A. me već danima proganja pitanjem kako se radi šećerna vuna, a ja ne znam odgovor. Znam da nije tema za recepte, ali ipak...možda bi mi netko mogao u tri rečenice objasniti tehnologije izrade.
(nije da je želim doma napraviti, treba mi samo info.)
A. me već danima proganja pitanjem kako se radi šećerna vuna, a ja ne znam odgovor. Znam da nije tema za recepte, ali ipak...možda bi mi netko mogao u tri rečenice objasniti tehnologije izrade.
(nije da je želim doma napraviti, treba mi samo info.)
Damn, poveselila sam se da ste nabavili aparat.
Hvala!
Što postoji u maloprodaji za kupiti i aparat?
Još bi mi samo i to trebalo... A.-i je ionako drugo ime - šećer.
Vidjela sam aparat u Merkuru. Krasan, mali, crveni.
Nama su za analiziranje kako nastaje šećerna vuna poslužili Dani Zapruđa (a i ponekad na moru). Dečki su stajali kraj one makine za izradu šećerne vune sve dok nisu pojeli i štapiće na kojima je to bilo.
Jednom-dvaput godišnje im je dosta. Ali to su moja djeca - više ih zanima princip kak se to napravi nego sam slatkiš: zagrizeš, a u ustima NIŠTA, samo slatka vodica... Kad smo već kod nezdrave hrane, bolji su ćevapi (koje jedemo istom frekvencijom 1-2x godišnje na istim mjestima, kad se dohvatimo lunaparka).
Aparat za šećernu vunu? Fala, ne u moju kuću. Bolja je čokolada...![]()
Također glasujem za - čokoladu. Vulgaris mliječnu. Od vune uspomena iz djetinjstva su mi jedino ljepljivi prsti.
Leu je strah probati tu vununagovarali smo je na moru.
Ja sam od velikih obožavatelja šećerne vate i kad sam čula da ima za kupiti aparat, odmah sam otrčala i kupila. Klinci, srećom, više vole sam postupak izrade, koji ponekad i duže traje (nije onako lako kao ovim stričekima sa njihovim velikim loncima), nego samu vatu.
Uglavnom, ponekad se sjetimo i radimo je, ali puno rjeđe nego sam prvotno mislila.
Tako nam i onaj aparat za vafle uglavnom skuplja prašinu.