Za početak, molim moderatorice da smjeste temu gdje misle da bi spadala (zdravlje odraslih, dojenje...?); ja sam je otvorila tu jer je nespavanje neizravno vezano uz 4-mjes. bebu.
Evo u čemu je problem: već neko vrijeme od premorenosti ne mogu zaspati navečer. To traje gotovo pola noći, ponekad čak i do zore. Do sada bih uredno navečer nakon dojenja bebe zakomila i ja, svaki put nakon noćnog hranjenja (što je u prosjeku 4-5 puta na noć) bih također odmah zaspala ali u zadnje vrijeme mi san ne ide na oči i ne mogu si pomoći. A budem toliko izmorena da bi se čini da mi netko stišće obruč oko glave (mislim da taj umor ne moram objašnjavati mamama malih beba, pogotovo malih noćnih ptica) Do sada sam se držala preko dana, hendlala dvoje djece, ma sve OK, nije mi bilo toliko strašno to učestalo buđenje bebe po noći jer bi kratko trajalo ali ova moja nemogućnost utonuća u san sad mi je koma, izgubim cijelu noć vrteći se i čekajući kad će se beba ponovo probuditi.
Uglavnom, da li je neka od vas imala sličan problem i kako ste ga riješile? Neki čaj prije spavanja, kupka...što??? MM-ovo rješenje je "pivce za živce" prije spavanja ali ne mislim da je to to.