Pokazuje rezultate 1 do 50 od 75

Tema: je li braunila obavezna na svetom duhu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mislim, cure nemojte se ljutiti ali ovo ispada kao da smo mamine curice - mimoze. Sad nam još i braunila smeta. Izgleda da će nam i UZV prije poroda smetati... Mislim da pretjerujete što se tiče stavljanja braunile. Ne kužim - ideš roditi u strahu od mogućeg bola i onda ti smeta ako te malo piknu. Pa tko je ovdje lud???
    Osobno i meni su je stavili "rutinski" na SD-u a nisu me pitali želim li je ili ne. I ja se jaaaaaako bojim injekcija ali bilo mi je drago da netko unaprijed misli tj. ako nešto pođe po zlu znam da su poduzeli da se još dodatno ne zakompliciraju stvari. Dok sam ju imala u ruci nisam ju ni osjećala, čak sam i zaboravila na nju. Sjtila sam se da ju imam kad mi ju je sestra došla izvaditi odmah po dolasku u sobu.
    Braunila - zašto ne, pa makar bila i rutina, ali medicinska rutina.
    I priznajte si, da kad ste rodile svoje srećice zaboravile ste na rutinske stvari prilikom poroda

Nadam se da nisam nikoga uvrijedila.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj martinela prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim, cure nemojte se ljutiti ali ovo ispada kao da smo mamine curice - mimoze. Sad nam još i braunila smeta. Izgleda da će nam i UZV prije poroda smetati... Mislim da pretjerujete što se tiče stavljanja braunile. Ne kužim - ideš roditi u strahu od mogućeg bola i onda ti smeta ako te malo piknu. Pa tko je ovdje lud???
    Osobno i meni su je stavili "rutinski" na SD-u a nisu me pitali želim li je ili ne. I ja se jaaaaaako bojim injekcija ali bilo mi je drago da netko unaprijed misli tj. ako nešto pođe po zlu znam da su poduzeli da se još dodatno ne zakompliciraju stvari. Dok sam ju imala u ruci nisam ju ni osjećala, čak sam i zaboravila na nju. Sjtila sam se da ju imam kad mi ju je sestra došla izvaditi odmah po dolasku u sobu.
    Braunila - zašto ne, pa makar bila i rutina, ali medicinska rutina.
    I priznajte si, da kad ste rodile svoje srećice zaboravile ste na rutinske stvari prilikom poroda

Nadam se da nisam nikoga uvrijedila
    .
    Kanila je apsolutno nepotrebna. Ali kad ju imaš lakše je dati i drip i dolantin i ostalo bez da se rodilja pobuni. Jer ni ne skuži da je dobila. Postavljanje kanile traži ipak malo suradljivosti rodilje.

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam rodila na SD. Stavili su mi braunilu bez da me itko išta pitao. Za drip i dolantin su pitali. Derala sam se da neću ništa, a onda sam rekla da dolantin ipak hoću.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Kanila je apsolutno nepotrebna. Ali kad ju imaš lakše je dati i drip i dolantin i ostalo bez da se rodilja pobuni. Jer ni ne skuži da je dobila. Postavljanje kanile traži ipak malo suradljivosti rodilje.
    jel ti to govoriš iz svog liječničkog iskustva ili samo ovako neko svoje razmišljanje? osim toga nije kanila nego braunila. kanila je nešto sasvim drugo.

a što reći na sve ovo? meni se to čini kao pretjerivanje odnosno traženje dlake u jajetu ili po narodski i rđavom piši i dlaka smeta. da je sve idealno i po volji onda bi raspravljali o tome je li uredu da doktori nose bijele kute jer previše odišu bolnički itd. možda u nekim stvarima ipak treba dopustiti ljudima da rade svoj posao onako kako znaju i kako oni misle da će ispasti najbolje i najsigurnije za rodilju i bebu. kako je netko primjetio da braunilu postavljaju iz razloga da mogu lakše rodilji uvaliti nepotrebni drip...meni je to jako ružno razmišljanje. baš liječnik svako jutro ide na posao sa mišlju joj jedva čekam da danas uvalim par doza dripa i zabodem nekoliko igala.
    mene samo jako zanima kad bih to nekako mogla vidjeti, kako bi vi koji mislite da je braunila nepotrebna sami radili da ste liječnici i da se svaki dan susrećete sa zdravim, bolesnim, kompliciranim porodima, problemima pa i sa smrću.
    a osim toga ta braunila mi je bila najmanji problem. ma bodi brate , nisam ni razmišljala o njoj. bolje da mi ju nabode dok su mi vene normalne nego da mi se tamo pred kraj skupe od tko zna čega pa da me izbode ko švicarski sir, a sekunde teku. doživjela jednom i ne hvala više! a što reć.....ima nas svakakvih.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    jel ti to govoriš iz svog liječničkog iskustva ili samo ovako neko svoje razmišljanje? osim toga nije kanila nego braunila. kanila je nešto sasvim drugo.
    Nije digitron nego ručno računalo- kalkulator,
    nije kaladont nego zubna pasta,
    nije braunila (braunuele) nego iv kanila.
    http://www.bbraun.com/documents/Comp...p_download.pdf
    strana 9

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Jedan savet svima: iako nisam trudnica pre godinu dana sam bila na nekoj operaciji i iz iskustva kazem: u torbu za bolnicu dodajte obavezno i silikonsku braunilu. Mnogo je udobnija. Meni su na toj operaciji na nadlanicu stavlili najvecu mogucu igletinu koja se zavrsavala tacno na zglobu i savijanjem ruke sam sebi poderala venu, pa kad je krenula infuzija krenula u tkivo, nadula mi se ruka, pa busi sledecu i na drugoj ruci se vena osteti, muka ziva... Kad sam videla da sam mogla to udobno preboleti sa silikonskim da sam ih ponela doslo mi da placem...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moram se ipak složiti da je braunila braunila, a kanila kanila
    pametno,zar ne?

kanila se stavlja u traheostomu, a braunila u venu
    nikada,nikada nisam čula da je neko stavio kanilu u venu
    apropo lady.x što je to silikonska braunila?
    budući da sam prilično kompententna oko braunila i njihovih aplikacija
    radi se o nekoliko stvari
    90% ljudi zaista to i ne osjeti
    dakle,stvarno ste mimozice kao što je netko rekao

pitanje je tko ju stavlja, koji promjer igle (žuta,roza, plava, zelena, siva, narančasta), kakve su vam vene i kakve ste vi
    puno parametara

postoji još jesna sitnica a to se zove EMLA krema koju ja namažem djeci prije nego ih ubodem
    98% ih uopće ne trepne na ubod, niti im smeta
    pa sad vi mislite...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Braunila je intravenska kanila. Zasticeno ime firme BBraun je braunila. Ali to je i dalje intravenska kanila.
    I totalno je nevažno zapravo. Ali budući da sam jedan dio svog radnog života zaradjivala na istima, vjerujte mi na riječ ako ne želite napisanome.

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

iskreno,nije mi jasan ovaj negativan stav o braunili...
    mislim da svaka od vas ako iskreno razmisli moze samo konstatirati da uvođenje braunile nije ni previse neugodan ni toliko bolan postupak.
    stavljala sam braunilu tisuću puta i ni jedan pacijent do sada mi se nije pozalio kako je to iznimno neugodno i bolno iskustvo.
    isto tako nikad je nisam stavljala iz nekog mog hira niti hira doktora koji ju je ordinirao.ako je braunila ordinirana onda postoje i indikacije za nju.
    otvoren venski put u ovakvim situacijama štiti vaš zivot i zivot vaseg dijeteta ako dođe do komplikacija prilikom poroda.
    znajuci tu činjenicu mislim da ju nije tako tesko potrpiti jer se vecina braunila ionako skida kad premjeste rodilju u sobu ako ne mora primati antibiotik ili bilo kakvu drugu terapiju.
    mislim da je svima nama ipak najvaznije da porod prođe uredno i bez komplikacija i da rodimo zdravu bebicu

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    apropo lady.x što je to silikonska braunila?
    ...
    Ima da se kupi. Poneses je lepo i das im. Bocnu te obicnom iglom koja se odmah izvuce a u veni ostane ta silikonska koju ne osecas, meka je i savija se i nema muke kao kad ti obicnu braunilu stave nezgodno na laktu ili zglobu sake pa ne mozes normalno ruku pomerati...mislim, mozes, ali boli, vena se povredjuje i muke sa tim.
    Ovo je moje licno iskustvo, doduse ne sa porodjaja, imala sam operaciju i ta braunila me bas mucila, nisam se mogla sama obuci jer mi je idiot od sestre stavila tacno na zglob, tad sam rekla drugi put (kad se budem poradjala, nadam se) nosim silikonsku, pametni ljudi su je tamo poneli i nikakvih problema.
    Inace u nasim bolnicama imaju i te silikonske ali nece da vam daju, to je valjda za one preko veze, a vama krnu igletinu.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nije digitron nego ručno računalo- kalkulator,
    nije kaladont nego zubna pasta,
    nije braunila (braunuele) nego iv kanila.
    http://www.bbraun.com/documents/Comp...p_download.pdf
    strana 9

apsolutno krivo ,brkaš pojmove, na žalost ,kanila je sasvim nešto drugo, ima veze sa braunilom kao sjedalica za bicikl sa zubnom pastom

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa Vidi poruku
    apsolutno krivo ,brkaš pojmove, na žalost ,kanila je sasvim nešto drugo, ima veze sa braunilom kao sjedalica za bicikl sa zubnom pastom
    Ne znam s kakvom ti sjedalicom za bicikl peres zube

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

totalno nebitno za ovu raspravu ali Cubana ima pravo!
    Braunila ili intravenska kanila je ista stvar.braunila je zastičeno ime al to je Cubana vec lijepo objasnila u nekom od prijasnjih postova.
    mozda da malo odete na google prije nego sto tako kategorički tvrdite suprotno

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne znam s kakvom ti sjedalicom za bicikl peres zube

ne pametuj i ne budi bezobrazna !

Slučajno znam o čemu govorim i kako se šta zove u medicinskoj praksi, ali to kao i obično ovdje nije važno

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

OOO daa, kanila je definitivno nepotrebna ,bar u ovom slučaju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •