Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 75 od 75

Tema: je li braunila obavezna na svetom duhu?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne znam da li je braunila potrebna ili ne s medicinskog stajališta, ali ako stvarno nije potrebna, ja sam za da se može odbiti.
    Meni osobno nije smetala niti malo, bila je na šaci. A što se tiče slučaja da ju zaborave izvaditi, ja sam tražila da ju izvade čim sam došla u sobu, druge žene su ju imale duže, jer nisu tražile da ju izvade.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Nije digitron nego ručno računalo- kalkulator,
    nije kaladont nego zubna pasta,
    nije braunila (braunuele) nego iv kanila.
    http://www.bbraun.com/documents/Comp...p_download.pdf
    strana 9

apsolutno krivo ,brkaš pojmove, na žalost ,kanila je sasvim nešto drugo, ima veze sa braunilom kao sjedalica za bicikl sa zubnom pastom

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa objasni nam ti sto je sto, molim te. Dakle, kakve sve kanile postoje, je li braunila isto sto i iv-kanila ili nije, te ako nije, u cemu je razlika.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Braunila je isto sto i intravenska kanila. Molim neka mi netko dokaze suprotno. Moze i na pp.
    Ovo je totalno OT, ali nisam ja to zapocela.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa Vidi poruku
    apsolutno krivo ,brkaš pojmove, na žalost ,kanila je sasvim nešto drugo, ima veze sa braunilom kao sjedalica za bicikl sa zubnom pastom
    Ne znam s kakvom ti sjedalicom za bicikl peres zube

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

totalno nebitno za ovu raspravu ali Cubana ima pravo!
    Braunila ili intravenska kanila je ista stvar.braunila je zastičeno ime al to je Cubana vec lijepo objasnila u nekom od prijasnjih postova.
    mozda da malo odete na google prije nego sto tako kategorički tvrdite suprotno

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a da ti na google ukucaš kanila ?!
    pa ćeš vidjeti da se svi članci odnose na trahealnu kanilu

i tko se bavi kliničkom medicinom zna na što se odnosi kanila a što braunila

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da,postoji trahealna kanila,ali isto tako postoji i intravenska kanila ili braunilaa to su dve vrlo razlicite stvari-naravno!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    i tko se bavi kliničkom medicinom zna na što se odnosi kanila a što braunila
    Joj sto volim ove "s visoka" odgovore. Još kad slijedi ...

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vratimo se na temu. Hvala.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

svatko se svrbi gdje ga češe

ja sam indiferentna na ove što se ne bave kliničkom medicinom
    a kao kliničar ( više od 10 godina) stavila sam bezbroj i braunila i kanila ( a ti?)
    i teško mi je pobrkati što je što

a di si vidjela smajlića koji se šteka??
    pa ja ga nikada ne stavljam da se ublaži ono što sam napisala
    moj smajlić klima glavom i potvrđuje ono što sam ja napisala

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

svatko se svrbi gdje ga češe
    Primijetila sam. Nemoj se izgrebati previše.

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

dakle s mojih 18 god radnog staža u medicini mogu reci samo da se ne spustam na nivo umaskiranog vrijeđanja kolegica po forumu..
    na temu kanila-braunila ovo ce biti moja zadnja...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni je prva asocijacija na kanilu trahealna kanila
    braunila mi ne pada pri tom napamet

ali kanila zapravo znači cjevčica
    znači sve je to kanila, i kanila za traheostomu, i intravnska, i nosna kanila.....
    samo što je uobičajeno za intravensku reći braunila

cure

a braunila, odn. iv kanila, nije potrebna u većini poroda
    ali gdje je potrebna može se stvarno desiti da se ne stigne staviti

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ok u većini poroda nije potrebna, ali u nekim slučajevima život znači i mogu razumijeti zašto na njoj inzistiraju. da doktor ne stigne uštrcati u venu nešto što je potrebno na kraju ne bi ispala kriva ni rodilja, ni sestra ni braunila ni vene nego doktor koji na vrijeme nije reagirao. nitko si u poslu ne želi tovariti na leđa nepotreban rizik i to mi je apsolutno razumljivo. možda sam luda, ali ne vjerujem da će ta jedna iglica nabiti adrenalin pa će vam se povući oksitocin itd. ali eto nekome smetaju uštirkane plahte, nekom igla i tako......

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

apropo lady.x što je to silikonska braunila?
    ...
    Ima da se kupi. Poneses je lepo i das im. Bocnu te obicnom iglom koja se odmah izvuce a u veni ostane ta silikonska koju ne osecas, meka je i savija se i nema muke kao kad ti obicnu braunilu stave nezgodno na laktu ili zglobu sake pa ne mozes normalno ruku pomerati...mislim, mozes, ali boli, vena se povredjuje i muke sa tim.
    Ovo je moje licno iskustvo, doduse ne sa porodjaja, imala sam operaciju i ta braunila me bas mucila, nisam se mogla sama obuci jer mi je idiot od sestre stavila tacno na zglob, tad sam rekla drugi put (kad se budem poradjala, nadam se) nosim silikonsku, pametni ljudi su je tamo poneli i nikakvih problema.
    Inace u nasim bolnicama imaju i te silikonske ali nece da vam daju, to je valjda za one preko veze, a vama krnu igletinu.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A ja opet da pitam- a zašto onda braunile nisu svagdje u svijetu obavezne pri rađanju? Mislim da mi i po 100-ti put smrdi samo na ono što je lakše osoblju, ne obazirući se na želje rodilja! Jer nekako mi je teže pomisliti da su naša rodilišta brižnija od nekih drugih europskih rodilišta.

Mrzim braunile...imam traume od njih! I vrlo bih rado odbila braunilu jer mi stvarno ne treba takav stres pri porodu. Nažalost, nitko me ništa ne pita i u Merkuru je nisam mogla odbiti ni prije 5 mj., ni prije 2 godine. Jer kako bi mi drugačije šibnuli drip, a da ja to na vrijeme ne skužim?!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa Vidi poruku
    Jer kako bi mi drugačije šibnuli drip, a da ja to na vrijeme ne skužim?!
    Možda sam malo naivna, ali ne kužim kako se ovo dogodi, ako je žena pri svijesti.
    Ja sam svaki put čim bi netko došao blizu pitala što će sad raditi?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Možda sam malo naivna, ali ne kužim kako se ovo dogodi, ako je žena pri svijesti.
    Ja sam svaki put čim bi netko došao blizu pitala što će sad raditi?
    Ovo sam i ja radila, ali to toliko ometa tijek poroda da mislim da toga nismo ni svjesne ... svaki put bi me vracalo na pocetak. A dolazili su svako malo nuditi ovo ili ono, zapitkivati ...
    Vjerujem da ce proci neko vrijeme pa ce nam ideja poroda bez braunile bolje sjesti, pa nece biti cudno odbiti ... kao sto sad nije cudno odbiti klizmu, epiziotomiju, drip, dolantin ...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    ok u većini poroda nije potrebna, ali u nekim slučajevima život znači i mogu razumijeti zašto na njoj inzistiraju. da doktor ne stigne uštrcati u venu nešto što je potrebno na kraju ne bi ispala kriva ni rodilja, ni sestra ni braunila ni vene nego doktor koji na vrijeme nije reagirao. nitko si u poslu ne želi tovariti na leđa nepotreban rizik i to mi je apsolutno razumljivo. možda sam luda, ali ne vjerujem da će ta jedna iglica nabiti adrenalin pa će vam se povući oksitocin itd. ali eto nekome smetaju uštirkane plahte, nekom igla i tako......
    Slažem se s doroteom. Ta braunila, kanila ili kaj je već nit boli niti kaj posebno smeta, a u određenim slučajevima može biti jako bitna. Meni su je stavili i kad su mi vadili mandule, klinci na odjelu su je zvali "leptirić".

Ja sam za to da se može odbiti ali da se potpiše da se odbija nakon informiranja čemu služi. Nekima smeta ultrazvuk, vaginalni pregled, ctg, sve ostale intervencije koje ginekolog smatra da su potrebne, pa čak i braunila, ali na kraju kad se nekaj loše dogodi ipak je on taj koji je odgovoran.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mene nije ometalo (barem ne da bih ja primjetila), jer smo odmah na početku dogovorili što želim, a što ne i dr. i sestra su ulazile u box samo kod dva pregleda, 1x za davanje antibiotika i na izgon.
    Ovo je odgovor srečici.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 11.05.2010. at 09:23

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Mene nije ometalo (barem ne da bih ja primjetila), jer smo odmah na početku dogovorili što želim, a što ne i dr. i sestra su ulazile u box samo kod dva pregleda, 1x za davanje antibiotika i na izgon.
    Ovo je odgovor srečici.
    Ja mogu samo reci, drago mi je da si ti ostvarila dogovor i dobila ono sto si htjela.
    Da se razumijemo ne mislim da mi je braunila glavni krivac, ali je jedna u nizu stvari koje su se dogodile i ne mogu to zanemariti ...

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam s kakvom ti sjedalicom za bicikl peres zube

ne pametuj i ne budi bezobrazna !

Slučajno znam o čemu govorim i kako se šta zove u medicinskoj praksi, ali to kao i obično ovdje nije važno

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ova tema je prešla granice dobrog ukusa.
    Na početno pitanje je odgovoreno, a dalje se sve svelo na nepotrebno prepucavanje i pametovanje.
    Temu zaključavam.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •