ajde negdje smo se slozile - stalo nam je - zato i je tako tesko izdiskutirati ovu temu, jer nam je stalo, jer se bojimo (losih ishoda), jer imamo isti cilj (dijete zivo i zdravo, majku zivu i zdravu, dodala bi i sretnu)...samo to gledamo iz drugih pozicija, nekome je kuca opasno mjesto za porod, nekome bolnica...tu se razilazilaze dvije struje u raspravi.
ja ne mogu govoriti uime udruge, ali mogu reci svoje misljenje - neasistirani porod nakon neasistirane trudnoce stavlja veliku odgovornost za ishod trudnoce i poroda na zenu, da li je sam cin opasan za nju ili dijete - ne znam reci, nije opasan ako je ishod dobar, ako nije onda je opasan i za dijete i majku, a posebno za majku koja mora podnjeti sav teret svoje odluke.ajde nek mi netko kaže da neasistirani kućni porod uz neasistiranu trudnoću (jel se to tako kaže?) nije opasno?
nažalost, mislim da su opasni i za majku i za dijete neki postupci koji se gotovo rutinski obavljaju u nasim bolnicama, tamo je jedino lakse sto odgovornost preuzmu neki drugi.