Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: upis u vrtić

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno upis u vrtić

Neka mi tete iz vrtića pojasne donje.
    Nije li upis djece u vrtić čudno organizoran? Upisi su u 4. mjesecu, a polazak u 9.. Mamama ističe porodiljni i u drugim mjesecima u godini. Šta zakon predviđa? Gdje bi ta djeca trebala bit do polaska u jaslice ili vrtić?
    Priču o zajedničkoj adaptaciji ne prihvaćam jer ako je tako onda je dijete čekajući deveti mjesec već netko čuvao (teta na crno iz oglasa) i već je prošlo jednu adaptaciju na tu osobu.
    Hvala!

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Meni su predložili da miša stavim u vrtić u 9mj u novu grupu.
    Mislim, dali su mi da ga upišem i van roka sa dj 2008- Svi su debelo stariji od njega???
    Svi se znaju, hodaju, jedu.....
    Nisam ni sama pametna jel da čekam taj 9mj ili da ga pustim među velike bebače da mu gaze po glavi dok puza?
    Tete molim vas kakva su iskustva malenih u već uhodanoj grupi velikih bebača?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pedagoska godina u vrticima pocinje 1.09. i zavrsava 31.08. iz tog razloga se grupe formiraju s rujnom i vrse se upisi za rujan. upisi se provode u svibnju, negdje i u travnju iz proceduralnih razloga - potrebno je da gradsko vijece potvrdi rezultate upisa i to traje odredjeno vrijeme. nazalost nema dovoljno skupina ni vrtica i potrebno je napraviti selekciju, dob i mogucnost polaska 1.09. je jedan od kriterija. vrlo je tesko cuvati mjesto ako postoji dijete koje moze odmah krenuti (jel to fer prema njemu?) najveci dio vrtica vodi transparentne liste cekanja i bodovane su molbe (opet kriterije propisuje Grad na osnovu Zakona) i trude se izaci u susret i onima koji su rodjeni u neko drugo god. doba i majke krecu raditi, ali ako nema mjesa - njega jednostavno nema. tuzno je to.

jkitanov-cak i da su svi rodjeni u isti dan i u istu minutu, nisu isti i ono na sto treba biti spreman u jaslicama je da nema odnosa 1 na 1 (kao sto ima kod kuce) i da ima puno kontakta s djecom, moje je iskustvo da se ti mali jako dobro znaju snaci, a da tete dobro sprijecavaju bilo kako gazenje po glavama. dijete ces upisati onda kad ti je to potrebno, ipak su jaslice potreba roditelja i ti najbolje znas kad je taj trenutak.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala na odgovoru. Zaista ne vidim razloga da se rade upisi i mimo šk. godine ako je potrebno. Ponekad se neka djeca i ispišu pa se oslobodi mjesto.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj split prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na odgovoru. Zaista ne vidim razloga da se rade upisi i mimo šk. godine ako je potrebno. Ponekad se neka djeca i ispišu pa se oslobodi mjesto.
    Koliko ja znam, ustvari se vrše upisi "mimo vrt. god" baš za jasličare koji kasnije navršavaju godinu dana.
    Znači ako dijete navršava godinu dana u 1. mj. 2011., ti dijete prijavljuješ na upisima u 5. mj. 2010., i onda ako je upisano, u jaslice polazi kad napuni godinu dana, znači u 1. mj. 2011.

Lucija_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

I mene muci ovo s rodjendanom nakon 1.9., naime moja curka ce napuniti 1 g 5.10og i ja sam mislila obaviti upis ove godine u 5 mj.
    ako netko zna info s pravilima (ili link gdje da pogledam) bila bih jako zahvalna.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema toga više
    možeš predati papire samo ako će ti dijete do 1.9. navršiti godinu dana

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    nema toga više
    Nisam znala, to je nešto novo? Kod nas je toga bilo na zadnjim upisima.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    nema toga više
    Kod nas djeca koja su rođena prije 1.9 imaju samo malu veću prednost, ali može se papire predati i za svu ostalu djecu bez obzira kad su rođeni. A da li će upasti, e to je već drugi par rukava.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije novo, već dvije godine je tako. neki vrtići se toga od samog početka strogo drže, a neki malo labavije. ali ovi koji se drže labavije, postaju sve stroži, moraju. :/
    govorim o zagrebački vrtićima, nije svugdje tako.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Flower hvala na odgovoru.
    Mi smo se upisali u svibnju čim se rodio, pa ga je pedagogica upisala u obje grupe u slućaju da mi odlučimo za jesen.
    Neka se odmah nauči boriti s velikima, a za slučaj da mi bude grozno, imam rezervnu tetu do jeseni.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lucija, vi morate ici na upise u 5. mj. sad kako ce se vasa molba tretirati, to ne znam jer su pravila postavljena lokalno a ne na razini drzave, provjeri u vrticu.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da, i meni je tajnik vrtića rekao konkretno za črnomerec da je omjer prošle godine jasličke djece bio 1:3, dakle troje djece na jedno mjesto. Moram priznati da smo lagano u panici već sada jer nam je malena rođena krajem 10. mj što je jako nezahvalno vrijeme, to je i tajnik potvrdio, a nema čuvanja mjesta. I rekao je da se svakako prijavimo od 1. do 15.5. kada traju upisi, pa što bude... ovisi i o nataliteru te godine, a čini mi se da je on baš prošle godine bio velilk.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •