Citiraj Penelop@ prvotno napisa Vidi poruku
Ja to shvaćam, ali dozvoli činjenicu da ako osoblje foruma jasno ne kaže da je to užasno opasno i da apsolutno ne podržava trudnoću bez ginekološke kontrole i neasistirani porod da se to smatra kao podržavanje takvih odluka. Tim više što se pri svakoj takvoj priči slavi ženska snaga i intuicija i ne prijeti se brisanjem.
Kad netko upozori na opasnosti onda se prijeti i zaključavaju se teme.

Porod doma sa obučenom babicom kojem je prethodila redovita kontrola kod liječnika nikako nije isto rizičan kao i onaj bez ičega. S ovim prvim se mogu i složiti (iako ja sama ne bih) ali ovo drugo je na nivou da čovjeku kažeš da je ok skočiti sa 5. kata jer je tvoja susjeda isto tako pa joj nije bilo ništa jer je imala sreću da taman prolazio kamion s vatom pa je zveknula na njega.
Ja mislim da smo ovdje svi dovoljno odrasli i odgovorni da sami za sebe odlučimo ono što sami mislimo i želimo.
Pa ja čak ne mogu ni vjerovati da bi nekome uopće palo na pamet ne ići na kontrole i roditi doma samo zato jer je pročitao da je netko na forumu isto tako.
A nema pojma uopće cijelu priču tog nekog.

Ja se divim curama koje su se na to odlučile i čak im pomalo i zavidim, ali ja osbono nikada ne bih pristala na porod kod kuće.
Ponajprije zbog prva dva poroda...Nije da se nisam milijun puta preispitala da li je moglo drugačije, da li je moglo prirodnije...očito nije i radije sam tu gdje jesam, sa svoje dvoje zdrave i žive djece pored sebe...
Nije da sada ne rzamišljam što ću sada jer se srahovito bojim poroda, jer sam (prije nego sam ostala trudna) rekla da ja nikada više ne želim roditi.
I ove priče poroda doma zvuče tak super, ali ne hvala...ja sam ipak tamo da me prate i nijedna me priča neće uvjeriti u suprotno.