Meni je zapravo jasno da ova rasprava ne vodi nigdje.
Razlog je jednostavansnovno shvaćanje fiziologije poroda.
Ako netko misli da je porod sam po sebi opasan ,da žena nije sposobna roditi sama i da je sekunda dovoljna da se dogodi loš ishod za majku ili dijete ,tada je jasno da on smatra opasnim roditi izvan institucija uobićajene skrbi koje nudi ta država i gotovo nemogućim da se rodi bez asistencija od strane medicinskog osoblja.

I,to ,je to. Zapravo ,malo vrijede dokazi (pa makar bili oni znanstveno utemeljeni) da je porod fiziološki prilično siguran proces.
Naše mišljenje i stavove stvaramo cijeli život,učimo iz društva u kojem živimo, stavovi su nam najčešće oblikovani onim što se smatra društveno prihvatljivim...Ne nužno i fiziološkim.

I zato mislim da ova rasprava nema smisla jer se od stabla ne vidi šuma ... tu naravno mislim na pitanje o tome da li je porod siguran ili nesiguran.

Što se tiče potrebe za kritikama na pričama o porodu osobama koje su pratile trudnoću i rodile na drukčiji način nego je to uobičajeno u Hrvatskoj,meni to nikako nije na mjestu.Takve žene su gotovo u pravilu imale određeni nadzor u trudoći samo on baš nije uobičajen kod nas,isto tako djeca nakon poroda su imala medicinsku skrb.
Vjerujem da će netko sad spomenuti određene osobe koje to nisu napravile,ali to nije nikakva preporuka ovog foruma.

Zanimljivo je što neke forumašice ljuti...Svi smo mi osjetljivi na različite stvari.Razne stvari nam se prezentiraju potrebne i prihvaćene su od društva kao normalne.
Evo ,npr.mene užasno uzrujava što na Rebru svake godine zabrane posjete na dječjem odjelu u sezoni gripe u interesu djece.Tada roditelji TJEDNIM,a ponekad mjesecima ne mogu vidjeti i biti uz bolesno dijete.
Da sam bar na forumu našla toliko zgražavanja i potencijalnog angažiranja iu interesu takvih roditelja i djece koliko je uloženo u iznošenje kršenja raznih zakona u slučaju poroda kod kuće(koji je legalan u većini civiliziranih država ,kao i mogućnost biti uz bolesno dijete).
Eto ,kad smo već ot...