pa ŠTO AKO i jest dio cijele slike... a samo ti vozi po svoju nije.... ja nikad sebi ne bih uzela za pravo da se nekom miješam u odluku, ovakvu ili onakvu, ovo o čemu ovdje pišemo su manje- više općenite stvari eventualno potkrijepljene primjerima... jednostavno ne želim na sebe preuzeti tu odgovornost...Ja sve te probleme/izazove/život ili kako želiš ne gledam odvojeno jedno od drugog,nemam potrebu napominajti drugima ŠTO AKO i vama bi se moglo dogoditi kao i meni. Jednostavno ja gledam cijelu sliku ,a ne samo kaomadiće...
žena koja nema potpunu informaciju ne može donijeti odluku s kojom se spremna nositi kasnije ukoliko se ta odluka pokaže pogrešnom... to je tako jednostavno općeživotno pravilo koje vrijedi kako za pravljenje kolača tako i za porod... moraš imati potpunu informaciju....jednostavno moraš...
upravo doktori su ti koji trebaju dati cjelovitu informaciju lišenu emocija - njihov posao zapravo i nije da te tješe iako se u potpunosti slažem da bi puno njih trebalo imati puuuuuno više empatije prema pacijentima, nego je njihov posao baš to da ti daju činjenično stanje i iznesu moguće solucije... mislim da smo svi svjesni kako razum i emocije znaju donositi sasvim kontradiktorne zaključke u istoj glavi... jer čovjek koji je pogođen bolom (fizičkim ili psihičkim) teško da ima u glavi mjesta za ratio... meni su u tim slučajevima doktorska (iako hladna) rezoniranja često donijela rješenja kojih se nikada ne bih sama sjetila...
kako mi obitelji prijatelji služe moralnoj podršci i od njih ne očekujem da mi daju rješenja medicinskih zavrzlama, od doktora očekujem da pokrije onu stranu koju ja i moja obitelj nismo kvalificirani sami pokriti...