Evo sad kad sam dobila odgovori pročitala post mamme Juanite gdje kaže "u nastojanju i pritisku da rodlilišta postanu što više ovakva..." opet ću ponoviti. Stvarno ne znam kolika je vaša zasluga, ali znam da vas u našem rodilištu spominju (doduše, često više u sarkastičnom kontekstu, ali...). I još jednom - nemam ni jednu jedinu primjedbu na naše rodilište. Dogovor s rodiljom, izbjegavanja intervencija tijekom poroda, davanje djeteta na podoj odmah nakon poroda, pomoć oko dojenja, nerazdvajanje mame i bebe, osoblje koje zaista na svako pitanje daje odgovor (a pitanja je puuuuno)... ni ne znam što još nabrajati, sve je to ušlo u praksu. Sve to nije ništa teško niti neizvodivo. I sigurna sam, sve to može postati stvarnost svakog hrvatskog rodilišta.
Samo nemojte da takva akcija ostane u sjeni (prešutnog) podržavanja nečeg nelegalnog. Jer porod kod kuće nije legalan, da jest - bio bi asistiran.
I na kraju, mislim da ne mogu objektivno raspravljati o ovoj temi, upravo zato jer je meni u rodilištu bilo lijepo, a doma ne bi rodila ni da mi asistira Odent himself. Ali volim se javiti čisto da oborim onu tezu da u rodilištu nema lijepih prirodnih poroda![]()