Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
otišli smo OT
bilo bi idealno da roditelji mogu biti uz svu hospitaliziranu djecu
24 sata dnevno
do punoljetnosti
bilo bi idealno da svatko hospitaliziran može imati uz sebe nekog svog sve vrijeme
kao u američkim filmovima
lijepa soba, puno čestitiki za brzo ozdravljenje i šareni baloni
mekana fotelja koja se razvlači u kauč za onog koji je uz bolesnika
nadam se da ćemo jednom doseći taj standard
ali ne po cijenu imanja američkog zdravstva
Samo da se još osvrnem na ovo, ispričavam se na OT.

Za mene a pretpostavljam i za većinu ljudi bio bi idealan samo human pristup prema pacijentu i poštivanje njegovih prava. Mislim da mi očekivanja nisu nerealna, šareni baloni i mekana fotelja iz američkih filmova mi stvarno nisu ni u primisli nikada bili. Inače ne volim američke filmove previše su patetični.

Nedavno sam razgovarala sa ginekologom koji je radio ovdje u rodilištu pa se preselio u Varaždin i sad radi tamo u rodilištu. Kaže čovjek da se iznenadio kakav tretman rodilje imaju u varaždinskom rodilištu, sve nekakva prava traže, te sve nešto hoće pa nešto neće. Uglavnom, kaže da se još navikava oko tih prava i "titranja" oko pacijenata, ali da je gužva tamo da ih puno dolazi tamo rađati. Ne želim generalizirati ali mi je on potvrdio mišljenje da medicinsko osoblje teško prihvaća da i pacijenti imaju neka prava. I drago mi je zbog varaždinskog rodilišta bilo bi dobro da i drugi slijede njihov primjer.

Ispričavam se još jednom na OT.