Pokazuje rezultate 1 do 50 od 182

Tema: hospitalizacija - ne ostavljajte ih same!

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Tina84 prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne otvaram novu temu, postavit ću pitanje ovdje.

Sutra moj petogodišnji sinčić ide na operaciju mandula. Vadit će mu sve tri, pa bi trebao nakon zahvata ostati u bolnici do subote.
    Kad smo s doktorom dogovarali zahvat rekao nam je da nećemo smjeti ostati s njim preko noći, ali da možemo biti tamo u vrijeme posjeta (od 14 do 16). To nam se nije svidjelo, pa sam se za danas pripremila inzistirati na ostanku uz dijete barem dok ne zaspi. No kad smo danas došli na upis i dogovor doktorica koja nas je primila totalno nas je šokirala kad nam je rekla da na dan operacije uopće ne možemo vidjeti dijete !! navodno su takva pravila odjela i vrijede ista za djecu kao i za odrasle. Dakle, na dan operacije nema nikakvih posjeta. Odmah sam ju upitala kako to da bolnica ima status "prijatelj djece"?? i znači li to da je njihov odjel izuzet iz toga, rekla je da oni na odjelu imaju svoja pravila i nema odstupanja.

E sad, mene zanima koja su naša stvarna prava i na što da se pozovemo. Ne želim izazvati dramu, ali niti propustiti boravak uz svoje dijete onda kad sam mu najpotrebnija.

Molim vas ako mi možete dati koristan savjet što hitnije!!

Radi se o bolnici u Koprivnici.
    Ne znam hoće li ti to biti koristan savjet, plus ja sam u tom smislu... onako.. ostavljala sam dijete u bolnici samo da noći tipa 10 dana (preko dana smo bili s njim, ali od 18 h ne) u jednom navratu, u drugom 3-4 dana isto (dolazili smo tipa pola dana, ne dulje) i meni je to OK i teško bi izržala noćenje... doduše, dijete je bilo mlađe, možda bi sad bilo teže.

Dakle, naše iskustvo je ovo - na dan operacije nije mu nešto najoptrebnije da su roditelji oko njega (moje mišljenje i iskustvo). Prvi dio dana prolazi u pripremi, drugi dio dana je dijete omamljeno od anestezije i analgetika i pitanje je hoće li primijetiti uopće da su roditelji tu. Osobno, meni je tako bilo i nakon mojih operacija - prvi dan nakon op prolazi, više-manje, u nekom spavanju-kunjanju, ne previše svjesti o okolini.

Znači... meni to, s ovim iskustvom i ovim karakterom... ne bi bio preveliki problem, čini mi se, iako smo mi smjeli vidjeti dijete nakon operacije...ali ono, više je to bila neka utjeha za nas, nego što je značilo za dijete, barem koliko mogu skužit (uglavnom je to prošlo u spavanju).

E, sad.. ne znam je li to želiš čuti i je li ti upotrebljivo, vjerojatno ne. Koja su "stvarna prava" - vjerojatno deklarativno svašta, kao što pravo i jest, a u bolničkim realnostima ovisi o bolničkoj logistici i od bolnice do bolnice.

I kod moje male se radilo o op tri mandule, sve u svemu, zadovoljna sam sa svime bila, iako je i nekim ZG roditeljima ta bolnica neprihvatljiva jer se ne može tamo noćiti s djetetom.

Sretno na op!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.02.2013. at 17:51

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •