Pokazuje rezultate 1 do 50 od 154

Tema: Tips and Tricks za prestanak dojenja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj tina1975 prvotno napisa Vidi poruku
    @Anchi pa zar ti nije logicno da je manje stresno za dete da mu das da sisa pa ono vidi da to vise nije ukusno pa samo ne pozeli vise sisati jer mu se ne svidja nego mu ne dati dok trazi i davati mu objasnjenja koje ono u toj dobi nikako ne razume i to tvoje ne davanje shvata kao da ti sada njemu ne das da sisa, a on hoce...Ne znam moza nisam u pravu, ali meni je to nekako logicno...
    X

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

@Anchi pa zar ti nije logicno da je manje stresno za dete da mu das da sisa pa ono vidi da to vise nije ukusno pa samo ne pozeli vise sisati jer mu se ne svidja nego mu ne dati dok trazi i davati mu objasnjenja koje ono u toj dobi nikako ne razume i to tvoje ne davanje shvata kao da ti sada njemu ne das da sisa, a on hoce...Ne znam moza nisam u pravu, ali meni je to nekako logicno...
    Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    X
    vidis, meni to nije logicno. meni je to prebacivanje odgovornosti. ako majka ne zeli vise dojiti, treba stajati iza prestanka njena odluka a ne odgovornost prebaciti na dijete i uvjeravat se da zato sto je namazala sisu necim odvratnim, dijete ne zeli vise sisati. to nije djetetova ovluka i zavaravanje je misliti da dijete vise ne zeli i nema potrebu sisati. ima i zeli samo vise ne moze.
    kad bi dijete samoinicijativno prestalo sisati, e onda bi se moglo reci:
    pa samo ne pozeli vise sisati
    dijete od 18mj koliko je tvoje (ako sam dobro zapamtila) trckara po ulici. kako objasnjavas da ne smije izletati na cestu? bolje da ne velim usporedbu koja bi bila analogna octu na sisi pa da samo vise ne pozeli

@bobica, usporedba sa peci ti je na mjestu

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mene su ove nadri-metode skroz zbunile! i cijeli dan mi se vrte po glavi oni flasteri na bradavicama!! užas! moja bi beba pojela i flastere i bradavice i još bi bila strašno isfrustrirana i uvrijeđena da bi bilo problema sa spavanjem!
    iz tog razmišljanja pojavio se ovaj upitnik:

Što radite ako dijete želi jesti čokoladu? baš ono želi je i voli je? a vi kao roditelj ne želite da dijete jede čokoladu!

A) sakrijete od djeteta sve kućne zalihe čokolade i ponudite djetetu više voća kako bi mu unaprijed odvratili misli od čokolade
    B) čokoladu namočite u papar, ocat i slične 'delikatesne okuse i dalje nudite djetetu kako bi mu se čokolada zgadila
    C) čokoladu zamotate u prozirni celofan i gledate dijete kako se muči pokušava okusiti čokoladu kroz najlon
    D) dadete djetetu malo čokolade a onda kažete 'e sad je dosta' i gledate ga kako cvili i žica jooooooš
    E) nešto peto

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Bobica prvotno napisa Vidi poruku

Što radite ako dijete želi jesti čokoladu? baš ono želi je i voli je? a vi kao roditelj ne želite da dijete jede čokoladu!

A) sakrijete od djeteta sve kućne zalihe čokolade i ponudite djetetu više voća kako bi mu unaprijed odvratili misli od čokolade
    Hm...ne znam samo kako da sakrijem sebe i odvratim mu misli od sisanja...
    Ja ne mislim da sam ja moje dete povredila ni na kakav nacin sto sam mu objasnila da vise ne moze sisati jer je sika sada kisela i dala mu da proba. Savrseno je to podneo. Nije niti jednom zaplakao, za razliku od mama koje su svome jednoipogodisnjem detetu na racionalan nacin pokusale objasniti da vise ne moze sisati. Sto posto sam sigurna kada to kazes tako malom detetu da ono to ne shvaca razumno nego u smislu: mama me vise ne voli, ne da mi cike...U slucaj kada detetu objasnis da cika vise nije dobra i das mu da proba sigurno nece to pomisliti. '. Ne znam sto pravite toliku filozofiju od toga?! Sto se tice komentara o izigravanju poverenja deteta, laganju...molim da se svaka koja je to izjavila zakune da nikada nije i nece lagati svoje dete za njegovo dobro dok ne odraste dovoljno da shvati pravo objasnjenje. Sorry meni je ovo sve malo too much...kada sam procitala neke od ovih postova imam osecaj kao da sam ja sada tu neki monstrum koji svoje dete laze i muci ga...
    Na kraju, neka svako radi kako misli da je najbolje!

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravila sam da dodam da andrej od kada ne sisa spava celu noc (pre se budio 2-6 puta nocu), po danu spava jednom i to 2-3 sata (pre 2-3 puta po pola sata), bolje jede. Jedino mi nedostaje ono kada zakoluta ocima od uzivanja kada krene sisati
    Losa vest...vec sam pocela dobijati na kilazi

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja sam shvatila da i jesmo tu da svak daje svoja iskustva a malo smo se pogubile!
    meni je bilo smiješno kako si ti otvorila topic, riješila porblem a svi se ostali raspravljati - ne mislim ništa tu loše!

evo vidiš, i meni ide 'skidanje' nekim drugim sistemom i drugim ritmom!
    uvijek će biti i za i protiv draga Tina a sloboda izbora nas čini sretnijima i pametnijima!

teško je djeci nešto 'objasniti' kad ne možeš riječima a ne znaš drugačije -
    netko je lijepo rekao - i mama mora puno učiti! valjda će nam sa drugim djetetom biti lakše! bićemo stare iskusnjare i nekoj novoj generaciji rodica pričati - eeee, kad sam ja imala prvo dijete, skidali smo se tako i tako ........
    a one će reći 'oooooo, kad je to bilo?' prije sto godina?
    hihihihi

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja sam shvatila da i jesmo tu da svak daje svoja iskustva a malo smo se pogubile!
    meni je bilo smiješno kako si ti otvorila topic, riješila porblem a svi se ostali raspravljati - ne mislim ništa tu loše!

evo vidiš, i meni ide 'skidanje' nekim drugim sistemom i drugim ritmom!
    uvijek će biti i za i protiv draga Tina a sloboda izbora nas čini sretnijima i pametnijima!

teško je djeci nešto 'objasniti' kad ne možeš riječima a ne znaš drugačije -
    netko je lijepo rekao - i mama mora puno učiti! valjda će nam sa drugim djetetom biti lakše! bićemo stare iskusnjare i nekoj novoj generaciji rodica pričati - eeee, kad sam ja imala prvo dijete, skidali smo se tako i tako ........
    a one će reći 'oooooo, kad je to bilo?' prije sto godina?

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

[QUOTE leonisa

@bobica, usporedba sa peci ti je na mjestu [/QUOTE]

,kako netko može smatrati da je prislanjanje dječje rukice na vrelu peć usporedba na mijestu!!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mislim da nije problem u usporedbi niti je problem u onome što ja pričam - nego je problem u onome što ljudi zaista rade i koje metode 'odgoja' imaju!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •