-
i jedna mala opaska za vaš komentar da babica kod nas ima samo sss... Zdravstveno veleučilište još do prije koji godinu je imalo program za primalje... ukinuli su ga, ja mislim, zbog prevelikog broja primalja s všs a nije bilo mjesta za zaposljenje... prema tome, konzultirajte se prije objave takvih podataka....
Posljednje uređivanje od mlukacin : 07.02.2010. at 10:57
-
u rijeci jos uvijek postoji edukacija na razini prvostupnice pri medf.
edukacija u zg nije ukinuta zbog velikog broja zavrsenih nego iz razloga sto nas sustav ne zna sto s primaljama prvostupnicama, a to je sudbina mnogih zanimanja koji su u bologni i uskladjivanju s eu krenuli na vise god. skolovanja a da sama ustanova nije promjenila klasifikaciju zanimanja na svojem podrucju. to ce se desiti i odgojiteljima kad odu na 5 god. skolovanja ako se ne izmjene i svi ostali propisi koji ga vide samo kao všs.
purpurna - to je tvoje pravo da znas sve o fiziologiji i patologiji i da si odaberes nacin na koji ces roditi...isto tako ja znam za sebe sto bi bio moj izbor...zene koje se odluce neasistirano (a i sam je pojam takav da ga svako drugacije tumaci) biraju taj put - noseci sa sobom svu odgovornost, kako za pozitivan ishod, tako i za negativan.
prisustvo nekoga, odlazak u bolnicu itd. definitivno dodaje jos jedna ledja za nosenje odgovornosti, mada je i to kod nas upitno - tek sad se nesto krece u pitanju odg. lijecnika u lijecenju pacijenata, tek sad se propituje jel moglo drugacije i sl. nazalost odlazak u bolnicu moze biti garancija da nesto sto bi otislo na zlo zavrsi dobro , ali nazalost moze se desiti i obrnuto da nesto sto je islo dobro zavrsi jako losim ishodom po majku ili dijete zbog losih intervencija.
osobno bi htjela da svaka zena i njeno dijete dobiju najbolju mogucu skrb tijekom poroda - da li je to - pusti me na miru i samu ili radi sto god treba i budite uz mene svaku sekundu...mislim da nije na nama da vazemo koji je izbor ovakav ili onakav.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma