Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 70

Tema: ZIDOVI (neobojani) U CRNOM - gljivice

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno ZIDOVI (neobojani) U CRNOM - gljivice

pretražnik daje gljivice svugdje osim na zidovima...

moja spavaća soba je jedina negrijana prostorija u kući (ne mogu spavati u toplom) i od ovih kiša je čitava pocrnila...
    ja sam usisala zidove i zatim prebrisala krpom i to je onako, za prvu ruku ok...
    moram čekat da zaburi i da se zidovi dobro osuše da ih mogu prebojat...
    mogu li što u međuvremenu napraviti a da nije uporaba onog mufa kilera (to mi je previše klora - guši me alergija od njega)?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam nekidan sanirala sodom bikarbonom i octom.
    Ja sam sluđena tim gljivicama više, kod mene se stvaraju zbog kondenzacijske vlage. Naručila sam si sada neke vrečice za upijanje vlage u nekermanu, nadam se da će pomoći.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

jel pali soda i ocat? kakvo ostaje... (jesi špricala ili kako?)
    razmišljala sam čak i o rakiji kao dezinficijensu

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U mom starom stanu je na jednom mjestu zimi nastajala plijesan zbog kondenzacijske vlage. To sam vrlo uspješno rješavala preparatom koji se zove Mufa killer. Našpricala sam taj dio zida, prebrisala spužvim i suhom krpom i sve je otišlo. Ne sjećam se točno gdje sam to kupila, možda u DM-u.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

zdenka, ja to na žalost ne mogu koristiti u spavaćoj sobi jer me klor guši...

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

imaš ceresit za odvlaživanje i djeluje ali je skupo-opet zavisi koliko je vlage i kolika je prostorija
    a rekli su mi da i imaju granule-refužo-aaaaa blokada mozga kako se kaže rasute/bez posude
    za kupiti u bauhaus ili baumax pa staviš granule na neku rešetku iznad plastične posude(vjedra) i stvarno pokupi vlagu

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Purple rain, kod mene je taj zakutak bio jedna niša u dječjoj sobi, pa sam jako pazila da ovaj fungicid ne ostaje na zidu. To brzo poubija plijesan, a onda očistiš i opereš. Dakako, puno ovisi o tome kolika ti je površina zahvaćena plijesnima.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Purple rain, kod mene je taj zakutak bio jedna niša u dječjoj sobi, pa sam jako pazila da ovaj fungicid ne ostaje na zidu. To brzo poubija plijesan, a onda očistiš i opereš. Dakako, puno ovisi o tome kolika ti je površina zahvaćena plijesnima.
    veeeeelika.... uf... baš sam jadna...
    a kiše i dalje pada

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i mene u istom problemu
    u susjedstvu su nedavno nesto nadogradjivali, taman su radovi bili u visini naseg poda
    i prije nekoliko dana sam skuzila da nam je u spavacoj sobi na tom zidu u visini poda pocelo tamniti, skoro cijelom duzinom zida, a visina nekih 5 cm
    mm bi zvao neke vjestake i sudio se s ovima, ali meni to nece otjerati gljivice
    kako treba maknuti hrpu stvari, a nikako naci vremena za tu rabotu, sad sam samo spricala cajevcem, ali bez ikakvog efekta

to je soba u kojoj svi spavamo, ne bi spricala nicim -cidnim, a ne bi ni s gljivicama spavala

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

gljivice se nikako ne bi smjele brisati suhom krpom, a još manje usisavati
    tako se samo još više šire (ispuštaju spore koje lete zrakom)
    najbolje je kupiti neko sredstvo baš za njihovo suzbijanje, pošpricati i nakon toga obrisati krpom
    očistite ujutro i zračite sobu cijeli dan, to bi trebalo biti ok

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ocat u špricu a sodu na spužvicu onak dobro naprašit, pošpricala potapkala sa spužvom pa pošpricala.
    Kod mene nisu uzele baš previše maha pa je uspjelo. U prijašnjem stanu su stvarale puno veče probleme, tam sam ih rješavala sa bref antibacterialom ili nekom dm-ovim sredstvom(poslje kojeg bi nekoliko dana luftali i nespavali u toj sobi)

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo ih rjesavali struganjem spuzvom umocenom u otopinu cajevca i vode.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi špricamo varikinom, ona ih "pojede". Još malo posušimo fenom i dobro proluftamo prostoriju.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su otišle domestosom...ali i vratile se jer nismo riješili uzrok

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam znala krpu namočiti u alkohol i pobrisati gljivice. Prednost je što je mokro pa pokupi većinu gljivica i spora, a alkohol brzo hlapi pa se zid ne navlaži dodatno od njega. Mana je što su rezultati dosta kratkotrajni, ali za prvu silu i u uvjetima kad si ne možeš dozvoliti luksuz da luftaš par dana...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Koji je bolji "skupljač" vlage: ceresit, uhu ili neki treći?
    Ja bih to za kupaonu.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nama je kriticno podrucje kupatilo, i mi to rijesavamo varikinom, samo naspricamo bez ikakvog brisanja jer se tako samo sire spore.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

varikina, domestos i sprejevi bas protiv plijesna su mislim svi na bazi klora. pomazu, ali smrdiiii....
    moja sestra je u ljekarni kupila alkohol i to najvisi postotak koji imaju i s tim brisala.

ali na kraju se one vrate, ako se nesto ne promijeni. pomaze: 1) fungicid koji se mijesa u boju zidova i 2) grijati i zraciti!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nama su rekli dok se ne promijeni i sredi fasada, nema pomoći, nego ih špricat i obrisat. kod nas su na vanjskom zidu kod ulaznih vrata. imamo i tu kutijicu za skupljanje vlage i stvarno se puni, al ih opet ima....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj willow_tree prvotno napisa Vidi poruku
    nama su rekli dok se ne promijeni i sredi fasada, nema pomoći, nego ih špricat i obrisat. kod nas su na vanjskom zidu kod ulaznih vrata. imamo i tu kutijicu za skupljanje vlage i stvarno se puni, al ih opet ima....
    jedan čovjek mi je rekao da njegovi na selu prelakiraju zidove i onda ih je lakše brisat, al mi nije to baš nešto, jer zidovi tako ne dišu, a gljivice negdje moraju van

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamaLare prvotno napisa Vidi poruku
    Koji je bolji "skupljač" vlage: ceresit, uhu ili neki treći?
    Ja bih to za kupaonu.

sto su to skupljaci vlage i jesu pogodni za npr spavacu sobu ili samo na kupaone?
    kad kazete da su skupi, koliko otprilike?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Savjetovala sam jednoj prijateljici koja je u 3 sobe imala crne zidove (i spavali su tako u time) da to sve našprica varikinom, ako se bojite da će boja otići, neće, a i špricano je po parketu, ništa neće oštetiti, samo što tu prostoriju onda treba zračiti cijeli dan.

Tako je i ona spavala u jednoj, pa špricala drugu i u krug, sada već 2.godinu zaredom nema gljivica ni plijesni od kada je to radila, kod mene isto uspješno djeluje...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo ovo
    http://www.henkel.hr/cps/rde/xchg/SI...4_HRC_HTML.htm

Čula sam da ih hvale ali ne znam koji je bolji, navodno su pogodni za sve prostorije.
    Ne bih rekla da su tako skupi, cijena je cca 90kn.

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    sto su to skupljaci vlage i jesu pogodni za npr spavacu sobu ili samo na kupaone?
    kad kazete da su skupi, koliko otprilike?
    Mi smo kupili UHU bio je par EUR-a i stoji na ormaru u spavacoj sobi (zbog kondenzacije na prozorima u toku noci od disanja, ovde je jako vlazna klima).

Prvih par dana mi je bio malo presuh vazduh, sad je ok. Kondenzacije na prozorima nema.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala
    Zato i pitam. Jer kupaona nam je stalno vlažna.
    Znači oboje je ok, sad samo na koji prvo se namjerim.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni se doselila ta pljesan... i to u grijanu sobu... ivka javi s cim si rijesila

nego, azasto su na ovom pdfu svi postovi centrirani???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa Vidi poruku
    i meni se doselila ta pljesan... i to u grijanu sobu... ivka javi s cim si rijesila

nego, azasto su na ovom pdfu svi postovi centrirani???
    meni su odjednom svi centrirani

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa Vidi poruku
    i meni se doselila ta pljesan... i to u grijanu sobu...

ja sam sad skuzila da je mozda kod nas to povezano s novim radijatorima
    ???
    i da, otkad ih imamo, ja bez prestanka kasljem

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj muž radi sa bojama i lakovima pa eto čisto iz tog izvora znam da su oni uvoznici jedne robne marke Fakolith koji služi upravo u te svrhe (gljivice, plijesan i ne znam ni ja što još)...Koliko sam ja upućena to sredstvo se najviše koristi u prehrambenim industrijama, prilično košta ali je navodno super učinkovito pa ako koga zanima nek se malo raspita...

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Naša spavača soba je također jedina negrijana prostorija u stanu, ali kod nas se ne skuplja vlaga jer uvijek imam balkon malo otvoren (čak još i upalim ovlaživač - ne odvlaživač). Kod svekija imaju isti problem, spavača soba na sjevernoj strani, vlaga se skuplja u kutu sobe, stakla i vrata od balkona su uvijek mokra. Pošto mi spavamo u toj sobi kad dođemo, nije mi baš svejedno gledat te gljivice. Uglavnom, samo sam otvorila vrata od balkona i nije bilo vlage cijelu noć. Staklo i vrata su ujutro bili suhi. Ali oni su zimogrozni, pa su si radije kupili neko čudovište od odvlaživača nego da vrata malo odškrinu po noći.
    Inaće, kod gljivica nije dobro čistiti nekim priručnim sredstvima, pogotovo ne brisati, kako su već neke cure napisale.
    Treba se našpricati sredstvom protiv gljivica, ima ih nekoliko vrsta na tržištu. Nakon petnaestak minuta područje zahvaćeno gljivicama treba ostrugati, zatim ponovno našpricati. Kad se osuši, impregnirati zid nekim sredstvom protiv vlage, podlogu pregletati i obojati. Ako je problem veći, treba staviti još jedan sloj izloacije - stiropor, pa mrežicu, glet i farbu. Samo se tako može riješiti problem, samo što se za te radove mora pričekat neko bolje vrijeme.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gdje cu naci taj ceresit?
    nema u dm-u, nema u pipi, to mi je jedino blizu

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi svake godine imam taj problem i kupim ono smrdljivo sredstvo protiv gljivica u crnoj boci ( ne znam kako se zove) i našpricam i sve ode ali opet u jesen isti problem sad mi je već stvarno dosta tog pa ćemo probati izolirati sa stiroporom izvana

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A kod nas problem počeo od kad smo uveli pvc stolariju

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Mi svake godine imam taj problem i kupim ono smrdljivo sredstvo protiv gljivica u crnoj boci ( ne znam kako se zove) i našpricam i sve ode ali opet u jesen isti problem sad mi je već stvarno dosta tog pa ćemo probati izolirati sa stiroporom izvana
    Izolacija stiroporom je nasim bivsim susedima (stavili su je na celu kucu) donela jos veci problem sa gljivicama u celoj kuci. Ovde kuce na fasadi izmedju dve cigle cesto imaju na par mesta na zidu otvore, kako bi materijali u unutrasnjosti zidova disali. Ne znam kako bolje da opisem, jer nemam pojma o gradjevinarstvu.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

gdje cu naci taj ceresit?
    nema u dm-u, nema u pipi, to mi je jedino blizu

U svim trgovačkim centrima; interspar, metro, getro, bauhaus....
    Ili kemoboje, čak i po željezarijama ima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupila sam jucer ceresit
    kad to pocne cijedit vlagu? jos uvijek ni kapi unutra

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ivarice, nama je počelo tek nakon par dana

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam sad skuzila da je mozda kod nas to povezano s novim radijatorima
    ???
    i da, otkad ih imamo, ja bez prestanka kasljem
    Nama je curilo iz radijatora. Nismo to znali jer je po cijevi ulazilo ispod laminata. Pa se dizala vlaga, i pojavile se gljivice. I to ne kod radijatora, nego na suprotnoj strani sobe, u gornjem kutu, jer je s druge strane negrijano stubište, a iznad krov zgrade.
    A kad smo dignuli laminat... voda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne moze mi curiti iz radijatora jer su to beha radijatori, na struju, nema vode
    jedino je sigurno da ne isusuju zrak kao sto je to radila termo pec

a sad se mislim da je kriv i onaj strik s robom koji nam je zimi nuznost u sobi
    uz termopec se ta roba osusila preko noci, a sad se susi cijeli dan

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Treba par dana za ceresit da počne upijat, kupili ga moji svekiji prvo, ali nisu bili zadovoljni, pa su kupili odvlaživač.
    Lucij@, kak ste vi zadovoljni s njim?

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam jako zadovoljna, ali moj je u podrumu, ne u stanu. Naime, kod nas u hodniku je jako smrdilo po vlazi koja je dolazila iz podruma pa smo ga zato stavili, a sad razmišljam da ga stavim i u kupaonicu ako kažete da bi mi to pomoglo protiv "pikeca". Uglavnom, naša kutija se brzo napuni vodom, a smrada u hodniku više nema.
    Posljednje uređivanje od lucij@ : 10.02.2010. at 10:16

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    A kod nas problem počeo od kad smo uveli pvc stolariju
    Mi smo u novogradnji, uselili se kad je zgrada završena. U zidovima, naravno, još ima vlage. Ne bi to bio toliki problem, da nemamo PVC stolariju, pa vlaga - dok je zatvoreno - nikako ne može van, i kondenzira se na prozorima i balkonskim vratima. Da sve bude bolje, izvana je termo-fasada, pa se zidovi ne mogu sušiti izvana (kaže MM).

Rješenje: zračiti češće. Sada tijekom zime nije baš ugodno, pa smo u fazi kupovine odvlaživača, ali ne kristala, nego nečega ovakvog:
    http:/http://http://www.mikroklima.com.hr/susaci.htm
    Ima još linkova na netu, s navedenim još nemam iskustva.
    Posljednje uređivanje od dutka_lutka : 10.02.2010. at 10:22

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam jako zadovoljna, ali moj je u podrumu, ne u stanu. Naime, kod nas u hodniku je jako smrdilo po vlazi koja je dolazila iz podruma pa smo ga zato stavili, a sad razmišljam da ga stavim i u kupaonicu ako kažete da bi mi to pomoglo protiv "pikeca". Uglavnom, naša kutija se brzo napuni vodom, a smrada u hodniku više nema.
    Stavio MM neki kristal, piše da traje 6 mjeseci, za vikendice i tak. Trajalo u kupaonici tjedan dana, rastopio se. Pušta se voda, tuširanje, pranje ruku.
    Kupaonu lako prozračiš? Većinom imaju prozor, a obično nitko unutra ne boravi dugo, pa da se iz tog razloga ne bi moglo otvoriti.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

a sad se mislim da je kriv i onaj strik s robom koji nam je zimi nuznost u sobi
    uz termopec se ta roba osusila preko noci, a sad se susi cijeli dan
    Da, zato je nama vlaga u hodniku. Svekrva stavila lijepu rešetku za sušenje rublja iznad kade, u kupaonici su im i radijatori, pa se suši, a ugrađena im je i ventilacija, ona je ostavi uključenu preko noći.
    Sada i mene nagovara da stavim, ako ne iznad kade, onda iznad perilice, a kupaonicu bih lako prozračila.
    Ili kupiti sušilicu.

Dok smo boravili na selu, meni se rublje super sušilo iznad štednjaka na drva u kuhinji. Sve je bolje od vlage u sobi.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Viš ti, svekijima je jako slabo povuklo vlagu, a stvarno je imaju. Pa su kupili ogroman odvlaživač i to šljaka. Ne kužim zašto njima nije pomogao ceresit. Možda ima neka folija oko njega koju nisu skinuli

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

gljivice....zadatak za subotu!
    moja situacija je grozna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ja imam plijesan u kuhinji!
    ona nije grijana, stalno se kuha, pa vlaži i naravno na sjevernoj je strani kuće!

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo ja se upravo spremam u napad protiv plijesni, varekinom. Zidovi su sobi su mi pocrnjeli, što zbog neispravnog krova, što zbog vlage.... svake godine ista priča.
    Pošpricam varekinom, ostavim da nagrize i onda prođem mokrom spužvom ili krpom. Ja doduše izbjegavam spavanje u toj sobi dok god je onaj ružan miris u sobi (od varekine) pa nam je ovih dva dana ne preostaje ništa drugo nego spavati na kauču.
    Meni je super ova metoda jer sam mirna godinu dana, do druge zime.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama nije pomogao ni fungicid u boji ni grijanje (radi se o kupatilu). Povremeno nam se nakote i moramo ih ubijati.
    Isto smo culi da dok ne rijesimo izolaciju i fasadu, da ih se necemo rijesiti trajno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Možda moje iskustvo nekom pomogne.
    Ovako: izvana sep-to je vrsta žbuke
    Pvc prozori
    Grijanje-klima uređaj, u sobi uljni radijator i u 2. sobi konvektor.
    Da bi uštedila, nakon zračenja soba, ja bih poslijepodne otvorila sva vrata da topli zrak uđe u sobe. Time bi se on usljed razlike u temp i vjerojatno u vlažnosti nakupljao u uglovima. Nakon nekoliko mjeseci i povremenog sušenja rublja u sobi jer da vani ne pokisne napola osušeno, složno bi se namnožili crni, sivi i zeleni stanovnici.

Nakon ovogodišnjeg čišćenja stanje je znatno bolje otkad nakon zračenja, prostoriju grijem isključivo grijalicom koja je u toj prostoriji, a sobna vrata uvijek držim zatvorena.

I da, jedvo čekam proljeće

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •