Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
naravno da nam je stalo, ali da se potporom vodimo ili da je potpora nama cilj, to ne
ne bi vam, mislim, tada bile ni ovako drage
Ovakav stav mi nije nimalo drag..., ni u šali...jer u ovakvoj šali više od pola istine...

marion, kad čitam ovo za Njemačku, zvuči stvarno jako, jako dobro,
moja sestrična je rodila dva puta u Austriji, isto nema nikakvo posebno osiguranje, državno je rodilište, ali znam da je nisu "silili" da rodi ni kad je prenijela dva tjedna, ona je stvarno vrlo kompliciran slučaj,
baš ima uvijek problema s reproduktivnim organima, i prije, i posllije poroda, oduvijek,

pa čak ni nju takvu nisu forsirali ni na što, medicina je kročila tek u trenutku kad je zaista bilo -stani-pani.

Isto je bilo - zasebna soba, muž cijelo vrijeme s njom, primalja koja je započela pratiti porod ostala je s njom sve do kraja, punih 16 sati, uopće nije išla doma, tako su to tada organizirali...

A kod nas jednostavno nema sluha za to da se promijeni nešto organizacijski,
i kad se napravi novo rodilište, organizacija posla, boxovi, dizajn, sve ostane isto,

situacija bez imalo diskrecije i prije i poslije,
protokol isti, samo zidovi svježe ofarbani,
osoblje u glavi isto.....
Ne mogu uopće zamisliti gdje bi oni na Sv. Duhu smjestili te zasebne sobe za rađanje,
trebalo bi im još barem pola kata, ne bi te sobe ni trebale biti bogznašta velike, samo da su ugodno uređene i opremljene,
da se jednostavno promijeni cijeli taj "protokol" rađanja.