili svjesno, pakira.

Ali, vjerujem nekih 80% da stvarno tako doživljavaju kako su napisali.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo, di se ja pakiram - vjerojatno neću iskakat s pričom koliko moje dijete gleda TV, primjerice. Takve nekakve stvari. Osim ako mi to ne pravi neupravljivi problem pa dođem po iskustvo i savjete mama. U tom smislu, da na svom primjeru objasnim što mislim pod "pakiranjem".

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ljudi se mijenjaju.... ako je danas netko napisao kako je porod kod kuće opća glupost, a nakon dvije godine rodi doma, to ne znači da toj osobi ne trebamo vjerovati... to samo znači da se ljudi razvijaju i rastu... ili se smanjuju :/ pod teretom života...
    Posljednje uređivanje od purple rain : 04.02.2010. at 14:47

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moram kao prvo naglasiti da mi je iskreno zao sto sam u zadnje vrijeme imala viska slobodnog vremena pa sam pocela gledati i neke druge podforume osim mog maticnog o neplodnosti, cisto da mozak rasteretim izmedju dva postupka.
    i vjerujem curama na neplodnosti. apsolutno.
    poprilicna sam naivka u zivotu, pa sam vjerovala napisanom i na drugim pdfovima.vise ne vjerujem. ne vjerujem ni u dobre namjere moderatora drugih pdf-ova.
    i iskoristiti cu ovaj post da iskazem ogorcenje i ogromno razocarenje jednoumlju moderatora (necu ici u sirinu, dosta je ljudi spominjalo o cemu se radi) u toj mjeri da me je ostatak foruma (osim moje neplodnosti) razocarao u potpunosti. nitko ne moze iznijeti svoje misljenje ili negodovanje a da se topic automatski ne kljuca. katastrofa.
    a sad se vracam u moju misiju rupicu zvanu PREDIVNA neplodnost (nemrem bilivit da sam te dvije rijeci napisala zajedno), jer u usporedbi sa ostatkom forumskih bicevanja mi tamo zivimo u raju.
    if you know what i mean....

lijepo i ugodno druzenje vam zelim.

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Verujem, ali ne svima..

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u nekakvim nevažnim temama uglavnom vjerujem ljudima o njihovim iskustvima
    a u nekim važnijim temama uglavnom se čudim kakvih ljudi sve ima (valjda onda i ja spadam pod naivne)
    savjete koje (ako uopće) tražim, pročitam i dugo obrađujem prije nego išta konkretno poduzmem
    Posljednje uređivanje od rahela : 04.02.2010. at 14:49 Razlog: edit tipfeler

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne ne vjerujem svemu što pročitam, ono što mi nije spojivo s logikom jednostavno preskoćim i ne čitam, ali to ne znači da nekome drugome to nije super logično. Ne analiziram forumaše i forumašice. I ja imam boljih i lošijih dana, pa mi je jednom sve ružičasto, a drugi puta mi je sve crnjak, pa ovisno o mom trenutnom raspoloženju znam i komentirati. Nevolim euforične teme i teme ovo je ovakva tema i svi koji imaju suprotno mišljenje neka se razgovaraju negdje drugdje. Istine (relativne) mogu isplivati samo u međudijalogu dviju strana suprotnog mišljenja. Volim rodu, čitam njihove članke, a rodin forum doživljavam najviše kao razbibrigu, razmjenu iskustava, pronalazak poneke dobre informacije, komunikaciju ljudi sa sličnim potrebama. Slijepo vjerovati nekome koga ne poznaš je suludo. Naka samo dvoje ljudi pokuša opisati isti događaj kojem su prisustvovali, hmmmm.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    X

sorry ako sam OT kad sam citala pricu koju je napisala silan prvo palo na pamet da mozda neko provocira- sorry iskrena sam i ovom prilikom se zelim ispricati silan ako sam povrijedila njene osjecaje

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •