Pokazuje rezultate 1 do 50 od 154

Tema: Tips and Tricks za prestanak dojenja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Leonisa, postavila si mi pitanje, pa ću na njega odgovoriti prije nego se isključim iz rasprave.

Ne, verbalno i emocionalno zlostavljanje nisu izmišljene terminologije.

Ali, kad je neki dan moja djevojčica u bakinoj kući prišla preblizu štednjaku na kojemu je kipjela voda, u strahu sam poviknula "ne!!!", brzo došla do nje i svoju kćer udaljila od opasnosti.

Viknula sam na dijete u strahu; i ne bih to nazvala verbalnim ni emocionalnim zlostavljanjem.

Želim vam ugodnu i konstruktivnu raspravu.
    Posljednje uređivanje od n.grace : 19.03.2010. at 12:46

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Ali, kad je neki dan moja djevojčica u bakinoj kući prišla preblizu štednjaku na kojemu je kipjela voda, u strahu sam poviknula "ne!!!", brzo došla do nje i svoju kćer udaljila od opasnosti.

Viknula sam na dijete u strahu; i ne bih to nazvala verbalnim ni emocionalnim zlostavljanjem.
    stvarno ne vidim kakve veze ima ovo sa vikanjem i/ili zlostavljanjem?!
    pa naravno da ćeš viknuti da je upozoriš, nego kako drugačije.

ja govorim o vikanju kada ona prvo obuje lijevu cipelu, ali sam ja zamislila da treba desnu, pa se izderem.
    to jest zlostavljanje i ja sam toga svjesna.
    trudim se svesti na najmanju moguću mjeru, ali mi vrlo često ne uspijeva.

i sada me zanima...
    kada si prije sedam godina zvala SOS i da si pitala savjetnice trebaš li namazati dojku octom... doista bi očekivala od neke od nas da ti da "zeleno svjetlo" za takav postupak?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ovako:
    namerno i planirano je detetu priređeno neprijatno i razočaravajuće iskustvo koje detetu neće biti ni od kakve koristi a naneće mu štetu (možda beskrajno malu i kratkotrajnu, a možda i veoma dugotrajnu, ne može se znati unapred). Jedinu korist (ili dobrobit, nazovite kako hoćete) iz svega izvlači majka.

Ja bi tako opisala postupak ove "nakači na siku što maštovitiju stvar da bi odvikla dete" metode. Takvo postupanje prema detetu definitivno nije nešto čime bi se ponosila niti preporučivala drugima kao savet.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •