Piše ti sve u mom postu. Osim ako ti i to nije previše za čitanje.
Bolje i malo, nego nimalo, kao što je slučaj kod nekih ovdje, a izgleda i kod tebe.
Da, čitanje je iskustvo. Nisi to dosad znala? Doduše, kako za koga, ovisi što čitaš.
Ovdje je problem očigledno malo dublji. Moj savjet ti je da ne koristiš izraze za koje ne znaš točno kako se izgovaraju i pišu. Putem čitanja čovjek ipak s vremenom polovi neke izraze, kaj ne?
A što se tiče kompetencije... navela sam kao prvo iskustvo svog poroda u bolnici, ne ponovilo se nikome. Odmah mi je bilo jasno da stvari iz temelja ne štimaju. Kasnije mi se pojasnilo i zašto.
(U trudnoći nisam imala doma internet. To nismo rješavali jer smo bili podstanari, a čekalo se preseljenje u naš stan. Iz tog razloga tada nisam imala pristup informacijama. Da je bilo drukčije, ne bi me vidjeli na takvom porodu.)
Mozaik se počeo popunjavati čitanjem priča s poroda drugih rodilja, i to priča iz bolnice, iz kuće za porode i onih s poroda kod kuće. Zatim, Odentov seminar.

Nakon toga, njegove dvije prevedene knjige, i mogu reći da sam prezadovoljna tim novim spoznajama. Naravno da to još nije kraj (ako Bog da

) , treba još čitati, rađati i prisustvovati porodima.
A vi što napadate Rodu, iz vas progovara strah. Koji je posljedica neznanja. Tako je bilo od pamtivijeka.