Stranica 2 od 10 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 474

Tema: tri anđela

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Draga Osjek,
    nažalost moj klinac nema cerebralnu paralizu radi prijevremenog poroda nego što su liječnici zaribali, ali to je za neku drugu raspavu, nego sam samo željela skrenuti pozornost na to da sva prijevremeno rođena djeca nemoraju završiti oštećeno, bar tamo negdje od sedam mjeseci imaju veliku šansu proći neoštećeno naravno uz pravilnu rehabilitaciju tj habilitaciju.Nažalost tvoje curice su jednostavno više nego prerano rođene.Nemoj razmišljati na način kao što si napisala.Dragi Bog zna zašto ih je uzeo kao i zašto je moj Tin preživio i ovako završio.Mislim da nam on točno daje ono što mi možemo podnjeti a što ne.Nego sad glavu gore i na drugu bebicu i držim fige da ti dođe što prije.Ja isto planiram i nadam se skorom plusiću, mada kod mene nema nikakvih zdravstvenih problema osim onih psiholoških što se može desit jer više nikome baš nevjerujem i nebih više nikad voljela da mi se desi višestruka trudnoća, bar sad tako razmišljam

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

sunce malo šaljem ti ogromni zagrljaj tvoj Roko je sada na ljepšem mjestu i bdije nad vama
    draga osijek joj dobro te razumijem što se tiče depresije . I mene često zna uhvatiti depresija, pa se nekako iščupam i onda opet u krug. Ono što se promijenilo je da više ne plačem na ulici kad vidim blizance u kolicima. To sam radila dobra 3 mjeseca . Sad im čak uputim i osmjeh i gledam ih kako su slatki . Isto tako prestala sam plakati što mojih beba nema i zahvalna sam za ono vrijeme što smo bile zajedno. Ne želim razmišljati o tome da njih nema, one su za mene uvijek tu, no jedino sa MM-om i vama tu mogu pričati na taj način. Ostali (naše obitelji i prijatelji) to ne žele prihvatiti - odnosno izbjegavaju ovu temu, pa o tome i ne pričamo sa njima. Zato si ti draga osijek sretna što imaš mamu koja te razumije i potpuno podržava. To je tako prekrasno. Možda bi i moja mama bila takva da je tu sa nama...
    draga osijek od srca ti želim puno snage za dalje. Ja ću još pričekati sa postupkom do 6. mjeseca, a možda i prije uspijemo prirodno

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Sunce malo znam da ne završe sva djeca sa oštečenjima, imam ja bivšeg dečka i njegova supruga kojima su u 5,5 mjeseci trudnoće pronašli bakteriju koja je bila velika prijetnja za bebe i mamu i odlučili se na carski. Rođeni su blizanci dva dečka, jedan ih je jako brzo napustio, bili su jedan manje od 0,5 kg, a drugi malo više. Dečkić koji je preživio je imao velikih problema sa plučima i kod kuće je koristio nekakav uređaj koji mu je pomagao kod disanja, ali evo ovog ljeta su bili i babač se voda za rukicu, diše samostalno i nema nikakvih posljedica. Ja ga nisam vidjela jer sam čuvala trudnoću, ali mama mi je rekla da je presladak!
    Ne znam što se tvome bebanu dogodilo, ali slobodno to podjeli s nama i olakšaj dušu, ovdje ili na PP.
    Tibi možda budemo zajedno u postupku, ustvari gdje ti ideš na MPO? Ne znam kada će mi dati termin koliko po njihovom treba proči vremena od poroda do novog postupka? Ja bih voljela u 6.mj. tako sam zadnji puta išla, ali neću se ničemu previše nadati da se ne bih bezveze razočarala.
    I da Tibi i ja bih voljela da prije uspijemo prirodno, ali...
    I sunce malo i ja se sada malo, ustvari puno plašim višestruke trudnoće i zapravo imam velikih nedoumica oko broja vračenih zametaka kada dođe do toga!

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

draga osijek, ja sam ti na VV-u. I ja sam prošle godine u 6. mjesecu ostala trudna i ljeti je lakše kad si u postupku čisto iz tehničkih razloga - lakše i brže se obućeš, svučeš i sl... S druge strane malo me strah jer zadnji put su svi bili na godišnjim odmorima od sredine 7. mjeseca do kraja 9. mjeseca, a ja sam imala neke iscjedke, a bila mi prva trudnoća pa nisam znala ni kud ću ni što ću. Trebala sam ići na pregled svaka 3 tjedna, a kako su svi bili na godišnjima, odlučila sam otići u Sunce jer sam tamo imala 50% popusta. Uglavnom tamo su me jako ispreplašili jer sam imala 7 ogromnih cisti (4 na lijevom i 3 na desnom jajniku) nastalih zbog stimulacije i ginekologica počela paničariti, nabila mi takav strah. Ma grozno... Zato mi je malo taj 6. mjesec hm hm, ali kako dobijem termin tako ću ići. Sad sam i ja iskusnija, pa će valjda sve biti malo lakše...

Što se tiče tvog pitanja koliko treba proći vremena od poroda do novog postupka mislim da je to individualno. I sama znaš da između stimuliranih postupaka mora biti pauza nekih 6 mjeseci. Nakon što rodiš, svi preporučaju minimalnu pauzu od 3 mjeseca da se fizički oporaviš, ali tu postoji i onaj psihički faktor. Moj MPO doktor je imao istu situaciju u obitelji tako da razumije kroz što prolazimo i smatra da bi trebalo još malo pričekati - konkretno u mom slučaju do 6. mjeseca. Stvarno ne znam što će ti tvoj doktor preporučiti. Puno ovisi o tome i kako se ti osjećaš. Ako si stvarno stvarno spremna, možda te uzme i ranije. U svakom slučaju sretno!
    Ja se trenutno ne osjećam spremnom za ići u postupak, a to sam shvatila onaj trenutak kad sam ušla u čekaonicu - kao da me netko nabio šakom u želudac... Shvatila sam da to još nije za mene, da još uvijek nemam snage prolaziti kroz sve te muke ponovno. Obzirom da sam ja vječiti optimisti, a da naša dijagnoza i nije tako jako strašna - asthenozoo ja ću se do zadnjeg nadati da ćemo mi prirodno , a ako ne do 6. mjeseca ću biti spremna za nove pobjede
    grlim te draga moja

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj osijek prvotno napisa Vidi poruku
    I sunce malo i ja se sada malo, ustvari puno plašim višestruke trudnoće i zapravo imam velikih nedoumica oko broja vračenih zametaka kada dođe do toga!
    Osijek, jedno od rješenja kako su jednoj curi izašli u susret (išla je privatno, u Hrvatskoj) je bilo to da su oplodili 3, ali su se dogovorili da se ide na blastociste (embrije 5. dana) s ciljem da se reducira broj embrija koji će se vratiti u maternicu jer se na taj način embriji prirodno selektiraju i ne dožive svi 5.-ti dan. Ako si jako mlada i imaš super stanice, možda ti opet mogu preživjeti i do 5.-tog dana sva tri, ali možda bi to moglo biti rješenje i za tebe. Ili da im kažeš da oplode dvije jajne stanice.

Ako ikako možeš, moj ti je savjet da zaobiđeš Hrvatsku s obzirom na ovaj katastrofalan zakon i da se prijaviš u Maribor. U Mariboru mladim ženama vraćaju 1 embrij, 2 samo na zahtjev, upravo zato da se izbjegnu komplikacije višeplodnih trudnoća i gubici bebica. Godina dana koja se tamo čeka prođe u čas. Sve detaljno o tome kako u Maribor, koje su cijene i sl. imaš na PDF-u Potpomognuta u Sloveniji, na prvoj stranici (svojevrsna "kuharica").

Ako ne možeš, onda bi strategija mogla biti ovo opisano u prvoj rečenici, pretpostavljam da će ipak imati više senzibiliteta za tebe nakon tragedije koju si prošla.

Oprosti što ulijećem, ali tvoj me slučaj jako ražalostio jer se to u MPO-u ne bi smjelo događati i prije se nije događalo jer se mladim ženama nisu vraćala tri zametka, budući da je to kontra standarda struke baš zbog ishoda kakav se tebi, na žalost, dogodio, a što je realna prijetnja kad se ima ovakav zakon.

Želim ti sretno, svim srcem , i oprosti ako je ovaj "ulet" bio neželjen.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dodatno, a nije mi dalo editirati:

Nije bezveze meni Lučinger prije kojih 10-tak govorio da se trudnoća s trojkama, na žalost, smatra "neuspjehom IVF-a" zbog prevelikih rizika koje donosi. Ne znam je li se sada, zbog visoke politiziranosti IVF-a, više usudi tako otvoreno govoriti, ali općenito se vani trojke smatraju, uvjetno rečeno, "neuspjehom IVF-a" jer je takva trudnoća previše rizična i zato se razvila metodologija kultivacije embrija do 5. dana (do faze blastociste) i vraćanje samo jednoga. S obzirom na veliko ograničenje oplodnje samo 3 jajne stanice i tih slabih stimulacija (primjerice u Mariboru oplođuju koliko se dobije - 10, 20, onda od tih embrija 5-ti dan preživi tipa 5-6, vrate 1, ostalo zamrznu za drugi pokušaj). Tako da je ovo sada što imamo u Hrvatskoj katastrofa, ne znam jesi li toga svjesna, ali ovo što se sad radi bilo je pred 10 godina nezamislivo da će se toliko to unazaditi.

Zbog tog ograničenja na oplodnju samo 3 nitko se više u Hrvatskoj ne usuđuje ići na embrije 5. dana, ali ove iskusnije žene su se dogovorile s doktorom za to - tipa oploditi 3 pa ići na embrije 5. dana, s ciljem da se ipak oplode sve te 3 koje su zakonski moguće, dobiju vitalni embriji koji će dočekati 5.-ti dan, i smanji broj embrija jer neki prirodno, zbog kromosomskih nepravilnosti, neće dočekati taj 5.-ti dan.

Ne znam je li to pomaže i možeš li slijediti ova moja "tehnološka" razmišljanja, ako ti ikako mogu pomoći, tu sam za tebe.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I još nešto, ako možda imaš nedoumice - Maribor je, bez obzira što vraća 1, statistički bitno uspješniji od naših bolnica bio i prije novog zakona, a pogotovo sada. To je zato jer imaju odlične laboratorijske uvjete i jer se ne moraju ograničiti na oplodnju samo 3 jajne stanice, nego oplode sve što dobiju, puste da se razvija do 5. dana, i ti koji izdrže do 5.-toga dana su kod mlade žene u pravilu blastociste odlične kvalitete i, ovisno o godinama, imaju uspješnost po transferu koja se bliži i 40% (naši su prije zakona imali oko 30%, moja je procjena da je to sada oko 15%).

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

osijek draga, sada tek vidim da imas "svoj" topic.
    Tvoja andjelica Emi je predivna sigurna sam da su i Ela i Tia bile predivne
    Moja andjelica se takodjer zove Emi, skraceno od Emanuela.

Neka ti dragi Bog da snage za dalje, sigurna sam da ce i tebe uskoro netko zvati mama

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ina 33 hvala na savjetima, ulet nije uopće ulet nego sudjelovanje u razmisljanjima, savjetovanjima... Za sada nemam mogućnosti ići van nego probati ovdje u hr napraviti što se može. Vidjet ću sa svojim doktorom i možda biologom ako bude moguće da vidim što se može pametnog napraviti, a da se ne ugrozi cijeli postupak, a i da se ne dovedem opet u istu situaciju, iako kao što sam već rekla, ni prvi puta me nije nitko pitao za broj zametaka za transfer i dali se ja slažem ili ne sa tim.
    Marsupilami nisam sigurna da znam tvoju tužnu priču, lijepo je da postoji još jedan anđel sa istim imenom vjerujem da je i ona bila prekrasno malo biće kao i moja Emi i Tia i Ela! Iako bile bi puno sretnije i ja i ti da su one ovdje sa nama, ali... biti ćemo i mi jednom mame...
    Tibi znaš šta ja mislim da sam ja psihički spremna, a i fizički. Uostalom nikad bolje nisam izgledalakilaža je super! Mislim da kad krenem u postupak da ću manje misliti na ono što se desilo!

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

osijek, sigurna sam da se možeš sa njima dogovoriti. Svakako ih zamoli za razgovor i oni će ti već savjetovati ono što je najbolje za tebe. Nažalost zbog gužvi u bolnicama sve ide kao na traci, pa često ne stignu obaviti razgovore sa pacijentima, ali ako budeš inzistirala tko te može spriječiti .
    To je super da se dobro osjećaš (mislim psihički) i da se osjećaš spremno za novi postupak. Od srca ti želim da bude dobitni sa najljepšim mogućim završetkom
    obzirom da imamo sličnu priču i sudbinu, imaš posebno mjesto u mom srcu , mada su mi sve cure ovdje drage jer me jedino vi ovdje razumijete

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Tibi zamisli ti koje smo mi žene ja i ti, nas dvije i dale smo bogu i životu zajedno 5 anđelica !!!
    Ne znam dali da budem tužna ili ponosna zbog toga?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj osijek prvotno napisa Vidi poruku
    Marsupilami nisam sigurna da znam tvoju tužnu priču, lijepo je da postoji još jedan anđel sa istim imenom vjerujem da je i ona bila prekrasno malo biće kao i moja Emi i Tia i Ela! Iako bile bi puno sretnije i ja i ti da su one ovdje sa nama, ali... biti ćemo i mi jednom mame...
    Moja Emi je 5 dijete, ali iako vec imam djece bol nije nista manja
    Ja sam svjesna sto sam izgubila...mnoge mame andjela ta spoznaja stigne tek kada napokon prime svoj smotuljak u ruke...jos k tome imam sina od 7 godina kojeg je sve jako potreslo tako da ide na psihoterapije.

Ali kako netko vec rece, bol ne nestaje nego se preoblikuje, jednostavno naucimo zivjeti s time

edit: moja andjelica je u potpisu
    Posljednje uređivanje od Marsupilami : 03.03.2010. at 14:33

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Slatkica mala, uh kada vidim ovakve slikice sve me stegne oko srca!

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Osijek, vjerujem da si tako razmišljala kada su doktori iznosili dijagnoze, jer ti si jedna velika i hrabra duša.... jedna moja draga prijateljica je imala starijeg brata, bebicu koja se rodila sa teškim oštećenjima i poživio je tjedan dana i otišao. Mama je ubrzo nju zanjela i rodila ali kod obje je dan danas ta tuga golema i neisplakana. Jednom sam joj rekla da je dragi Bog dao tom svom anđelu drugu šansu da se utjelovi i stvarno mislim tako. I tvoje curice sada imaju drugu šansu da promatraju svijet saa nekog drugog mjesta i da izaberu drugačiji život. Dragi Bog nije za njih namjenio ono što bi ih čekalo na Zemlji. A tebe i TM je ovo iskustvo promjenilo zauvijek, ali tko zna s kojim krajnjim ciljem...

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Jučer popodne sam sa mojom mamom išla posjetiti svoje anđelice! Tako mi je žao što nisu zajedno iako ih dijeli 1,5 m razmaka svejedno mi je nekako žao što nisu sve tri na istom mjesta i zajedno onako kako su navikle biti. Ela i Tia su skupa, a Emi je malko dalje! Ali dobro šta je tu je tamo gore su zajedno sigurnomoji!
    ZAUZETA ja i mm smo se definitivno promjenili od svega toga, počeli smo malo drugačije živjeti i promjenila nam se lista prioriteta! E sada ćemo vidjeti dali je to dobro ili loše! Nekad razmišljam koliko se moj svekar veselio svojoj unučadi i moja baka svojoj praunučadi pa si mislim možda su se moje bebe rodile ranije samo zato da bi ih oni stigli vidjeti prije nego što odu na onaj svijet jer da je sve bilo kako treba sa bebicama ni on ni moja baka ih ne bi vidjeli nikada! Iako ova teorija nema puno logike nekad razmišljam na taj način!

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Osijek razumijem te potpuno, i ja sam se puno promijenila. Više se ne živciram oko posla ili situacija na koje ne mogu utjecati. Pokušavam uživati u svakom trenutku (osim kada me uhvati neka depresija), dosta čitam, više se krećem, pokušavam što kvalitetnije provesti vrijeme sa MM-om...
    Da i rekla si da ne znaš da li bi trebala biti tužna ili ponosna. Pa ja ti mogu reći da se meni miješaju i tuga i ponos. Ponosna sam što sam bila, ma što bila - što jesam mama tim dvjema predivnim curicama - anđelicama koje su moj život obogatile i beskrajno me usrećile. Tužna sam što ovaj život nismo mogle provesti zajedno, ali vjerujem da ćemo se jednom sresti među zvijezdama

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam se napokon naručila kod MPO doktora i idem ovaj put spremna sa svim nalazima! I iskreno se nadam da ću tog 15.03. saznati termin za novi postupak!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

sretno draga

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

super
    da te čim prije primi u postupak ~~~~~~~~~~~~~~
    za kavicu 15.3 se još čujemo na pp
    Posljednje uređivanje od Tibi : 04.03.2010. at 20:47

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Čujemo se da! Samo ako budem išla vlakom onda ću imati vremena na pretek, jedino ako me poveze netko iz firme onda baš i neću, ali već ćemo se dogovoriti unaprijed. Baš bih te voljela sresti!
    Ja sam ovih dana baš nekako, nisam baš najbolje, valjda me i taj pms i taj termin što se bliži i sve skupa deprimira. Stalno mi na poslu na stolu stoje slikice moje Emi i stalno mislim o mojim bebicama kako nemam slikice druge dvije lutkice i baš mi je krivo i žao UH!

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Drage cure, ovaj vikend mi je bio opet strašan. Više volim tjedan kad radim onda ne mislim nekako na sve to i lakše podnosim sve, ali vikendom kad sam kod kuće onda se rastužim i baš upadnem u neku depresiju! Još me i pms puko pa sam skroz potonila. Ali bit će bolje.
    U idući ponedjeljak ja krećem u nove pobjede u pratnji mojih!

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

joj draga osijek, nažalost to ti je normalno
    Preko vikenda si natovarim toliko obaveza da ne stignem ni misliti. Jučer navečer me sveki zove da pita kako smo proveli vikend, a ja se nisam mogla ni sjetiti svega gdje smo bili i što smo radili
    Šetaj, vozi bicikl, odi na kavu s prijateljicama, razgledavaj dućane, štogod te čini sretnom... Ako si baš u Osijeku imaš onu predivnu šetnicu uz Dravu , ja bih tamo visila svaki dan kako mi je prekrasno. Nešto sa MM-om dogovaram da za 1.5. opet dođemo u Osijek. Prošle godine bili 3 dana - odsjeli u Zoo hotelu, bilo predivno
    Vidi kako ćeš se uspjeti organizirati za idući ponedjeljak, pa ako ćeš imati vremena javi mi na pp - pa da se malo podružimo. Od srca ti želim da te čim prije primi u postupak

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hvala Tibi ti si moja velika podrška naravno uz ostale cure koje su mi isto podrška i snaga za dalje.

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Eto došao je i taj dan. Danas su se moje trojkice trebale roditi. Mislila sam da će mi ovo biti grozan dan kada dođe, ali zapravo nije čak sam dobre volje, nekako puna energije i spremna živjeti dalje punim plućima sa nadom za još bolje sutra i s ciljem da ostvarim svoj san da postanem mama. Sve ovo što se dogodilo me zapravo ojačalo i dalo mi takav potisak prema naprijed bez strahovanja od gluposti i sitnica. Ne zamaram se više malim nebitnim problemima i ne bojim se sitnih životnih problema jer sam uvidila da sam sposobna preživjeti puno groznije stvari od nebitnih gluposti.
    Danas je dan kada krečem dalje sa svojim životom ne okrečući se unazad, a svoje bebice ću zauvijek nositi u srcu, a one će budno paziti na mene od tamo gdje već jesu i zato znam da će sve od danas biti puno bolje!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

!

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

osijek
    hrabrice naša

tamagoči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

osjek draga tako treba. Samo hrabro naprijed.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Draga osijek,

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Osijek
    Emi Tia i Ela su zauvijek tu s tobom, sigurna sam da su sretne da je mama odlučila ići dalje i ne predavat se, treba puno snage i hrabrosti za to...šaljem ti veliki poljubac

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Osijek

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

draga osijek,ja sad plačem i ne mogu shvatiti zasto?tako je dobro krenulo....a ne znam što ni da napisem...drzi se...hrabra si...za novi uspjeh!

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hvala svima velika ste mi podrška. Noćas sam sanjala čudan san koji me po nekoj logici trebao rastužiti,a ja se probudila sa osmjehom na licu.
    Sanjala sam jednu od svojih beba u inkubatoru kako ju gledam i na monitoru vidim da joj se otkucaji srca usporavaju kao što sam to vidjela kod moje Tie veče kad sam ju zadnji put vidjela. I ja pomislim kako sam čitala negdje da dodir i toplina ljudskog tjela na tjelu nedonošćeta djeluje pozitivno i kako je bilo slučajeva da se bebino stanje popravi kad ga majka primi. I ja otvorim inkubator i proslonim svoja usta na nosić i usta bebice, a ona odjednom jasno i glasno kaže mama, mama. Ja sam se smrzla od straha jer znam da je to nemoguće i vidim da bebica polagano napušta ovaj svijet, a sad govori. Tu sam se trgla i probudila sa osmjehom na licu iako kažem mislila sam da bi bilo normalnije da sam tužna, da plačem, ali ja sam imala osmjeh na licu i uopće nisam bila žalosna nego nekako zadovoljna. Ja vam inače ne vjerujem puno u te snove i prikazivanja, ali ovo je bila poprilično čudno iskustvo.
    Ako ništa drugo barem sam doživila da me netko nazove mama, barem u snu!

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

draga osijek, iako je tužan san zapravo je i prekrasan .
    Uskoro ćeš ti opet biti mama, ali ovaj put sa sretnim završetkom, vidjet ćeš
    I znaš da je pozitiva pola uspjeha, a ti to jesi i zato mora uspjeti
    Za što brži ukrcaj u trudnički vlakić ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

E ljudi jučer sam bila toliko sretna koliko skoro nisam.
    Bila sam u petrovoj doc. je bio raspoložen jer odmah sa vrata sam ga uhvatila malo na šalu jer sam skužila da je onda odmah drugačiji. Pregledao je sve nalaze i zafrkavao me da sam se baš spremila, kaže " pa ova sve ima ", kako je on šta tražio, a ja pod nos, a on pita i jel to u redu, jel to sterilno?... Skužila sam da on voli kad mu ti prezentiraš sve što si donio onda je odmah bolji. I tako da skratim priču kaže on meni, ništa kod vas je potrebna sada samo jedna dobra stimulacija i to je to. Recite sestri da vas upiše na listu tamo za 7,8 mjesec do tada pripremite svježe cb i krečemo. jeste zadovoljni? Ja kažem naravno da jesam što prije to bolje, a on meni kaže, a što prije pa šta mi niste onda odmah za božić došli, ajde vidimo se. I ja odem kod sestre i kažem joj 7,8., mjesec, a ona meni što sam očekivala kaže mi radimo do 20.07. i onda su godišnji, ako vam M zakasni u 7. mj onda ste propustili, upisat ću vas onda za 9 mjesec po protokol dođete u 8. mj i onda ste sigurni. A reko dobro. I onda uzme ona moje papire i gleda, pa vi ste bili u 6. mj. prošle godine, da kažem ja, a porod je bio u 11. mjesecu vi inače imate pravo nakon 6 mjeseci ponovno u postupak ako postupak ne uspije, s obzirom da sam bila trudna onda 6. mjeseci nakon poroda ili pobačaja, a to ispada u 5. mjesecu. I tako ona ponovo sve preračuna i kaže ajmo ovako, vi odmah napravite cb i dođite kod mene 19.04. po protokol i lijekove i idemo u postupak u 5. mj.
    Znate vi kako sam ja bila sretna što mi je tako to napravila i što znam nešto konkretno i što krečem u postupak za 2 mjeseca. Tako dobroj situaciji se stvarno nisam nadala.
    Presretna sam i nadam se svemu i ničemu kako bude, bude...
    Tibi žao mi je što nam je kavica otpala, ali bit će prilike ovih mjeseci.
    Roza novi avatar je preeeeekrasan.
    Sve ostale cure budite uz mene i hvala na dosadašnjoj podršci, trudnice trudite se dogurati do kraja, trudilice trudite se ostati trudne, a sve ostale držite se!

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

draga osijek pa ovo su predivne vijesti
    baš mi je drago da su te primili za 5. mjesec.
    Naravno vibre do neba da postupak bude uspješan ~~~~~~~~~~~
    Ne brini za kavicu, bit će prilike

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moram i ovdje poskočiti od sreće!
    osijek uz tebe smo , i od sveg srca želim ti uspjeh od prve!!!!

nisam uopće skužila da ovdje pišeš sve što ti se događa, sada ću čitati i ovdje novosti!
    rasplakala sam se kad sam pročitala tvoj san!

pusa veeeeeelika!

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

bzara mene ti svagdje ima .

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ma neka te ima draga! samo ti piši!
    sve je lakše kad čovjek ima gdje istresti sve što mu se događa!

tvoj optimizam i tvoja snaga je fascinantna, i ja ti se zbog toga divim! samo nastavi tako, lijepo te čitati!

puseeeee

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Je puno je lakše i koliko god je možda u početku pisati o svemu tome teško, toliko kasnije shvatiš koliko ti to zapravo pomaže, iako nekad te podsjeti na sve što se dogodilo i rastuži, ali i to je valjda neki proces koji mora proči i s vremenom se navikneš da dijeliš osječaje sa drugima bez stida i srama i da je tako puno lakše.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

osijek

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Jučer sam saznala da ću opet postati ujna, stiči će još jedna bebica u našu obitelj. Toj nećakinji sam išla u svatove kad sam tek ostala trudna, a druga je rodila tjedan dana prije tih svatova. Svašta se promjenilo u ovih nekoliko mjeseci, oni koji nisu bili roditelji su to postali, neudati se udali i postali trudni, a neki od trudnih postali roditelji bez djece, a neka djeca posatla djeca bez roditelja. Čudan je taj život svašta se dogodi u tako kratkom vremenu i sve krene u nekom drugom smjeru.
    U našoj slavoniji je napokon izašlo sunce i odmah sve izgleda ljepše i bolje, a i najviše od svega me veseli taj postupak u koji se spremamo, nekako on mi jedini sada daju nekakav smisao.

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

...a to ti je sve život...
    i ja se veselim tvome postupku i jedva čekam da odbrojavamo do bete, pa onda trudničke tjedne. Vibram da ponovno uspije iz prve ~~~~~~~~~~
    joj ja jedva čekam taj svoj pregled idući mjesec da čujem kad će me uzeti u postupak. Nadam se u 6. mj kako smo razgovarali....

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Tibi ja sam mislila da ste se vi dogovorili za postupak. Nisi se upisala na listu? Zapravo ne znam kako to ide u tvojoj klinici, stalno zaboravim da ti nisi u petrovoj.
    I ja jedva čekam da odbrojavamo i da bar bude pozitivno.

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

a joj, ne pitaj kako to ide kod nas, to valjda ni svevišnji ne zna. Prvo te jedno pol godine do godinu dana razvlače tako da dolaziš svaka 2 mjeseca na kontrolu.

Prethodni postupak (nakon što su svi papiri bili skupljeni) došla kod njega na zimu i nemaju novca nek se javim u 1 mj. Došla mu u 1. mj kaže on - ok, ne može me sad primit, ali primit će me u 3. najkasnije u 4. mjesecu. Dođem u 3. kaže mi da će sada uskrs i on ide na godišnji, neka dođem u 5. ili 6. i da sad ne duljim tek sam ušla u 6. mjesecu u postupak.
    Ovaj put saga ide ovako: dođem mu u 11 mj. kaže on neka ponovim papu i bris i dođem u 2. mj, ja mu došla i kaže, ok neka mu dođem u 4. mj i da bi valjda u postupak u 6. mj. E sad što će mi reći u 4. to nitko živ ne zna.... Mislim napisao je na povijest bolesti - dogovor za termin -ali to može biti 6. ili 9. mj ili kasnije...
    Doktor je ok, ali valjda nas ima previše pa nas mora onda razvući kroz godinu, valjda da imamo osjećaj (s psihološke strane) kao da se nekud nešto pomiče, a ono ništa, samo te bezveze maltretiraju i daju lažne nade... Svaki put ti je kod mene bilo euforija da ću uskoro u postupak i onda suze jer me još ne može primiti...

evo još pozitivnih vibri za nas obje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Posljednje uređivanje od Tibi : 18.03.2010. at 13:47

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Tibi moja poznanica koja je bila samnom u postupku u 6. mj. je prije toga bila na VV i isto su ju tako razvlačili. Prebacila se u petrovu i bila samnom u 6/09 pa u 12/09 i između je odradila 2 prirodna, nažalost sve bez uspjeha. Kad sam ju zadnji put vidjela rekla je da razmišljaju ići van, ali ne znam dali su sada odlučili konačno gdje jer se i tamo svagdje čeka po godinu dana. Ja sam relativno zadovoljna petrovom, prvi put se čeka po godinu dana, ali zato svaki sljedeći postupak ide za 6.mj. što je ok, taman se organizam odmori od stimulacije.
    Joj Tibi držim nam fige da što prije pređemo u kategoriju trbušastih iako znam da ću i onda strepiti i neću biti mirna dok ne dođem u ovu fazu u kojoj je sada Roza.
    Još jednom svima hvala na podršci i daj bože da uspijemo od prve...

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

grrr izbrisalo mi cijelu poruku

htjela sam reći da sam razmišljala o prebacivanju u Vinogradsku, ali trenutno nemam snage za to. Vidjet ću što će mi donijeti taj 6. mjesec i onda odlučiti što dalje. Neki dan sam se prijavila za Maribor, mada se čeka godinu dana i mada nemam kune ušteđene, ali prikupit ću već ako će mi zatrebati...
    draga Osijek, mjesta nas čekaju u trudničkom vlakiću i ove godine sigurno ti i ja uskačemo u njega

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Meni je to jučer napravio pa sam tek jutros skužila da nema mog odgovora tebi i ponovno sam pisala.
    Ovo za vlakić .

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cure samo da vas izljubim, bar ovako virtualno za sad dok senegdje napokon ne nađemo na kafenisanju. Sigurna sam da če te obje vrlo brzo doći prvo u fazu trbušastih, to če trebati psihički podnjeti, ali ja znam da vi imate snage, a onda dok rečeš keks i vi čete imati male bombončiće u rukama, i bit če to pravi raj na zemlji! Ljubim vas!

Stranica 2 od 10 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •