A ti misliš da je porod totalno bezopasna stvar po majku i bebu?
Jel to kao ono:jedan ko nijedan!
Šalu na stranu, koliko treba takvih sluačjeva da se desi pa da kažemo:E to je ozbiljna cifra, hajde da malo povedemo računa o tome koga ohrabrujemo i zašto mu aplaudiramo.
Mislim da će se ovakav trend nastaviti ukoliko se jasno ne razgraniči šta je to hrabrost, šta totalna neodgovornost, šta je potpora(objasnite nama koji smo nazadni), a šta kritički pristup. To su pojmovi koji su ovdje dobili totalno promijenjeno značenje.
Ja sam iz BiH i nimalo mi se ne sviđa što se ovdje daje potpora curama da se neasistirano porode u jednom sistemu o kojem većina tih podržavalica nema blage veze.
kod nas hitna pomoć ne stiže za 15 min. ili pola sata, kod nas u nekim zabačenim dijelovima grada, bez brojeva na kućama može i satima čekati na kola hitne pomoći.
Kod nas svijest , ako već nesasitiranom, onda barem o SVJESNOM neasistiranom porodu nije raširena.
Ova cura koja se javila na ovaj forum je sve informacije dobila ovdje od cura koje se nikad nisu,a vjerujem niti će ikada, porodile u BiH.
Čak su bile ganute njenom pričom i neke koje je smatraju idiotom i to je vrh licimjerstva ili one koje se ni u HR ne bi nikad porodile kući.
I baš me briga što je ovo sve već rečeno!
Mene ovo boli i baš mi je krivo!
Tako da, mikka, vaša crna brojka je naše gore list i jako bih voljela da ona ostane jedina crna brojka.
Iskreno se nadam da se nećete osloniti na to da se desilo samo jednom, jer to bi bilo jako tužno.
Čudno je da baš žene koje naročito slave prirodu i život i instinkt i žensku snagu, one najviše mašu s tim da se de silo jednom.
Zašto ne bi to jednom moglo biti jednom previše.
Kad se desi bolesno dijete, jako bolesno dijete, onda ni sva karikiranja ni sarkazam svijeta ne mogu prekriti stigmu koju nose krivci.
Ova praksa ubacivanja nekih deplasiranih momenata je u slučaju poroda kod kuće koji je prošao super, možda čak i zanimljiv potez, ali ovdje samo pojačava intenzitet gorkog ukusa u ustima onih koji su pratili situaciju sa ovom djevojčicom.
I nije to ne davanje antiobiotika kod upale grla. radi se o sepsi(riječi koja je tako omražena i koja se izbjegava u svijetu majki koje upražnjavaju nadrobstetriciju,a tako realna kod onih kojima se ista oije o glavu-njenu ili dječiju).
Zašto je logično? Zašto svako dijete mora imati situ imunološku reakciju na bilo koji mikrob? Zašto tako lako dajete liječnička mišljenja?
Jedno pitanje:
da li postoje i neke grupacije koje su si izabrale da budu nadrarhitektice ili da se bave alternativnim pravom ili obrazovanje kod kuće. To dobra ideja!![]()