Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
Pratim temu od početka. Jako zanimljiva rasprava koja, sigurna sam, zanima mnoge. I ja sam jedna od mnogih koje su se zagrijale za kućni porod zahvaljujući Rodi. Upravo me toliko citiranje g. Odenta koje je kod nekih forumašica postalo sektaško, odbija i odbilo. Mislim da bi bilo mnogo bolje da se borimo za početak za poboljšanje uvjeta tamo gdje po zakonu moramo roditi, u bolnicama, nego da ispravljamo krive Drine. Mnoge bolnice kod nas nemaju osnovne uvjete za majku i dijete, pravo na izbor načina poroda, odabir roaming-in ili ne. Promišljena promjena je puno zdravija nego trčanje za trendovima i pomodarstvo. Pampersice i adoptirano mljijeko su nekad bili hit, sterilni i zdraviji za majku i dijete, tek sad uviđamo da to baš i nije tako, a onda su se rugali zaostalim seoskim ženama koje su još dojile i prematale djecu krpama.
Zato me neke stvari i čude. Roaming je usluga teleoperatera, a u bolnicama je rooming-in (tamo gdje jest). Adoptirano (usvojeno) mlijeko ne postoji, samo adaptirano (prilagođeno). Ako ne znamo niti izgovoriti, niti napisati neki pojam, koliko onda znamo o samoj temi?
No, svi žele sudjelovati u raspravi, a ni to nije dovoljno, nego se daju i komentari poput ovog:

Citiraj isvetica prvotno napisa
Nije me odbilo citiranje stručnjaka, koliko čisto obožavanje tla kojim on hoda, koje neke forumašice provode. Fanatizam kod mene ne prolazi. To se naravno ne odnosi na sve pobornike Odentove.
Pa, ako moram birati, hoću li u vezi s fiziologijom poroda poslušati ponekad Odenta, ponekad isveticu, ili samo Odenta, onda je moj izbor ipak ovo drugo.