Pokazuje rezultate 1 do 50 od 697

Tema: Porod - sigurna ili nesigurna rabota?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pčelice, čitam tvoje postove o našem rodilištu i "čudom se čudim" jer moje iskustvo je suprotno tvome. Drago mi je radi tebe i tvoga iskustva.

Znam da može biti tako, ali ja nisam imala sreće, kao ni većina mojih prijateljica koje su doživjele: rezanje, manipuliranje, prisiljavanje na drip, neprimjereno ophođenje s njima i rečenice tip: što ste dolazili roditi, ako ne mislite uzeti drip ili kao što su babice mene komentirale: što si ja dozvoljavam jer sam odbila drip.

Da ne spominjem da me ta jedna primalja skoro doslovno natjerala da legnem i stavim ctg iako sam joj više puta jasno rekla da mi je lakše prošetavati trudove, da mi je teže ležati, da ne želim ići leći itd. itd.

Dalje, da ne govorim da mi je doktor nalegao na stomak iako je maleckoj glava već bila vani, pa kad mi je rodnica eksplodirala, onda su rekli da je beba zakačila ramenom, istina, ali bi li tako bilo da mi nije nalijegao i pritiskao stomak, sumnjam da bi bilo u tolikoj mjeri.

Mnoge strane su pozitivne u našem rodilištu i puno pozitivnije i bolje nego u mnogim rodilištima, no i dalje to ne znači da se stvari ne mogu promijeniti još više na bolje. Tu posebice mislim na dio osoblja koji bi morao pod hitno promijeniti stav prema nama rodiljama kao prema pacijenticama koje tu trebaju doći, bezpogovorno šutjeti i raditi sve što oni kažu i kako kažu. A ako odbijemo, onda se skanjivaju i napadačkim stavom nas pokušaju natjerati na ono što oni misle da je ispravno.

Kad bih zanemarila sve te "tehničke" strane poroda, ne mogu i ne želim zanemariti način ophođenja, tonove i pokušaje manipulacija koje sam doživjela kao napad na moju kompetenciju da kao rodilja sama odlučim da želim prirodan poroda, ako je s porodom do toga trenutka sve u redu i nemapotrebe za ikakvim intervencijama.

Da ne bi bilo zabune, ima tamo divnih primalja i sestara, hvala Bogu na njima, posebice jedna kojoj bih digla spomenik jer me držala u naručju tijekom šivanja i tješila kao da mi je majka rođena jer samo šivanje i sve što je slijedilo nakon njega mi je bilo daleko teže i traumatičnije nego najbolniji trudovi i tranzicija....
    Posljednje uređivanje od Indi : 13.02.2010. at 15:05

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •