Stranica 6 od 14 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 697

Tema: Porod - sigurna ili nesigurna rabota?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa Vidi poruku
    Dokazano je da je naveća smrtnost rodilja nastala kada su se u porode uključili liječnici koji nekada nisu prali ruke prije nego što su pregledali rodilju.Običnim pranjem ruku ta je smrtnost drastično opala.

Ostaje nam samo još mali postotak situaciju kada život rodilje i djeteta mogu biti spašeni carskim rezom. Taj postotak iznosi oko 10%. Za taj postotak žena, medicina je definitivno spasonosno riješenje. Ono što treba naglašavati je da se u današnje vrijeme trebaju izbjegavati dugi i iscrpjujući porodi. Dakle, ako porod ide svojim tokom, treba spriječiti ometanje, ubrzavanje, poticanje, medicinske intervencije... Ako se pokaže da porod traje predugo i nema napretka treba porod dovršiti carskim rezom.
    Prilično je važno da to bude "non-emergency in-labor" (ne-hitan u-porodu) carski rez.

Bebe su nekad umirale nakon poroda, većinom od nekih infekcija. Danas za to postoje antibiotici.
    Da, medicina je napredovala. Naravno da su danas neki postupci (higijena) normalni. Ne kužim, hoćeš reči da je npr. u 18 stoljeću, dok nije bilo moderne medicine, bila manja smrtnost rodilja nego danas?
    Mislim, meni je relevantno stanje u medicini danas, a ne neko prije par stoljeća.

Nije mi ni najjasniji ovaj izraz:
    "non-emergency in-labor" (ne-hitan u-porodu) carski rez
    Mislim, ako je žena iscrpljena u porodu, porod traje predugo, nema napretka kako onda carski rez može biti ne-hitan? Onda je itekako hitan.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Generalizacija. Moje temeljne potrebe kao žene koja rađa su bili carski rez, bolnica, što manja privatnost i što više medicinskog osoblja uz mene.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Nije mi ni najjasniji ovaj izraz: Mislim, ako je žena iscrpljena u porodu, porod traje predugo, nema napretka kako onda carski rez može biti ne-hitan? Onda je itekako hitan.
    nemoguce je raspravljati kad se ne citaju niti postovi koji se citiraju
    poslid je upravo suprotno napisala - da se trebaju izbjegavati predugi porodi i treba se napraviti carski dok jos nije hitan

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Generalizacija. Moje temeljne potrebe kao žene koja rađa su bili carski rez, bolnica, što manja privatnost i što više medicinskog osoblja uz mene.
    takodjer u postovima iznad nema generalizacije. ako poslid pise da 10% zena treba intervencije, a 90% moze imati fizioloski porod (pod uvjetom da im se zadovolje temeljne potrebe privatnosti i osjecaja sigurnosti), gdje je tu generalizacija?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ako ima nekih problema, OSJETIT će ih. Ne treba joj vaginalni pregled da bi znala da je zdrava trudnica.

Meni je ovo na nivou ko i inače pregledi u životu. Kad slutim da nešto ne valja, idem kod doktora, ne idem preventivno vidjeti hoće li naći nešto. A ako ima problema u trudnoći, ne dam se uvjeriti da trudnice ne kuže kad nešto nije ok. Nema šanse.
    nebi se slozila, nema nacina da zena, npr. otkrije da ima rak dojke cisto onako
    ili CIN koji je vec dosao na prag karcinoma
    ili da sluti da to ima

takvih stanja ima i u trudnoci
    pa je sa mnom na pregled dosla zena koja je imala u tome trenutku tlak 190 90 i isla na hitan porod
    a nije uopce osjetila, kako, ne znam

u zivotu u svemu treba imati- MjERU.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ostaje nam samo još mali postotak situaciju kada život rodilje i djeteta mogu biti spašeni carskim rezom. Taj postotak iznosi oko 10%.
    Mene zanima odakle ovaj podatak o 10%. To je jako visok postotak za bilo koji proces koji smatramo fiziološkim, uključujući i porod.
    Ne sjećam se da ga je Odent ijednom spomenuo.
    Ako imaš kakav link, ajde molim te stavi.

A što se tiče broja poroda kojima je prisustvovao, tj. njegovog iskustva, o čemu se pisalo na prvoj strani ove teme, nije ni 60000 niti 30000, nego 16000.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa Vidi poruku
    A što se tiče broja poroda kojima je prisustvovao, tj. njegovog iskustva, o čemu se pisalo na prvoj strani ove teme, nije ni 60000 niti 30000, nego 16000.
    Još će na kraju ispasti da je jadni dobri doktor bio na svega par poroda

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Neće ispasti. 16000 je ogromna brojka. Zadnjih 20 godina prisustvuje kućnim porodima. Vjerojatno nema osobe u svijetu s većim iskustvom o fiziološkom porodu.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neće ispasti. 16000 je ogromna brojka. Zadnjih 20 godina prisustvuje kućnim porodima. Vjerojatno nema osobe u svijetu s većim iskustvom o fiziološkom porodu.

hvala anvi, jos sinoc su mi ukazali na gresku, ali zaboravila se ispraviti
    pobrkala sam ga valjda s jednim nasim cijenjenim opstetricarem koji se hvali sa 38000 poroda
    Posljednje uređivanje od ivarica : 05.02.2010. at 23:47 Razlog: slova

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Možda je čiča Odentu vrijeme da ode u penziju...

Vrijeme je da se žene izbore za pravo na odabir načina poroda, uključujući i kućne porode i elektivni carski rez, kao što su se ne tako davno izborile i za pravo glasa.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

s jednim nasim cijenjenim ospetricarem koji se hvali sa 38000 poroda
    od čega je fizioloških bilo nula. Žalosno za struku.

Možda je čiča Odentu vrijeme da ode u penziju...
    Kad sam skužila koliko mu je godina, pomislila sam "oh, ne! Da mu je barem 20 manje, da može što dulje raditi svoj posao, da može što više svog znanja prenijeti drugima, da nam opet stigne doći u Hrvatsku..."

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da je ovaj primjer od momze sa vanmateričnom trudnoćom deplasiran.
    Razlog: žena koja ode na UZ i dobije dijagnozu vanmaterične trudnoće, može bez većih posljedica(možda bez posljedica uopće) po zdravlje da ode na operativni zahvat i tako spriječi moguću sepsu, akutni abdomen ili iskrvranje.
    Ti si navela samo bol kao simptom vanamaterične trudnoće, ali ta bol je, kod nekih žena, totalno asimptomatska.
    Može se tumačiti i kao prehlada i kao istegnutost mišića, ali i kao blaga ishijalgija(nekad zna da "silazi" niz nogu).
    Kako sad žena, koja je sebe ubijdila da neće ići ljekaru može znati da se kod nje vrlo lako može raditi o stanju u kojem je smrtni ishod vrlo moguć?
    Ima jako puno stanja u kojima je je ljekarski pregled bitan i treba ga obaviti.
    I ja sam bila na Odentovom predavanju i jako ga cijenim, ali on zaista nije mogao iznijeti sve opasnosti u tri dana.
    I da, slažem se sa Ivaricom, makar i spavao pored trudnice, njegova prisutnost porod čini asistiranim.
    Posljednje uređivanje od white_musk : 05.02.2010. at 20:49

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vrijeme je da se žene izbore za pravo na odabir načina poroda, uključujući i kućne porode i elektivni carski rez, kao što su se ne tako davno izborile i za pravo glasa.
    Pa i bore se.Svaka na svoj način. I čiča Odent zapravo jako voli CR ,kaže da je to odlična operacija ,nevjerojatno usavršena u zadnjih tridesetak godina i namjenjena za spašavanje života majke i djeteta kada je to potrebno.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i bore se.Svaka na svoj način. I čiča Odent zapravo jako voli CR ,kaže da je to odlična operacija ,nevjerojatno usavršena u zadnjih tridesetak godina i namjenjena za spašavanje života majke i djeteta kada je to potrebno.
    Potrebno? Ne, kada se želi tako.

isto kao da kažeš, možeš glasati, ako smatarm da je potrebno.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

WM, nije moj primjer, vec je ODentov primjer. Vidjela sam da si bila na seminaru, no ne znam jesi li slusala ili cula sve sto je rekao

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    ... ovo je edukativan forum...tom i jerry nije edukativan crtić
    ako T&J nije edukativni crtic, sto je HTV?
    gle, mogu ti postaviti pitanje da je tvoje dijete vidjelo nesto na obrazovnom programu htv-a, ili je procitalo u lektiri ili nekom uzdbeniku kako je ikarus pokusao letjeti, pa i dijete pozelilo napraviti krila... postavljam opet isto pitanje - tko bi bio odgovoran? htv, skola, pisac knjige, ucitelj... ?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Potrebno? Ne, kada se želi tako.

isto kao da kažeš, možeš glasati, ako smatarm da je potrebno.
    Vidiš onda ti i ja imamo gotovo jednak problem.
    Ti želiš CR na zahtjev bez indikacija ,a ja roditi legalno kod kuće .Nekako mislim da je tvoj lakše riješiti i sa manje zgražavanja.
    Baš mi se prijateljica danas javila i ona planira drugi CR(ovaj put) bez indikacija.Nisam joj spustila slušalicu,samo sam rekla da razumijem njezin izbor.Pretpostavljam da se informirala o tome pa nisam imala potrebu tupiti da je to (ipak) ozbiljna operacija.
    Ali ja ,eto, i dalje mislim da je porod sigurna rabota...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ali ja ,eto, i dalje mislim da je porod sigurna rabota...
    ja mislim da je siguran (ili nesiguran) koliko i sam zivot.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj momze prvotno napisa Vidi poruku
    ja mislim da je siguran (ili nesiguran) koliko i sam zivot.
    i ja, isto, ovo mislim. Ali isto tako mislim da je neasistiran porod ( u "Silan" smislu, ne kad je Odent u sobi pored) neozbiljan.
    I mislim da se to treba tako i reći. Pa čak i vi, članice.

A, crtići-ima ih svakavih. Ali koliko znam i protiv njih se "diže" glas. I bitno je kako ih roditelj interpretira djetetu.

Nego, nikako dobiti odgovor na moje pitanje. Tko je odgovoran i kako se tu osobu kažnjava ako porod kod kuće završi kobno?
    Da pojasnim. nedavno je moja poznanica rodila bebu, pupčana vrpca omotana oko vrata, dijete je oživljavano.
    da se kojim slučajem to dogodilo meni, pri, neasistiranom porodu, doma nisam sigurna bih li bila u stanju pružiti djetetu
    adekvatnu pomoć. U bolnici ju je moguće pružiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravih...

ili tu pomoć može pružiti stručna osoba.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vidiš onda ti i ja imamo gotovo jednak problem.
    Ti želiš CR na zahtjev bez indikacija ,a ja roditi legalno kod kuće .Nekako mislim da je tvoj lakše riješiti i sa manje zgražavanja.
    Baš mi se prijateljica danas javila i ona planira drugi CR(ovaj put) bez indikacija.Nisam joj spustila slušalicu,samo sam rekla da razumijem njezin izbor...
    Drago mi je da si ovo napisala,
    jer tako i ja razmišljam.
    Poštujem svačije pravo na izbor, ukoliko je on dobro promišljen
    i voljela bih da se stvore zakonske pretpostavke za oboje,
    za asistirani kućni porod kao i za elektivni carski.

Međutim, upravo su tu najbolje vidljiva dvostruka mjerila koje udruga ima,
    jer njena borba za pravo na izbor ide isključivo u jednom smjeru,
    za koji je dozvoljena čak i forumska promocija nelegalnih metoda,
    dok o njenom stavu o drugoj opciji sve govori onaj sramotan tekst
    koji i dan danas stoji na portalu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Piplica

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Tko je odgovoran i kako se tu osobu kažnjava ako porod kod kuće završi kobno?
    Val, ne znam.
    Ali ono za sto se mi zalazeno je upravo ono sto si navela u svom drugom postu nakon ovog gore citiranog - da se zeni omoguci porod gdje ona to zeli i uz prisustvo strucne osobe ili osoblja.
    Kao sto je to moguce u Nizozemskoj, Velikoj Britaniji i jos nekim drugim zemljama.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ajd sad pustite tog Odenta... svaka žena zna koje su njene mogućnosti... recimo ja znam da su moje za bolnicu, neka druga je spremna roditi doma... ali i dalje smatram krajnje neodogvorno za porođaj bez babice i bez pregleda i takvima ne trebaju ovacije ni išta slično... prema tome smatram da bi i radi ozbiljnosti cijele te situacije udruga Roda trebala reagirati, ne se ograditi od mogućih ishoda već pustit da se o tome otvoreno razgovara... meni je to ravno onome što sam već prije navela: da idemo pisati o zdravoj strani cigareta i da nitko ne smije iznijeti kritiku makar imao loše iskustvo s istima...
    isto tako ne možete uspoređivati podršku za dojenje i bespelenaštvo sa ovom temom... beba bez pelena će biti posrana, ona bez cike možda gladna ili preuhranjena, al bez asistiranog poroda ta beba može biti mrtva...
    ne znamo tko je napisao da se tisuću godina beba odvaja od mame... totalna ne istina... živim sa bakom koja mi je uvijek ukazivala (kao i njoj njena mama, mami isto mama...) da je najbitnije nakon poroda zagrliti dijete i podojiti ga... druga baka mi je vječito pričala kako je navlačila mog tatu i strica po polju a svaki s jednom cikom u ustima i tako 5 godina, nije to radila radi uštede ili komotnosti (koliko to komotno može uopće biti??) nego jer je majčino mlijeko najdragocijenije; nju je tako učio seoski doktor... dakle, ima puno takvih primjera u obiteljima i tu opasku smatram skroz krivom...

ono što me najviše muči u cijeloj ovoj priči je moja priča iz prošlosti i koja se opet ponavlja i zbog koje sam patila i osjećala se manje vrijednom upravo radi Rode i ovog foruma... nažalost moje bebe koja je stara 4 tjedna i dakako na moju žalost ja je ne mogu isključivo dojiti, uspjela sam do do prekjučer... dalje ne ide... nemam fizičkih niti psihičkih problema nego mi eto lijeva dojka ne funkcionira, prestaje, presuši... zašto ? ne znam!! ostaje mi samo desna koja je do navečer toliko umorena da ne može odratit hranjenje tako da se nadohranjujemo navečer i samo taj jedan obrok... čitajući ovdje da svaka žena može dojiti da je zapravo samo stvar volje osjećala sam se uzasno lošom majkom i trebalo mi je jako dugo da prebolim taj osjećaj i pomirim se sa situacijom... a da ne kažem da nikad nisam uspjela nikog dobiti na SOS telefon... zašt? opet neznam... možda mi je samo takva karma...

molim moderatore da mi odgovore zašto se ne popravlja kvaliteta i udruge i foruma, zašto se odbijaju novi ljudi koji bi htijeli doći i zašto se oglušujete na naše zahtijeve koji nisu nimalo nenormalni? hvala...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Drago mi je da si ovo napisala,
    jer tako i ja razmišljam.
    Poštujem svačije pravo na izbor, ukoliko je on dobro promišljen
    i voljela bih da se stvore zakonske pretpostavke za oboje,
    za asistirani kućni porod kao i za elektivni carski.

Međutim, upravo su tu najbolje vidljiva dvostruka mjerila koje udruga ima,
    jer njena borba za pravo na izbor ide isključivo u jednom smjeru,
    za koji je dozvoljena čak i forumska promocija nelegalnih metoda,
    dok o njenom stavu o drugoj opciji sve govori onaj sramotan tekst
    koji i dan danas stoji na portalu.
    Udruga ima svoj stav koji ja podržavam.Zašto vas toliko brine stav udruge koje niste članovi?
    Osnujte svoju udrugu koja će propagirati ono što vi mislite da je ispravno i za što je vrijedno trošiti energiju.

Što se tiče moje prijateljice ja vjerujem da ona ima velike šanse roditi bez CR ovaj put.I to sam joj rekla.
    Ali ona želi igrati na poznatom terenu,želi se prepustiti u ruke liječniku kojem vjeruje ,ona vjeruje da nije sposobna roditi nikako drukčije nego na CR...Pa ne treba ona sad nekoga tko bi joj držao prodike,ona samo treba podršku.Dakle da li je bitno što ja mislim da može drugačije?
    Jednostavno kao pekmez...
    Ista priča je kad netko rađa kod kuće,samo su kulise i atmosfera malo drugačiji.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa Vidi poruku
    molim moderatore da mi odgovore zašto se ne popravlja kvaliteta i udruge i foruma, zašto se odbijaju novi ljudi koji bi htijeli doći i zašto se oglušujete na naše zahtijeve koji nisu nimalo nenormalni? hvala...
    Vidiš ,ja na to gledam tako da ti želiš pristupiti nekoj udruzi koja već ima Statut,Misiju i Viziju.
    Dakle ti pristupaš nekomu tko već ima (barem) okvirno put kojim će ići. Na tebi je da to prihvatiš ,ako ti odgovara u potpunosti.Na tebi je da to prihvatiš,ako ti odgovara većina ideja ,a one sa kojima se ne slažeš 100% ne izazivaju ti loš osjećaj u želucu.
    Ako ti je put apsolutno neprihvatljiv,ćemu onda uopće želja da se pridružiš?

Što je nekome normalno ili nenormalno je isto širok pojam i nemojmo to mješati sa društveno prihvatljivim.
    To je bilo moje osobno mišljenje ,a ne udruge.I odoh u ot...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije odbijen nijedan zahtjev za ulazak u udrugu, nesto opako brkas
    ulazak na forum je valjda automatski

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Na tebi je da to prihvatiš,ako ti odgovara većina ideja ,a one sa kojima se ne slažeš 100% ne izazivaju ti loš osjećaj u želucu.
    Ako ti je put apsolutno neprihvatljiv,ćemu onda uopće želja da se pridružiš?
    dakle, ponavljam:
    vama je ovako OK i zadovoljne ste?
    ne žalite što vas nema više?
    što se jako malo žena prijavljuje?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    nije odbijen nijedan zahtjev za ulazak u udrugu, nesto opako brkas
    opet ti brkaš

Ne kažemo da nas zvanično odbijate
    nego nas 'odbijate'
    nijedna se ne želi prijaviti
    iz razloga navedenih u posljednjih 38483890900 postova

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

majuska, to su tvoja mjerila, nisu rodina

nas cilj nije brojno clanstvo, vec aktivne i angazirane clanice i clanovi kojei su suglasnei s nasom vizijom i misijom

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

opet ti brkaš

nego nas 'odbijate'
    A mozda da se prijavite sve i onda nadpolovicnom vecinom jednostavno izglasate nove ciljeve i smjerove djelovanja?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

opet ti brkaš

nego nas 'odbijate'
    pa ok, ne zelite se prijaviti, to je vas izbor, ne rodin problem
    pa nismo mi registar branitelja

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

majuska, to su tvoja mjerila, nisu rodina

nas cilj nije brojno clanstvo, vec aktivne i angazirane clanice i clanovi kojei su suglasnei s nasom vizijom i misijom
    ma sve 5
    zato i pitam
    jer mi je u suprotnom vaše ponašanje potpuno nelogično
    ovak kužim čemu anti-reklama
    hvala!

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Majuška, ne kužim odakle ti uopće informacija koliko se ljudi (ne samo žena) prijavljuje za rodino članstvo niti koliko je ta brojka u odnosu na druge udruge i zašto je mala?
    Nismo registar roditelja nego udruga, prema tome, nismo nikada očekivale da ćemo učlaniti cjelokupnu roditeljsku populaciju.
    Svatko tko se želi aktivirati i suglasan je s vizijom i misijom je dobrodošao i veselimo mu se.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam sad malo zbunjena, zar ti nisi nedavno bila u rodi s pristupnicom?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa Vidi poruku
    Majuška, ne kužim odakle ti uopće informacija koliko se ljudi (ne samo žena) prijavljuje za rodino članstvo niti koliko je ta brojka u odnosu na druge udruge i zašto je mala?
    draga maja,

nisam nigdje navela nikakav podatak ni brojku nego pitanje - da li ste zadovoljne brojem prijava u zadnjih par godina i da li vas to zadovoljava?
    Nema potrebe za ovakvim 'obranama'

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam sad malo zbunjena, zar ti nisi nedavno bila u rodi s pristupnicom?
    da, jesam
    zato i pišem ono što sam danas pisala...
    vjerujem da bi puno žena željelo pomoći i aktivirati se ali ih odbijaju rigidni stavovi udruge (ili pojedinaca)
    Zato pitam, ako je tomu tako da vama to ni malo ne smeta onda mirna bosna

Jedino to kaj veli marta, da se sve učlanimo pa vas nadjačamo

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Udruga ima svoj stav koji ja podržavam.Zašto vas toliko brine stav udruge koje niste članovi?
    Osnujte svoju udrugu koja će propagirati ono što vi mislite da je ispravno i za što je vrijedno trošiti energiju.
    Na trenutak sam se ponadala da ćeš razumjeti,
    jer privatno, u RL-u očito imaš razumijevanja,
    ali ovdje se na kraju svodi sve na dvije fraze:
    Ovo je naša prćija
    i Široki vam cyber space.

Tu se zalažete za ravnopravnost spolova,
    za prava pacijenata,
    za prava rodilja,
    za prava na kućni porod,
    za prava homoseksualaca,
    za prava djeteta,
    za prava da žena pobaci dijete,
    za sva moguća ljudska prava
    ali za prava na informirani odabir poroda sekcijom nikada.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da, jesam
    zato i pišem ono što sam danas pisala...
    vjerujem da bi puno žena željelo pomoći i aktivirati se ali ih odbijaju rigidni stavovi udruge (ili pojedinaca)
    Zato pitam, ako je tomu tako da vama to ni malo ne smeta onda mirna bosna

Jedino to kaj veli marta, da se sve učlanimo pa vas nadjačamo
    Ne ide to tako lako .Prvo morate puno raditi .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nasu viziju i misiju stite mehanizmi naseg statuta
    nismo mi od jucer
    zato marta vise nije roda

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

zato što bi htijeli biti
    Pa ne treba ona sad nekoga tko bi joj držao prodike,ona samo treba podršku.Dakle da li je bitno što ja mislim da može drugačije?
    ja to nebi gledala kao prodike nego kao dobronamjerni savjet... možda si joj trebala ponoviti koji put više i bitno je što misliš drugačije... isto tako je bitno za prijateljstvo... "dajem ti podršku al imam svoje mišljenje" ponovim to svaki put svojoj prijateljici kad sse ne slažem s njom
    Jednostavno kao pekmez...
    pekmez nije jednostavno napraviti, pogotovo ne vrhunski
    Ista priča je kad netko rađa kod kuće,samo su kulise i atmosfera malo drugačiji.
    i opet se vraćamo na razliku između poroda...

Udruga je mrak zamišljena... samo mi nije jasno zašto se eto, ne prihvaćaju i kritike kao i podrške? vrlo je jednostavno....

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa pitala si ne žalimo li se što se "jako malo žena prijavljuje"?
    Kad bi se jako malo žena prijavljivalo, sigurno bismo se žalili.
    Naravno da PR uvijek može biti bolji. Trudimo se i dalje ćemo.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja ovdje vidim dvostruki kriterij na djelu
    Osoblju je dozvoljeno oftopičariti

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

WM, nije moj primjer, vec je ODentov primjer. Vidjela sam da si bila na seminaru, no ne znam jesi li slusala ili cula sve sto je rekao
    Momze, kad je Odnet rekao da je bol u trbuhu JEDINI simptom vanmaterične trudnoće?
    Taj dio sam očito propustila, jer da sam čula, tražila bih pojašnjenje.
    Hoćeš biti ljubazna da mi potražiš taj citat? (Ti si valjda čula sve što je rekao,a ja sam samo slušala-niži primat )
    Možeš konsultirati i Lancet.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ako Odent kaže da je sigurna (mislim na kućne i asistirane porode, a kod nas se tu prikrpavaju i neasistirani ili protuzakonito asistirani i nikom ništa) onda je valjda tako. Tko voli neka izvoli, ja nemam ništa protiv. I da ovdje pročitam 100 predivnih priča iz topline vlastitih soba sa pregršt smajlića i srčeka, meni ne bi palo na pamet rađati kod kuće. Jednostavno ne bi! Naprosto nisam taj tip. Žao mi je, no mislim da će asistirani kućni porodi kod nas još neko vrijeme biti protuzakoniti. Udruga indirektno takvo kršenje zakona podržava i to mi se ne sviđa. Ja ne podržavam kršenje zakona i mislim da mi to nitko ne može zamjeriti. No opet kažem, svatko je svoga tijela gospodar, pa sa sobom i svojom djecom neka radi što god hoće.
    Isto tako, uopće me ne bode što se udruga mlako ili nikako zalaže za pravo na izbor CR. Dok ja sama imam mogućnost legalno izabrat carski, a hvala Bogu moguće je, ne vidim što je sporno. I onda u čemu je problem?
    E da, malo ću ot, ali prigoda je da kažem i ovo- kod nas je zakonom propisano da je cijepljenje obvezno, jel tako? Zašto se onda na ovim stranicama piše o necijepljenju kao mogućnosti izbora? U istom smislu se daju savjeti, jel se može upisati u vrtić ili ne... Čemu se razglaba priča o nečemu što je protuzakonito??? Koliko znam hraniti dijete AD nije protuzakonito, ali pisanjem o AD krši se odredba pravilnika udruge, pa su takve teme zabranjene. Dolazi se do zaključka da pravilnik udruge ima jaču pravnu snagu od samih zakonskih odredbi i to mi je malkoc čudno. Poštenjačina u duši, šta ću!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa Vidi poruku
    Nismo registar roditelja nego udruga, prema tome, nismo nikada očekivale da ćemo učlaniti cjelokupnu roditeljsku populaciju.
    Svatko tko se želi aktivirati i suglasan je s vizijom i misijom je dobrodošao i veselimo mu se.
    ma daj, a čemu onda tako ambiciozan naziv Roditelji u akciji. To je ipak šire od branitelja, budući
    su i neki branitelji roditelji.
    A možda će ovo podsjetiti neke od vas, a možda i ne, nisam više na čisto:

"sugeriranje i sudjelovanje u reorganizaciji rodilišta te stvaranje i proširivanje mogućnosti
    za slobodu roditeljskog planiranja porođaja i slobodu izbora procedura i asistencija koje
    su za pojedinca u porođaju i rodilištu prihvatljive"

Dakle, sloboda planiranja porođaja, procedura i asistencija bi, po meni, uključivao i elektivni CR
    non roooming-in itd. što se, to je i više no očito, ne prihvaća. Ili bi možda meni netko trebao
    objasniti što to znači "sloboda".

Joj, baš se ne snalazim na ovom novom forumu, sve mi slova nestaju, smajlić na krivom mjesu
    itd. tako da ako je post teško čitljiv, sorry.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vjerojatno se ne zalaze za CR jer to nije najsigurniji izbor ni za majku, ni za dijete. e sad, a zena bi uvijek trebala imati pravo izbora.. zeznuto je to. realno, fizioloski porod je najsigurnija opcija za majku i dijete. problem je sto takav u hr rodilistima gotovo i da ne postoji. nemremo svi stici u dubrovnik u trudovima, prije ce mi doci babica iz austrije.

a za cijepljenje.. zakonski je propisano, ali u zakonu o zastiti prava pacijenata stoji da osoba moze odbiti svaku intervenciju na sebi/djetetu. tako da ta dva zakona idu jedan drugom u kontru. druga je stvar sto neki roditelji odabiru necijepljenje kao sigurniju opciju za svoju djecu.

eee, o svemu tome bi se dalo razglabati u nedogled.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj elin prvotno napisa Vidi poruku
    ma daj, a čemu onda tako ambiciozan naziv Roditelji u akciji. To je ipak šire od branitelja, budući
    su i neki branitelji roditelji.
    ma daj, pa nitko valjda ne doživljava taj naziv doslovno
    pa valjda ni Žensko društvo Srijem ne očekuje da se sve žene iz srijema učlane a niti masovno hrlimo u Društvo žena i djevojaka Hrvatska duša iako smo žene

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mikka da li je zakonom dopušteno da ti na porod dođe babica iz Austrije?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nije. mislim ona ne bi trebala obavljati posao ovdje. dok ne udemo u EU. jedino mozda ako ti je prijateljica pa dode za djabalesku, onda nije ilegala. to je samo moje subjektivno misljenje, ne znam da li je to i kako regulirano (to s prijateljstvom).

pisala sam u kontekstu nas koji zelimo fizioloski porod. jer meni nije u djiru da riskiram da me u bolnici "Iskasape", tj da se desi nesto zbog cega necu moci prezaliti. pa necu radati 100 puta, da mogu ispraviti. tako da je ilegala bila moje preferabilna opcija, kad sam vec bila prisiljena da se sugavo snalazim.
    Posljednje uređivanje od mikka : 06.02.2010. at 01:11

Stranica 6 od 14 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •