ja sam isto "ležala" u sobi na patologiji III nakon poroda i beba je stalno bila sa mnom
ja sam isto "ležala" u sobi na patologiji III nakon poroda i beba je stalno bila sa mnom
Kakvi su dojmovi o dr. Ujeviću?
ribice i amaranth - zanima me kakva je tocno procedura s narucivanjem. naime u 9.mj. trudnoce me moja gin posalje u bolnicu na pregled. tamo nazovem trudnicku i predbiljezim se za pregled kod koga vec dopadnem (ne kanim izvoljevat), jesu li vas pitale za mjesto stanovanja?
jel to onda znaci da mi na tom 1. pregledu otvaraju moj "karton" i da se ja vodim kod tog doktora kod kojeg idem 1. put u trudnickoj?
a kako se zene koje se npr. naruce kod nekog dr. vode kao njegov pacijent? idu gore na patologiju kad on ureduje?
vec sam rodila tamo prije 3 god al je bilo nesto zbrckano, naime svaki put je bio 2. doktor, onda sam prenijela 8 dana što znači d sam bila svaki 2. dan na ctg-u i pregledu dolje kod onog dr.koji je imao ambulantu.
a naravno porodio me netko skroz treci (ni ne znam koji, samo se kratko pojavio) koji je taj dan bio u smjeni.
Da, naručiš se kako imaju mjesta ili kod koga dr. želiš..
Pitle su me u više navrata u kojem je kvartu moja ulica..
Ja sam bila naručena ope kod svog dr. na pregled pred porod..a porodio me tko zna tko..nikad se nije predstavio a ja ga nisam vidla do tada..
pliz pomoć oko rooming-ina, ako sam dobro shvatila beba je sada s tobom 0-24 izuzev onaj sat-sat i pol ujutro. (ako sve bude ok, pa te smjeste u dio gdje možeš biti s bebom non-stop). naime, rodila sam na sv.duhu prije 3 godine, ali tada je bilo puno više onih 'pauza' kada su ih odvodili.
i što onda moram imati sa sobom za bebu, evo što sam našla u vašim postovima:
- pelene i vlažne maramice. znači preko dana same presvlačimo bebe, ali nisam baš ljubitelj vlažnih maramica (koristila sam ih valjda 5 puta u životu s prvim), pa ima neka opcija s vodom? ako se sobe nisu promijenile, čini mi se da ću se morati pomiriti s vlažnim... trebamo li i sestrama dati pelenu i vlažne za to jutarnje kupanje, da znam koliko toga spakirati?
- robica je kažete njihova i nakon kupanja vrate bebicu u čistoj benkici. naravno, robica za doma od mene.
- spominje se i izdajalica, krema za malu guzu, možda koja tetra, gazica...
ima još kakav savjet, što ponijeti za bebu?
ne vidim neku temu o tim torbama za rodilišta, pa da ponovim: za SD i dalje vrijedi da sa sobom možeš imati malu torbu s mobitelom, vodom ... u predrađaoni? i ako se sjećam bio je neki trik da se na vrh stvari stave vir ulošci, da oni dečki što te voze do kreveta poslije poroda i sestre ne prekopaju čitavu torbu? je li to to ili sam nešto pobrkala
jooj, puno pitanjamislim da će mi ovaj put trebati veći kofer
Ne trebaju za bebu ni gaze ni tetre, jednokratne njima ne trebaš davati. Beba je s tobom ovako kako si opisala.
U sobi nema tople vode, pa ti trebaju vlažne maramice, osim ako želiš da ti muž svaki dan dofura toplu vodu u termosici , ali to mi se čini komplicirano.
Uloške i gaće staviš na vrh torbe baš zbog ovog što si napisala.
I ne treba ti kofer, svaki ti dan muž može donjeti čisto i odnjeti prljavo. Ne treba ti ni izdajalica, beba je s tobom.
Robu za bebu donese muž kad idete doma. Dok ste tamo nije potrebno!
eto vidiš kako nama naša ana fino sve odgovori!
ana jesu i tebe pitali za kvart prilikom naručivanja?
i rekao je netko da se čeka dugo za termin, ako mi moja gin u 8.mj da uputnicu za boln pregled, kolko ranije da zovem?
Da, pitali su me di sam doma, ali ja k njima spadam pa nije bilo problrma, kako je ako ne spadaš k njima to ne znam.
Bez uputnice ne žele ni naručiti, ali kad si već pred porod ne naručuju ono tipa za mjesec dana, čini mi se nekih tjedan dana.
Ma ja sam koza kad me ona pitala je li imam uputnicu rekla da nemam. A sada ako ti kažeš da imaš, a nemaš kako ona to može provjeriti ne znam. Vjerojatno ne može.
mene ništa nisu pitali preko telefona, samo mi dali termin a kad sam došla upisali adresu u komp i to je bilo sve(btw. spadam u vinogradsku)
Ak kod njih radiŠ viŠe pregleda u istom tjednu, buti zeli samo jednu uputnicu,znaČi recimo ponedjeljak i Četvrtak.
zna li tko koji liječnik ima ambulantu petkom? nigdje nisam vidjela popis po danima
eto mene. rodila sam 14.9. dosla na kontrolu pa su me ostavili iako nije bilo trudova jer se plodna voda zamutila. tako da sam bila na busenju vodenjaka i dripu ali sam uzicala epiduralnu. na kraju sm tak brzo rodila da nisu stigli mog doktora pozvati. bili su dr.prka i neka doktorica mislim da se zove dr.herceg i bili su super. porodile su me babica i neka mlada doktorica i trajalo je ukupno 5 min i bez rezanja...
mici85 baš super što je bilo tako expresno!
kako ti je bilo nakon poroda?
mogu cak reci da nam je u rodilistu bilo iznenadujuce dobro. ovaj put je porod bio laksi i ja sam se dobro osjecala pa je to vjerojatno razlog. nisam bila iscrpljena, ni rezana pa sam bila ful pokretna a bebica nije bila toliko izmucena ko prva.
osoblje je bilo ok. sestre s pedijatrije su odlicne, a posebno sestra sonja koja je bila super prema svima i puno nam pomagala.
Evo i nas sa najsvježijim iskustvom...Naime u nedjelju navčer rodila sam na SD sina 2910 g, 48 cm.
Trudove sam u trajanju više od 36 sati odradila doma...naravno bilo je bolno, ali prošlo je...U nedjelju popodne u 13:00 došla na Sd otvorena 5 cm, u 14:30 prokinuli mi vodenjak, u 15:00 bila u boxu, dobila epi, u 18:00 otvorena 7 cm, u 18:30 dobila drugu dozu epi, u 20:00 otvorena 10 cm, u 20:35 rodila na dva potiska....Porađao me dr. Blagajić.....kojemu sam zahvalna do groba...doista boljeg doktora nisam mogla poželjeti....brinuo je o meni od prve do zadnje sekunde...porod je prošao totalno bezbolno....brinuo se o meni ko o vlastitom djetetu...nisam popucala niti milimetra...Briga i nakon poroda na samim babinjačama bila je fantastična...doista imam samo riječi hvale.... Kad bi ponovo rađala izabrala bi njega i sd...
Jedina zamjerka je na sestre za dijete (pomoć kod dojenja) noćna smjena utorak na srijedu...dvije sestre su bile užas, užasa...žao mi je što ne znam kako se zovu...doista biim oduzela doživotno pravo za obavljanje takvog posla...ali je zato jedna od njih sestra Petra ipak došla ujutro i pobrinula se oko mojeg problema, jer mi malac nije htio dva dana cicati na desnu dojku...pa ga je ipak nakon sat vremena truda uspjela natjerati da prihvati i tu desnu dojku... Od jučer smo doma i osjećamo se fantastično...Doista svaka čast cijeloj ekipi...
Cure, zanima me postoji li na SD opcija apartmana. Možda uz plaćanje?
ne. ne postoji apartman. barem koliko ja znam..
Babylove
Jesi li tražila epiduralnu ili su ju ti sami dali?
rodilice, zanima me kakva je situacija s vašim stvarima: dođeš s torbom, oni se brinu da je ona negdje oko tebe tamo po rađaoni?
i još jedna stvar, ako rodim predvečer ili u noći a gladna sam / žedna, može li mm doći na odjel babinajča da mi nešto donese (sendvič, sok? koje ne kanim stavljati u onu gore spomenutu torbu)
dutka_lutka za apartman nisam sigurna ali znam da postoji soba sa dva kreveta. lukava puščica sestre ti se cijelo vrijeme brinu za torbu,barem je tak bilo kad sam ja rađala. Malenu sam rodila navečer i dobila sam nakon poroda u rađaoni večeru a malog sam rodila u pola deset navečer tak da mi je dragi donio klopu u hodnik. Kad su odnijeli malog na odjel ja sam bila još cca pola sata sa mužem.
hvala na odgovoru, sani!
moje pitanje ispada smiješno, al kad sam 1. put rodila, pred jutro mi je pukao vodenjak, nešto sam skroz malo ubacila u usta i otišli smo u bolnicu. rodila sam oko 15h, čekala još 2h tamo gore i kad je bila večera ja sam bila gladna ko vuk jer taj dan praktički ništa nisam jela a umorila sam se strašno. za večeru je bilo nešto prejadno i bila sam strašno gladna do sutra.
zato sad kalkuliram što ako opet nekako budem cijeli dan bez hrane, jel mi mm može donijeti?
sani, di ti je u hodnik donio? kod rađaonice? pretpostavljam da navečer nema šetanja po odjelu babinjača.
Nema na čemu dutka_lutka. Da suprug mi je donio u hodnik ispred rađaonice,tak da sam odmah tamo i pojela. Iste sekunde sam se oporavila jer sam cijeli dan imala trudove kojima sam se tak veselila da sam zaboravila ono najvažnije - dovoljno jesti. Mislim da si u pravu i da po noći na odjelu nema šetanja,a opet ak budu ok i ak ih se zamoli možda nebi bio problem ni da sestrama preda i one ti donesu. Sretno na porodu!
meni je on pratio 1.T , stoji ovo da jako malo priča, al mi je bio skroz ok, totalno smiren tip.
sad sam dospjela kod dr. ivkošić (četv. popodne), ona je totalna suprotnost, puno priča, nije uopće u žurbi, sve objašnjava, jako ugodna al ja sam šokirana zbog razlike u pristupu!
Ajmo friške mamice....javite nam stanje! Što treba ponjeti, na što obratiti pozornost...pohvale i kritike!!!
I treci put na Sv. Duhu i opet rijeci pohvale.
Babica na porodu predivna, igrom sudbine porodila me je i prije 2 godine i zajedno smo se tome smijali. Pustila me je u boxu da trudovi odrade svoje, dolazila provjeravati treba li mi nesto, savjetovala, vadila mi stvari iz kofera, ukljucila masazu na stolu, iskljucila kad me je smetalo, sve rijeci pohvale....a kad je beba pocela izlaziti njen glas me vodio, i sve je proslo i vise nego odlicno.
Na babinjacama klasika. Nista se nije promjenilo od prije 2 godine. Ama bas nista.
Posljednje uređivanje od sweetmint : 28.05.2011. at 19:32
I ja vas molim info sto i koliko ponjeti. Koliko pelena? Treba i robica? Kako da u jednu torbu utrpam i svoje i stvari za bebu? Sve mi recite, sveki bitan detalj, ne zelim nista zavboraviti uzet i zelim se pripremit na vrijeme.
Jel i dalje stoji da ne trebamo nositi svoje spavačice?
Ne treba, imas ih za uzeti u ormarima u hodniku.
Koksy, robica za bebe ti ne treba. A pelene mozes uzeti kao i vl. maramice iako i pelene stoje na onim kolicima u hodniku pa sve i da ih zaboravis nije frka. Stvari za bebu ti ne trebaju osim pelena a na kraju kod odlaska ti ionako netko donese robicu za bebe tako da ju ne trebas odmah uzimati. A za sebe klasika, sve sto mislis da ce ti trebati. spavacice ne treba, meni su cak njihove bile prakticnije za dojenje onako razdrljene
mi smo u srijedu pušteni iz bolnice - istina da ima njihovih spavaćica koliko hoćeš, ali ogromne su i jako debele. naša soba je bila okrenuta na zapad i znoj nam se slijevao niz leđa u tim spavaćicama, to je skoro debelo kao flanel. Zato preporučam za prvi dan njihovu kad najviše krvrariš, a za ostale dane uzmi 2 svoje koje su tanke. Meni je bilo OK i u pidžami, gornji dio samo potkošulja.
Za bebu trebaš 4-5 pelena dnevno, vlažne maramice i kremu. Uvijek ti tijekom dana netko može donijeti vrećicu sa stvarima koje ti nedostaju.
Meni su nosili puno hrane jer je večera u 18 a doručak u 8, pojela bi vola u međuvremenu.
pituljice, pa čestitam na iznenađenju!![]()
Hvala za info! Al imam jos jedno pitanje. Sta je sa sirokim povijanjem? Prakticira li se to u bolnici? Trebam uzeti tetre i svedske?
Nema sirokog povijanja, a kukice (kao i cijelu bebu) pedijatar pregledava onaj dan kad bi trebao biti otpust.
E da, zaboravila sam reci sto se posjeta tice...meni je MM dolazio oko 13-14 h a ja bi fino izasla u hodnik i na miru bi popili kavu iz automata![]()
Hvala ti! Osjecam se kao da sam pala s Marsa, 5 godina na ovom forumu, bezbroj procitanih tema poput ove a mene sad ulovila panika da nista ne znam!
Cimerice su ti cuvale bebu kad ti je bio TM? Meni ce vjerovatno samo to falit, prosli put, jos nije bilo roominga, sam zivjela za vrijeme posjeta kad sam napokon mogla izac iz bolnice, sjest vani na klupu i bit bezbrizna sat vremena
Mrzim bolnicke sobe iz dna duse...
Hvala na informacijama, ali naravno, uvijek ima još pitanja!
Što je za vrijeme posjeta, mislim na bebe, i dalje funkcionira ono da se sa cimama moraš dogovarati kad će kome doći posjete?! I u koliko sati su? Vidim, može se doći i izvan tog termina?
E da, i još nešto...kada tata ili netko od posjeta može vidjeti bebu? Nema onog da sestra pokazuje?
to ti sve ovisi o afinitetima
sestra nosi i pokazuje bebu, ako se tako dogovorite
nije uputno da sama rodilja nosi dijete jer je, kao, još nesigurna na nogama, od poroda
za vrijeme posjeta, dijete je u onome plastičnom koritu
meni je to, npr. bilo nezamislivo, tako da nisam htjela nikakve posjete
ta tri i pol dana što sam tamo bila, lijepo sam preživjela i bez muža i bez starijeg djeteta
znam da su mnogim ženama (pogotovo onima koje su rodile carskim) obitelji dolazile u sobu
ja nisam tip od te vrste cirkua, tako da mislim da je muž sina vidio tek kad je došao po nas da nas vozi kući
ali, kažem, sve ovisi o tome što je tebi važno
meni je bilo najvažnije da što više budem s bebom, da se uopće ne razdvojimo i da ta tri dana imamo samo za sebe
Da, dala sam im br mob i rekla im da jednom zvrcnu ako se beba probudi. Kasnije sam ja bila uz njihove bebe.
I ja sam mislila da ce mi to biti najgore, boravak ta 4 dana, ali mi je sve brzo proslo (jos sam rodila ujutro na 0 dan), cak se i relativno odmorila od kuce i muza i dvoje djece
Meni je MM vidio sina nakon poroda, (ja nisam htjela da bude sa mnom) ali babica mu nije dala da ide doma jer je rekla da ce to ici brzo, tako da mi je priredila lijepo iznenadjenje kad mi ga je dovela u box i pustila nas da se upoznamo i mazimo.
Posjete su od 16-17 h, bebu sam doneses do vrata i pokazujes ju kroz staklo. Mozes malo svercati da otvoris, ali bude prevelika guzva.
Ma meni su blagodati posjete ostale u lijepom sjecanju jer mi Svena nisu donjeli prva 2 dana pa mi je ustvari bilo uzasno sto ga ne mogu vidjet a istodobno i smrtno dosadno. Tako da sam zivjela za tih 16 sati kad bi dosao MM da mu se pojadam.
Sad ce vjerovatno biti drukcije, necu ni stici razmisljati o tome koliko je sati
MM nek mi samo nosit nesto za jesti jer se sjecam da sam i ja bila prilicno gladna uz bolnicku hranu...
Jelo je stvarno problem. Kuharice zele brzo odnijeti hranu a ako se potrefi da bas dojis kad stigne hrana onda ju ne stignes ni pojesti kak treba. Meni su jednom tako odnijeli netaknutu veceru jer ju nisam stigla pojesti a kuharica je htjela ici doma i nije htjela cekati. Neka ti donose hranu, ja sam se nagladovala kao nikad u zivotu
zar ti je otela tanjur ispred tebe?!
meni je bilo uvijek dost dost klope čak i preveč