Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
kako inace objasniti toliku razliku u postotcima carskih u hrvatskim rodilistima? lijenim maternicama zena ko zagrebu (preko 20% carskih) u odnosu na rijecanke (oko 9% carskih). da ne spominjem rodiliste koje ima 50% carskih, ne radi se tamo niti o lijenim maternicama niti o, reci ce oni, neznanjem lijecnika da vise nego tek svaki drugi porod i zavrsi vaginalno.
radi se onda o elektivnom carskom. koji je izbor ili majke ili lijecnika. ali izbor, a ne potreba.
evo ja cu zdravorazumski uzeti rijecki prosjek kao neki prosjek potrebnih carskih. jer nisu rijecankama maternice bolje od nasih. jesu rijecanke po icem bolje od nas? javite se rijecanke?
sve ostalo (prosjeci, ne slucajevi) je po meni pokazatelji broja izbornih carskih ili, ako to nije, onda necije neznanje. neznanje koje, zbog onih opasnosti elektivnog carskog, sve te zene kojima carski nije izborni, i njihovu djecu, a imale su ga, dovodi u nepotrebnu opasnost.
Griješiš.
Nemaju riječanke bolje maternice, nego njihove bolnice imaju lošije neonatologije pa sve komplicirane trudnoće koje uglavnom završavaju carskim šalju u Zagreb, najčešće u Petrovu.
I sama sam, iz manjeg grada, išla roditi u Petrovu, carskim rezom, jer je tako moralo biti.
I trudnoću koju sam imala prije ove završila sam carskim, u Petrovoj.