ajde negdje smo se slozile - stalo nam je - zato i je tako tesko izdiskutirati ovu temu, jer nam je stalo, jer se bojimo (losih ishoda), jer imamo isti cilj (dijete zivo i zdravo, majku zivu i zdravu, dodala bi i sretnu)...samo to gledamo iz drugih pozicija, nekome je kuca opasno mjesto za porod, nekome bolnica...tu se razilazilaze dvije struje u raspravi.

ajde nek mi netko kaže da neasistirani kućni porod uz neasistiranu trudnoću (jel se to tako kaže?) nije opasno?
ja ne mogu govoriti uime udruge, ali mogu reci svoje misljenje - neasistirani porod nakon neasistirane trudnoce stavlja veliku odgovornost za ishod trudnoce i poroda na zenu, da li je sam cin opasan za nju ili dijete - ne znam reci, nije opasan ako je ishod dobar, ako nije onda je opasan i za dijete i majku, a posebno za majku koja mora podnjeti sav teret svoje odluke.

nažalost, mislim da su opasni i za majku i za dijete neki postupci koji se gotovo rutinski obavljaju u nasim bolnicama, tamo je jedino lakse sto odgovornost preuzmu neki drugi.