Nisam, imala sam miom. Urednu menstruaciju, urednu ovulaciju, zatrudnjela iz prve.
Kako bih znala da nisam zdrava trudnica da nisam otišla na pregled?
Miom je u roku 2 mjeseca narastao 8cm. Dakle, u trudnoću možeš ući sa miomčićem veličine graška koji nabuja do opasne izrasline u roku 3 mjeseca a da ti pojma nemaš. Moj se zaustavio na 12cm u promjeru.
Bi li mi vjerovala da ni jednom u trudnoći nisam prokrvarila, da me ni jednom nije štrecnulo niti zaboljelo?
Kad je ustanovljen zastoj u rastu, poslana sam u bolnicu zbog praćenja ploda jer svi znamo što se događa kad beba ostane bez kisika. Došla sam ujutro, popodne bila na prvom CTG-u i sestra je uletjela u sobu i povikala, vi imate trudove. Ja sam ostala blago iznenađena jer me ništa nije boljelo a trudovi bole jelte..Nisam znala što znači ona donja crta na CTGu.
Dakle, moja maternica je zbog mioma kontrahirala i time je beba bila izložena manjem dovodu krvi, a još joj je i zvijer sisala. Stavili su me na prepar intravenozno. 3 mjeseca ležanja na lijevom boku, igla u ruci i ctg 2x dnevno, UZV jednom tjedno.
Kad su vidjeli da bebi postaje loše, porodili su me carskim. Imala sam spinalnu pa sam bila budna i kad je dr. rekao evo cure.. ja sam pitala kako? pa ne plače?
Ne plače jer ima pupčanu vrpcu omotanu oko vrata.
Da nisam otišla kod ginekologa i furala se na prirodu, sposobnost ženskog tijela i božju pomoć imala bi porod u 5. mjesecu trudnoće koji bi kobno završio po mene i po dijete. Jer nema šanse da bi se mogla normalno otvoriti i roditi s tolikom izraslinom.
Ovako, imam zdravu 11 godišnju djevojčicu koja ulazi u pubertet i maltretira me
ali nalaz uglavnom nije ok.
tj. pokazat ce manjak, na primjer zeljeza, zena ce se zabrinuti jer je anemicna i morat ce uzimati dodatno zeljezo
a nitko joj nece pojasniti da taj njen manjak zeljeza, fizioloski gledano, je sasvim normalan.
Odent nam je uvijek porucivao da stvari trebamo gledati sa fizioloskog stanovista. I sto bi, u tom slucaju, mogli zakljuciti?
Jedna od uloga placente je da bude bebin advokat.
Odent tvrdi da beba tj. fetus ima 50% majcinih gena i 50% ocevih gena, tako da moze doci do konflikta u fetusu. Stoga, placenta komunicira majci "tvoja krv je prejaka, razrijedi ju"
i obujam krvi se povecava...
Ako ovo razumijete, shvatit cete da ako je zenina razina hemoglobina 13, a njen se obujam krvi povecao za 40%, to znaci da je njena koncentracija hemoglobina zapravo 9 -9,5.
Njena krv je jednostavno razrijedjenija.
Sad bih vam jos mogla navesti i istrazivanja na ovu temu, ali nisam sigurna da ce vas zanimati.
Vjerujem da ce vam i ova konstatacija zvucati potpuno neuvjerljivo.
I vjerojatno ju necete prihvatiti, bez obzira na napisano.
I to je ok.
Sto se tice streptokoka B, njegovo iskustvo je da, ako se dijete radja u terminu da nema opasnosti da se dijete zarazi.
A posljedice za dijete mogu biti znacajne zbog toga sto ce majka dobivati antibiotik u trudnoci (dijete ima povecani rizik atopijskog dermatitisa i razvijanja alergija). Da ne govorimo o emocionalnom stanju zene, koja ce ostatak trudnoce provesti u strahu hoce li sve biti ok sa njom i djetetom...[/QUOTE]