la, jel to nesto frisko?!
La, a ja se ne usudjujem nista komentarisati na testovima :D
znaci, stvarno imas fantasticnu vijest za nas!
draga nasa najfriskija trudnice, zelim ti prekrasnu trudnocu i najljepsu bebu na svijetu - cestitam od srca!!!![]()
Volim isprobane recepte!!!
Linea- čestitam!!!
Ja sam počela mjeriti bazalnu pa se sada sex ciljano () i poslije oko sat vremena nogice u zrak
![]()
Još večeras radimo ciljano,a onda kad hoćemo i čekamo rezultate![]()
Možda sam već trudna...da bar![]()
Meni je to ciljano totalna koma mislim opterećuje me psihički,a MMse ne buni...on se nikad ne buni kad je to u pitanju![]()
![]()
Posto imam "zavaljenu" matericu, kako doktor kaze, preporucio mi je da nakon odnosa pola sata drzim noge podignute (stav sveca :D ). Upalilo je drugog meseca.
Prvi mesec sam, po recima moje sestre koja je dugo pokusavala ostati trudna (i posle mnoooogo meseci truda sad ima svog sincica) napravila uzasnu gresku - nakon tih pola sata sa podignutim nogama isla sam se tusirati. Naravno, vrucom vodom
... I tako, verovatno, one koji su ostali unistila toplotom...
![]()
Drugi mesec sam poslusala sestru. Prvo pola sata noge u vis (nisam radila svecu, vec jastucic ispod guze i noge naslonjene na zid), a posle se samo sklupcam u krevet i tako zaspem. Ne znam da li je to recept, ali je upalilo.
Mija 32, nadam se da je uspelo i da ces uskoro na pregledu cuti malo srce kako kuca.
Stav svijeće je izuzetno povoljan za organizam, jer pomaže čiščenje venske krvi iz donjeg dijela tijela i tako odmara srce. Ono naime ne mora trošiti puno energije za tjeranje te krvi natrag prema srcu. Zbog toga i kada zatrudnite nastavite svakodnevno raditi svijeću jer je posebno u trudnoći otežana cirkulacija. A jogini kažu (ja sam btw. instruktor yoge) da obrnuti položaji tijela dakle još i stoj na glavi i rukama posebno dobro djeluju na duhovni razvoj, ali da ne duljim, ako vam je teško raditi svijeću, radite polusvijeću. U svijeći rukama pridržavate tijelo na leđima, a u polusvijeći rukama pridržavate kukove - znači jednako uđete u položaj, ali tijelo ne podignete jako visoko nego ruke nose težinu tijela, a ne ramena. Ili (nadam se da me razumijete) guzica je bliže podu. U polusvijeći noge nisu podignute ravno u vis nego ih spustite (prema glavi - na tu stranu) tako da vam prave ugodnu protutežu. Nemojte se zadržavati u svijeći dulje nego vam je ugodno i ako vam je visok tlak isto oprez (uvažite signale koje vam šalje tijelo). I ako vam trnu noge možete ih u svijeći staviti kao za turski sjed, ili koljena spustiti, noge raširiti i spojiti stopala. Nadam se da ste bar nešto izvukle u ovoj opisnoj formi.
da,friško,napokon.bila sam u utorak kod ginekologa i trudna sam 7 tj., :D
La, pa to je fantasticnooooooo!
zene, imamo novu trudnicu!
mogu misliti kako si presretna!zelim ti divnu trudnocu, lak i brz porod i prekrasnu bebicu!
![]()
La, CESTITAM!!!!!
Sto si toliko tiha, ja bi od srece digla cijeli forum na noge!!!!!!
Uzivaj u trudnoci i mazi stomacic![]()
![]()
![]()
La čeeessstttiiittaaammm :D
Stvarno si tiha,ajde objavi to punim plućima da se cijeli forum trese![]()
to ti je dobro za prohodnost jajovoda. to je meni rekla jedna stara iskusna ginekologica. ako su ti jajovodi ok, onda ti to i ne treba. (doduše, ne može ni škodit!)la11 prvotno napisa
kao što vidimo, koristilo joj je![]()
što se "zavaljenosti", odvaljenosti i ostaloga tiče, s nekoliko strana sam čula priču da neke žene imaju drugačiji položaj maternice, te da je za njih preporučljivo ležanje na trbuhu, ne na leđima - to su bile preporuke doktora i upalilo je
budući da položaj moje maternice nitko nije komentirao, ja nekad ležim na boku, kao, neko rješenje između :? - s time što bi onda valjda trebalo znati koji je jajnik aktivan
a ja mislila la11 opet trudna i skoro čestitala i onda vidjela da je onaj post iz 2005...![]()
Kad sam prvi put ostala trudna bila sam na MM-u tako da ne znam koliko stav svijeće može pomoći, možda da kod žena sa zavaljenom maternicom :?
Pouka priče: "akcija" u što raznolikijim pozama!![]()
(Postojala je svojevremeno knjiga "Figure veneris u boji", tu se dalo štošta naučiti od akrobacija)
I mi smo Janu dobili uz pomoć "svijeće". Nakon dva neuspijela ciklusa, treći put sam se čisto iz zafrkancije postavila u svijeću i evo uspjelo je.
E da i ja imam zavaljenu maternicu.
Ja sam zadnja 2 puta se dizala u svijecu, pa cemo vidjeti.
Zanima me (a ne znam da li to ovaj topic pokriva) da li se vama desava da nakon hopsanja curite (znate na sta mislim)? Pogotovo ako se smijem (cak i kad sam u svijeca polozaju)...
Sorry ako zvucim glupo ali me to izludjuje. Onda uzmem toalet papir i obrisem se kako ne bi curilo okolo. Pa me zanima (a pretpostavljam da je tako) da li time umanjujem sanse za zacece?
Spermići se odmah bace u akciju, a to iscuri sjemena tekućina, pa moraju i oni u nečemu plivat![]()
Navodno se svi "postroje" i krenu gdje treba odmah, pa nikakvo čekanje ni prekrižene noge nemaju smisla.
Cure, ja sam sad potpuno zbunjena :?
Meni je doktor rekao da imam zavaljenu maternicu, i da mi polozaj svijece samo otezava put??? On kaze da moram lezati na trbuhu!
I, sta sad da radim???
moja guzica je pretešla za svijeću
nama je upalila poza kad klekneš i legneš i guzu u zrak
valjda zato noa sad stalno tako spava![]()
a ja imam ušće u maternicu polegnuto unatrag, štogod to bilo
Imam zavaljanu maternicu i prije trudnoće mi je ginić rekao da legnem na trbuh. Uspjelo nam je odmah drugi mjesec. Sada radimo na isti način, ali neuspješno već 2 mjeseca.
npjaksic prvotno napisa
![]()
![]()
odlično!!!!
damjana (napisa):
Sad lezi na trbuhu!!!Meni je doktor rekao da imam zavaljenu maternicu, i da mi polozaj svijece samo otezava put??? On kaze da moram lezati na trbuhu!
I, sta sad da radim???![]()
I ja sam onaj jedini put kad sam zatrudnila (na žalost, završilo je spontanim) ležala na trbuhu (mislim cijelu noć, hehehe), iz istog razloga- zavaljena maternica.
brunda (napisa):
Brundica, ne bii nestrpljiva. Dva su mjeseca TEK dva mjeseca. Znam da je tebi VEĆ, ali.... Ma, VEĆ ili TEK, nek onda bude tri mjeseca!!! :DImam zavaljanu maternicu i prije trudnoće mi je ginić rekao da legnem na trbuh. Uspjelo nam je odmah drugi mjesec. Sada radimo na isti način, ali neuspješno već 2 mjeseca.
E,meni doc nije ništa savjetovao,a imam zavaljenu maternicu i ja prije neko vrijeme pročitah da je dobar taj položaj svijeće.
Ja taman počela prakticirati tu pozu kad ono vi kažete da ˝svijeća˝ nije dobra. A taman mi postalo zanimljivo u tom položaju koji podsjeća na školske dane, kad ono curke pišu-mjenjaj pozu. Ma,bar mi je lako promijenit pozu.E,od večeras prakticiram ležanje na trbuhu.
Hvala na informaciji.
Ja imam zavaljenu maternicu, a zatrudnila sam baš nakon te famozne "svijeće".Sandrij2 prvotno napisa
![]()
Doduše, nisam se ja nešto posebno trudila, možda sam stajala u tom položaju pune dvije minute.![]()
Btw. sandrij drago mi je da si opet tu i dobro raspoložena.![]()
ak nemre stetit, a nemre, zakaj ne probat...
ja danas jastuk pod guzu i noge u zrak na 10 minuta, MM se smijao ko lud...
a cim sam sisla s kreveta, curilo ko ludo van..
kaze MM: pa valjda imam ja kojeg spermica atletu da hopsa protiv sile teze![]()
a bumo vidli...
Ja sam dizala noge u zrak oko godinu dana, i tek onda mi je doktor rekao da lezim na trbuhu :/ E, sad vec LEZIM skoro pola godine i jos uvijek se nista ne desava...![]()
Mislim da cu jos malo nastaviti lezati, u svakom slucaju je udobnije, pa ako Bog da, bice jednom i mala bebica...
Ja sam zatrudnila doslovno iz prvog pokušaja i ustvari jedino što sam napravila je ta svijeća. Ostala sam tako 10-tak minuta, ustala i pola toga mi je iscurilo.
Ali se svejedno nekaj primilo. :D
Sretno, cure! Od srca!
Cure ja sam pitala gin. da li zbog lagano zavaljene maternice trebamo prakticirati neke posebne položaje, ona se samo nasmijala i rekla nikakve posebne. Tako da ne znam...
malo si procitaj cijelu ovu temu i potrazi u pretrazniku - kod zavaljene maternice preporuca se seks u "psecoj pozi" jer na taj nacin spermici lakse plivaju do maternice
Pročitala sam, zato sam i pitala gin. ...
cure svježi plus na testu.
ja vam ležim na trbuhu ali se do ujutro ne ustajem.stavim zamotuljak wc papira da mi ne curi po nogama (fuj).
to sam vidjela kada je bila emisija o surogat majkama da žena uštrca si spermiće i ode spavati jer se najbolje prime.
Znam ja neke koje su se na brzaka pokeksale na stojećki i ostale trudne, tako da vam sve ove poze niš ne znače.
Naravno da je najbolje ostati u krevetu, ja tako i radim.
Prije sam se poslje seksa odmah išla tuširati, a sad jednostavno ostanem spavati, i ujutro se tuširam.
I ništ mi ne curi van preko noći.
A zna mi curiti i drugi dan, znači da ipak nešto ostane unutra.
eto, mislim da mi je jos samo to ostalo isprobati...pocinjem vec sutra...
Ja sam zatrudnila dosad 2 puta i oba sam puta radila svijeću..pa..nisam sigurna da je to pravi razlog,ali nikad se ne zna![]()
kontam da bi meni izasli na nos prije no sto bi se uhvatlo sto![]()
Da ozivim ovaj topic jednim pitanjem:
Kako se najbolje nakon odnosa prebaciti u svijecu? Ja se uvijek brinem da ako se pomicem neposredno nakon odnosa da cu poremetiti put spermija, tad kad mi je to najkriticnije...Dakle, kako najbolje u svijecu bez da ista iscuri? Kako vi to radite i kako vam uspijeva? :?
Ne pitaj...![]()
Mene mm malo pridigne i pridržava dok mu ne dojadi a ja se onda održavam... najgore mi je kad on zaspi a ja počnem da gubim ravnotežu onako naopačke naherena...![]()
tvrdim sveću je stoput lakše izvesti na tvrdoj podlozi, na podu, nego na krevetu
Joj, sad me hvala panika :shock: ...probat cu prvi put ovaj mjesec, pa cemo vidjeti! MM-u je bolje da se pripremi za akrobacije. Nema mu vise spavanja nakon "keksa"!!
Samo da dodam na ovo sve da ja radim svijecu vec jedno godinu dana a jos nista se ne desava
ali posto mi imamo i masu drugih problemcica mozda je u tome problem.
Ja mislm da ovaj polozaj uspijeva samo kod onih koji imaju savsrenu situaciju bar sto se tice osnovnih nalaza.
Sretno svima
Ne znam koliko je istine u rađenju svijeće, ali neke cure su rekle da je bitno i u kojem ti je položaju okrenuta maternica. Ako ti je zavaljena maternica, poslije keksa treba ležati na trbuhu :? Svatko ima drugačiju teoriju![]()
Jill prvotno napisa
Znači završiti posao na podu i u stav svijeće...
ovo je istina, stvarno ovisi kakav je polozaj maternice, sa zavaljenom maternicom se moze dovijeka dubit na glavi i nece pomocnikolina29 prvotno napisa
Kao pokretacica ove teme, samo da napisem: nama je svijeca pomogla!cek aut moj potpis!
![]()
Istina, bila je to ko zna koja svijeca po redu, ali bas se jedna isplatila, jer bas smo ovu curicu cekali svih tih godina![]()
Svima koje cekate, da cekanje bude sto krace, zelim vam!
E sinoć sam krepala od smijeha, MM se poslijeotisao tuširati a ja sam se postavila u svijeću, u jednom trenutku pocela sam se tresti a s time i moja guza( koja fina umanjenica) i stomak i odvalila sam se od smijeha
:D
a može li položaj plug (stopala pored glave), jer je malo nezgodno održavati ravnotežu u svijeći na krevetu :?![]()