-
Naelektrizirana jakna
help!
kupila sam si novu zimsku jaknu i puna je onog elektriciteta! ne mogu ju obući na duže jer imam feeling da cijela pucketam. a kad je skinem, kosa i dlake mi još neko vrijeme strše prema gore... kaj da radim? da je operem u mašini, da je iznesem na svježi zrak, nešto treće??
(jakna je od poliestera)
-
i ovo ide sutra na 4 kuta
-
a ja se ponadala da netko ima rješenje...
-
Pamučne stvari postanu manje naelektrizirane pomoću omekšivača, a mislim da to nije opcija za PES.
-
dobila sam savjet (istina, od sveki) da stavim jaknu u škrinju na par sati i da će se to rješiti. učinila sam prema naputku, ali ništa...
mislim da ću je jednostavno oprati u puuuno omekšivača, pa što bude...
-
Neeeee!
Nadam se da ju nisi već oprala. Ako je impregnirana ili punjena perjem, omekšivač će ti rastopiti impregnaciju pa će ili perje ići van, ili postati flekava ili se jako opustiti, onak će biti ljigavo mekana
...ne znam kak da ti drugačije opišem.
Zašto jednostavno ne nazoveš neku bolju kemijsku čistionu i pitaš...moooožda neko zna kaj se da napraviti.
-
nisam ju još oprala... ali nije pernata nego punjena nečim...nemam pojma čim...
ma da, nazvat ću neku kemijsku i pitati... možda oni imaju neki trik...
a do onda pazim da se s kim ne dotaknem kad ju imam obučenu...
-
Daj prvo potraži deklaraciju. Ako nije skinuta na njoj će pisati od kojih je materijala izvana i iznutra.
-
pogledala sam i piše samo od je iznutra i izvana poliester. i punjena poliesterom. that's it...
ali, piše da se može oprati na 30...
-
trebalo je pisati: piše da je iznutra i....
-
Ako nije mikrofibra PES se normalno omekšava. Dakle, bubneš u perilicu i normalno omekšaš.
Uz deklaracije za mikrofibru obično i piše da se ne koristi omekšivač.
-
za omekšivač ne piše ništa, samo stoji napomena da ne sušim su sušilici... thanks...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma