u rijeci jos uvijek postoji edukacija na razini prvostupnice pri medf.

edukacija u zg nije ukinuta zbog velikog broja zavrsenih nego iz razloga sto nas sustav ne zna sto s primaljama prvostupnicama, a to je sudbina mnogih zanimanja koji su u bologni i uskladjivanju s eu krenuli na vise god. skolovanja a da sama ustanova nije promjenila klasifikaciju zanimanja na svojem podrucju. to ce se desiti i odgojiteljima kad odu na 5 god. skolovanja ako se ne izmjene i svi ostali propisi koji ga vide samo kao všs.

purpurna - to je tvoje pravo da znas sve o fiziologiji i patologiji i da si odaberes nacin na koji ces roditi...isto tako ja znam za sebe sto bi bio moj izbor...zene koje se odluce neasistirano (a i sam je pojam takav da ga svako drugacije tumaci) biraju taj put - noseci sa sobom svu odgovornost, kako za pozitivan ishod, tako i za negativan.
prisustvo nekoga, odlazak u bolnicu itd. definitivno dodaje jos jedna ledja za nosenje odgovornosti, mada je i to kod nas upitno - tek sad se nesto krece u pitanju odg. lijecnika u lijecenju pacijenata, tek sad se propituje jel moglo drugacije i sl. nazalost odlazak u bolnicu moze biti garancija da nesto sto bi otislo na zlo zavrsi dobro , ali nazalost moze se desiti i obrnuto da nesto sto je islo dobro zavrsi jako losim ishodom po majku ili dijete zbog losih intervencija.

osobno bi htjela da svaka zena i njeno dijete dobiju najbolju mogucu skrb tijekom poroda - da li je to - pusti me na miru i samu ili radi sto god treba i budite uz mene svaku sekundu...mislim da nije na nama da vazemo koji je izbor ovakav ili onakav.