Pčelice, baš mi je drago zbog tebe i tvoje djece .
o kojem se rodilištu radi (ako nije tajna) i na koji to, khm, način spominju Rodu ?

ja sam isto bila vrlo zadovoljna svojim drugim porodom u (riječkom) rodilištu,
žao mi je što su se neke ne baš pozitivne promjene od tada dogodile baš u Rijeci .

"sanjam" o tome da jednog dana u HR imamo otprilike onakvu perinatalnu skrb
o kakvoj sam pisala u prethodnim postovima, da imamo obrazovane,
iskusne, samostalne i "neinterventne" primalje koje zbilja razumiju fiziologiju poroda i potrebu žene za sigurnošću i mirom i u bolnicama i izvan njih,
da imamo liječnike koji s njima surađuju i tu su da pruže najbolju moguću skrb svima onima kojima je potrebna dodatna skrb,
da su porodi u bolnici sigurni i sretni događaji za sve sa najboljim praksama,
a da istovremeno imamo i mogućnost asistiranog poroda kod kuće potkrijepljenog svom potrebnom logistikom i dobro povezanog sa sustavom koji ga ne obeshrabruje.
znam da je to samo san, ali možda se kroz vrijeme uspijemo barem malo približiti tome.
u takvom sustavu skrbi vjerojatno ne bi bilo potrebe za neasistiranim porodima, jer velika većina tih žena koje su tako rodile su prije toga tražile med. asistenciju ali ju nisu uspjele naći izvan bolničkog sustava od kojeg su (iz raznoraznih razloga) zazirale.
sve je to važno i međusobno povezano i na svemu tome treba raditi,
ali slažem se da većina žena i sada i u budućnosti će rađati u zdravstv. ustanovama i da u to trebamo uložiti još jako puno energije.