Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Razumijem postove od ivarice i poslid, nisam shvatila anchie u tvrdnji da se sve može osjetiti, ali sad su mi objasnili što je vjerojatno htjela reći.

Pacijent/trudnica uvijek odlučuje, mislim da tu nikad nema dvojbi.

Ali - pitanje je zna li većina žena što im treba. Sve se to može obrnuti i naći argumente i za ovo - netko se protivi stalnoj skrbi, iako će možda bit potrebna, neke žene odbijaju informacije, iako se time dovode u opasan položaj. A možda su blagoslovljeni oni kojima ne treba ništa i prihvaćaju sve.

Ja sam, u tom smislu, jedna krajnost - višak informacija mi je potreban i ne mogu razmišljati da mi to šteti, jer se ne mogu uvjeriti da će bit sve OK. U tom smislu ne mogu lažirati sama sebe, nego živim u miru sama sa sobom.

Pretpostavljam da tako rade i one kojima ništa ne treba.

A koji put se pojavi dilema gdje je eventualno došlo do greške i drago mi je i da se o tome priča.
nisam imala namjeru objasnjavat sto je anchie htjela reci, a sumnjam da sam u tome i uspjela
nisam htjela reci i da vecina zena zna sto im treba, tj treba li im neki postupak ili ne, nego da ce odabrati razinu promatranja, skrbi i informiranosti i informacija koja im odgovara
npr kad liliana lammers kaze: kad me pozovu uciteljice joge, oooo (pa kolutanje ocima), znam vec, puno cu odspavat na tom porodu