Stranica 4 od 10 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 498

Tema: SD - najnovije - (2. dio)

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Imaju spavaćica,čak si ih sam možeš zamjeniti, stoje na kolicima s posteljinom, ja sam si mjenjala kad god sam imala potrebu....imala sam i svoje spavaćice, ove njihove su malo deblje pa hoće biti vruće sad....

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Još jedno pitanje - kada muž nosi robicu za bebu,jel treba tetra pelene i ono za široko povijanje? Ima li uopće još širokog povijanja?

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Annie prvotno napisa Vidi poruku
    Još jedno pitanje - kada muž nosi robicu za bebu,jel treba tetra pelene i ono za široko povijanje? Ima li uopće još širokog povijanja?

Kad muž nosi robicu za bebu ne treba donositi tetra pelene za široko previjanje...
    Posljednje uređivanje od Minda : 02.08.2010. at 15:21

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

doneseš za bebača sve kaj hoćeš, moj je išal doma u tetrama.

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jelena, ajd mi pls reci pelene su bile tvoje ili njihove? Robica je tvoja ili njihova? Oni ga kupaju, dakle pretpostavljam da je kozmetika njihova...Bebač je bio s tobom cijelo vrijeme....
    Zadnji put je kod mene to sve izgledalo drugačije i pakirala sam torbu samo za sebe. Danas moram pakirati torbu za nas tri
    Uf, lovi me trema polako....

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

jele blond, da se ubacim
    pelene bi trebale biti njihove, ali su tvoje. drugim riječima, ponesi svoje pelene. ja sam nosila 5 kom i sve potrošila.
    robica je njihova. nakon kupanja vrate bebicu u čistoj benkici. tvoja robica treba tek kad idete doma. onda muž donosi robicu za bebu i tebe.
    kozmetika za bebu ne treba.
    bebač je s tobom cijelo vrijeme osim kad ide na kupanje (ujutro sat vremena).
    dakle, ja sam za bebu nosila pelene, kremu za guzu, imala sam i tetru ako zatreba (nije trebala) i to je to.
    sretno ti! ne mogu zamisliti kako izgleda kad su 2 bebe s tobom kad rodiš na sd... meni je bili teško s jednom.

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Tnx. acqua.
    Ma sve će to biti ok. Zamisli da imaš trojke ili četvorke
    ili još bolje, da te uz blizance doma čeka bebač od godine!
    E tim mamama skidam kapu s glave!

Ali...da, lovi me trema što je kraj bliži.....
    Posljednje uređivanje od jele blond : 03.08.2010. at 07:47

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Može se dogoditi da nema njihovih spavačica ako je gužva. Ja sam čak rađala u svojoj.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidim da ti je odgovoreno, penesi koju pelenu za klince, mada možeš i tam uzeti pelene, inače u 15 i 21 sat kao dolaze sestre i preslače klince ( ako želiš).

nadam se da muš se snašla s dvojcima, ne buti lako , al za 3 godine buš imala hajl-life. A k tome imaš doma još i velikog čuvara , gdi ćeš bolje.
    Inače znam jednu curu koja je svoje dvojke dojila do cca 14 mjeseci, a oni su napredovali bolje neg jedinci.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Koliko pelena (pampers) treba ponijeti otprilike? Jel trebamo odmah premotavati bebu ili i oni hoće ako se ti ne osjećaš dovoljno sigurno? I znači, mi bebe niti ne presvlačimo, oni ih svaki dan presvuku u čistu robicu nakon kupanja? Želim roditi i drugi put na SD, ali nisam baš oduševljena s tim rooming-om. Idem malo pročitati kak je s posjetama budući da je beba stalno s nama, pa ak imam pitanje javim se, tnx

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ana.m ti ćeš još malo na SD i javi nam se nakon toga što hitnije sa friškim info, čekat ću ih ko ozeblo sunce
    I mene je žena kad sam se naručivala pitala od kuda sam ja velim iz Dubrave a ona stala filozofirati, rekoh, samo vi mene upišite, ja ću sve napravit da rodim kod vas. I N sam tamo rodila i tada su me zezali, šta ću kad imam samo povjerenja u njih, nemam pojma zašto, inače sam u Petrovoj, ali imam averziju prema njima, nezamislivo mi da moram tamo ići roditi. Inaće jedan poznati dok. kod kojeg sam išla privatno, mi je rekao da slažem adresu, pa možda i pokušam ako drukčije ne bu išlo, ovisi o situaciji. ana.m sretno i javi se!

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj anima prvotno napisa Vidi poruku
    ana.m ti ćeš još malo na SD i javi nam se nakon toga što hitnije sa friškim info, čekat ću ih ko ozeblo sunce
    I mene je žena kad sam se naručivala pitala od kuda sam ja velim iz Dubrave a ona stala filozofirati, rekoh, samo vi mene upišite, ja ću sve napravit da rodim kod vas. I N sam tamo rodila i tada su me zezali, šta ću kad imam samo povjerenja u njih, nemam pojma zašto, inače sam u Petrovoj, ali imam averziju prema njima, nezamislivo mi da moram tamo ići roditi. Inaće jedan poznati dok. kod kojeg sam išla privatno, mi je rekao da slažem adresu, pa možda i pokušam ako drukčije ne bu išlo, ovisi o situaciji. ana.m sretno i javi se!
    Vidiš, valjda kako koga zafrkavaju
    Mene uopće nije pitala otkud sam (a spadam pod Sisak ), nego me bez problema naručila, čak me pitala u koje vrijeme mi najbolje paše ako putujem izdaljega da mi ne bude prerano
    Doduše, ja sam se osobno išla naručiti, a ne telefonski....

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja imam još službeno tri tjedna. Ako bude dogovoreni carski, možda i malo ranije, a ako se bude čekalo da prirodno krene, ne garanitram..Hehe....
    Uglavnom, javim friške info.
    I ja sam se koooooonačno uspjela naručiti za pregled. Idem 10.08, i to sam zvala prekjučer i pitala me od kuda sam i slagal sam joj da imam uputnicu (danas ću je dobiti). Jer da sam rekla da je još nemam, opet ništa od mog naručivanja. Uspjela bih se naručiti tek sutra za tko zna koji datum onda.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bože svašta, pa šta joj ne kažeš da imaš uputnicu, nije vidovita, normalno da ćeš doć s uputnicom, to je valjda kak im je koji dan, kak im se da prostiš, sprdne

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj acqua prvotno napisa Vidi poruku
    jele blond, da se ubacim
    pelene bi trebale biti njihove, ali su tvoje. drugim riječima, ponesi svoje pelene. ja sam nosila 5 kom i sve potrošila.
    robica je njihova. nakon kupanja vrate bebicu u čistoj benkici. tvoja robica treba tek kad idete doma. onda muž donosi robicu za bebu i tebe.
    kozmetika za bebu ne treba.
    bebač je s tobom cijelo vrijeme osim kad ide na kupanje (ujutro sat vremena).
    dakle, ja sam za bebu nosila pelene, kremu za guzu, imala sam i tetru ako zatreba (nije trebala) i to je to.
    sretno ti! ne mogu zamisliti kako izgleda kad su 2 bebe s tobom kad rodiš na sd... meni je bili teško s jednom.
    potpisujem sve ovo + još ti trebaju i vlažne maramice za guzu ili vata i voda ako ćeš samo s vodom brisati male guze

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj anima prvotno napisa Vidi poruku
    Bože svašta, pa šta joj ne kažeš da imaš uputnicu, nije vidovita, normalno da ćeš doć s uputnicom, to je valjda kak im je koji dan, kak im se da prostiš, sprdne
    Ja nisam svaki put donijela uputnicu, nekad mi se nije dalo ići kod svoje dr.pa sam samo platila pregled.Znam da je prošle godine bio oko 100 kn.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Bok curke...pošto mi se približava termin,11.08. zanima me ak se do tad ništa ne pokrene na dan termina se javljam u rađaonu na pregled ili negdje drugdje?
    u prvoj trudnoći mi je bilo sve drugačije jer mi je gin bio na go pa sam i preglede gore obavljala a eto sad sam zbunjena i ne znam di se trebam javiti.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ima pitanje za cure koje su nedavno bile gore...
    Da li ste imale izdajalicu, je li vam bila potrebna?
    Ja se sjećam da sam je imala prošli put kad sam rodila, ali tada nije bilo rooming-a.
    Kak to sada funkcionira? Trebam li je ponjeti?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ana.m, ja sam rodila na SD prije dvije godine, već je bio rooming.
    Nisam ponijela izdajalicu, ali kad je mlijeko počelo navirati, a beba mi je zbog žutice bila stalno uspavana, loše jela i nije mogla pojesti dovoljno da bi mi olakšala bol, molila sam muža da ju donese, jer nisam mogla dovoljno izdojiti ručno. Moj savjet ti je da, ako ti nije problem, poneseš izdajalicu, ili u najgorem slučaju, postupi ovako kao i ja, neka ti ju netko donese ako ti slučajno zatreba.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nema potrebe-bebač je tamo pa vuče po potrebi i prazni -)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

uzele sam izdajalicu, ali je nisam koristila, ali sam onaj 3-4 famozni dan uzela njihovih dodatnih spavačica , koje su stalno bile mokre, jer se sve cjedilo, ali sam tak ostavila. U u rva dva puta izdajalicu sam koristila samo taj 3-4 dan.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

si u niskom startu???????????????

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

meni je isto bilo kao kod n.grace, malecka je imala žuticu i baš je bila pospana pa nije mogla toliko dobro vući......dobro mi je došla izdajalica, a i znalo se je odužiti na fototerapiji ( zbog gužve) pa bi prošlo dosta vremena kak nije bila pored mene......pa eto, možda da poneseš..

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ima pitanje za cure koje su nedavno bile gore...
    Da li ste imale izdajalicu, je li vam bila potrebna?
    Ja se sjećam da sam je imala prošli put kad sam rodila, ali tada nije bilo rooming-a.
    Kak to sada funkcionira? Trebam li je ponjeti?
    Ja ću uzeti ovakvu
    Prošli puta mi je mlijeko došlo nekoliko sati nakon poroda, a malog su mi stalno donosili nahranjenog pa su mi cice skoro expldirale dok nisam došla doma...doduše radilo se o drugoj bolnici, ali uzet ću ju za svaki slučaj....
    Posljednje uređivanje od Fae : 10.08.2010. at 08:17

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    si u niskom startu???????????????
    Jesam, evo upravo idem na SD na prvi pregled i na dogovor/razgovor i nadam se da će sve proći kak sam htjela i planirala i da mi neće raditi problema...
    Držite mi fige!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ajde onda i pitaj za sterilizaciju, kad si već zagrijana

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj šniki prvotno napisa Vidi poruku
    meni je isto bilo kao kod n.grace, malecka je imala žuticu i baš je bila pospana pa nije mogla toliko dobro vući......dobro mi je došla izdajalica, a i znalo se je odužiti na fototerapiji ( zbog gužve) pa bi prošlo dosta vremena kak nije bila pored mene......pa eto, možda da poneseš..
    Iako mi je muž donio izdajalicu (nakon što mi je napokon 4. dan došlo mlijeko) ipak sam zaradila mastitis sa tresavicama i temperaturom. I to stoga što nikada nisu poštivali satnicu kada mi je trebaju donijeti.
    2 u jutro se znao pretvoriti i u 4:15, a meni se bilo žao potpuno izdojiti jer sam mislila sad će ona, svaki tren.
    Dok još nisam imala svoju izdajalicu dobra duša s neonatologije mi je posudila njihovu nakon što mi je vidjela cice, skužila da ručno izdajanje kod mene ne pali, a nakon što su mi curku na dojenje vratili nahranjenu i uspavanu.
    Žao mi je što izdajalica nije bila sterilizirana tako da sam to mlijeko morala bacati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ana si živa??????

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ana si živa??????
    Jesam, ma nisam cijeli dan bila doma, makon SD-a otišla lunjati.
    Uglavnom, ptegled za tjedan dana, do tadsa obaviti preoperacijske nešto...Naručila se kod anesteziologa i sad me muči...
    Dobila sam uputnicu za ekg i to obavljam u baruna filipovića...trebam li se naručiti ili samo dođem? Mislim onka, do utorka moram obaviti sve...
    Dobila sam i uputnicu na kojoj piše vsšata nešto-krvna slika urin, jetrene nešto, ma svašta i sestra mi je rekla to obaviti na SD. Gdje na SD? Za koliko su ti nalazi gotovi? Kada je najbolje doći, ujutro na tašte...Poooojma nemam!!
    Pitala sam i za podvezivanje...kao malo su problem godine, ali mogli bi progledati kroz prste...
    Uglavnom, sve detalje ću znati za tjedan dana. Osim ovih pitanja, cur, lijepo molim tko zna što, kako i gdje...HITNO!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ana, ekg možeš isto obaviti na sv.duhu, reci im samo da ti je hitno radi anesteziologa. Dofuraš im uputnicu,pregled traje doslovno 2 min i možeš odmah dobiti nalaz. Oni su ti dolje kod kardiologije,pitaj. Krv ti je isto najbolje na sv.duhu jer tamo imaju sve te pretrage, natašte ujutro do 9 primaju. Laboratoriji su ti kada uđeš na glavni ulaz odmah ravno pa dolje. Kad sam ja bila,došla oko 8 nije bilo žive duše. Nalazi gotovi sutradan. Onda s tim nalazima kod anesteziologa na razgovor i to je to. Praktički sve možeš obaviti gore u 2 dana.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Annie prvotno napisa Vidi poruku
    Ana, ekg možeš isto obaviti na sv.duhu, reci im samo da ti je hitno radi anesteziologa. Dofuraš im uputnicu,pregled traje doslovno 2 min i možeš odmah dobiti nalaz. Oni su ti dolje kod kardiologije,pitaj. Krv ti je isto najbolje na sv.duhu jer tamo imaju sve te pretrage, natašte ujutro do 9 primaju. Laboratoriji su ti kada uđeš na glavni ulaz odmah ravno pa dolje. Kad sam ja bila,došla oko 8 nije bilo žive duše. Nalazi gotovi sutradan. Onda s tim nalazima kod anesteziologa na razgovor i to je to. Praktički sve možeš obaviti gore u 2 dana.
    Joj, hvala ti puno, bitno je da se ne moram naručivati...
    Anesteziologica me naručila na dan pregleda, pola sata ranije...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni kad sam bila na ekg ( sad dal je to bilo zbog praznika ili kaj drugo) nalaz bio tek za 4-5 dana, s time da sam molila da mi to bude prije anesteziologa. Ekg je od glavnog ulaza na desno pa ideš prema kardiologiji, pa u podrum.
    krv sam prije složila u domu zdravlja, tak da mi je trebala samo neka mala razlika, kao to se radi na SD, ali pošto mi suseda slučajno radi u laboratoriju na SD , išla je pitat za to i dogovorile se da ujutro pred njen posal dođem k njoj ( dok joj muž još pava) i ona to odvampiri i odnese i vratila mi isti dan nalaz doma. Idui natašte.
    Kad sam išla kod anesteziologa došla i pokucala ( negdje oko 8.15) , na šateru hrpa ljudi za prijavu, ja pitam anesteziologa jel trebam čekati u redu, a ona meni da bu mi ona složila prijavu, tak da je i to sređeno u cca pol sata.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u svezi carskog i šava, moje mišljenje
    meni se čini da mi je bolje zarastalo kad su mi šivali s pravim koncem, ( 2 puta), sad su mi jedan dio napravili s pravim i taj dio je ok, a ovaj dio s otapljajučim, nikak na zelenu granu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni su prošli put radili s otapajućim, činilo mi se ok, ali nemam s čime za usporediti....
    Ajme ja ne mgu uopće spavati od uzbuđenja....
    Znam da je sve to tu uskoro, za max 2 tjedna, a imam osjećaj da ima još puuuuno!

Meni je sad jedino smješno kaj morma sve to obaviti...ok kužim da moram, ne bunim se, a kad je hitno, ništ anije bitno od toga...
    Nego smješno mi je jedno pitanje na onom upitniku za anesteziologa...Jeste li trudni? Hahahaha! Ne nisam...Ma to im je vjerojatno univerzalni.
    Ali stvano su super gore bili, teta na šalteru na info me pozvala preko svih onih ljudi tamo duplo starijih od mene, preko invalida i još mi rekla nek samo idem u sobu da trudnice ne čekaju....
    Jedino mi je razgovor dokotrom (Jakovčić) bio naporan....ao na traci radi, jedva sam ga uspjela pitati par stvari na koje mi je odgovorio doslovno u hodu. I jedva da pogleda u oči!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 11.08.2010. at 08:18

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kad sam išla pitat za anesteziologa pitala sam na šalteru i rekli da odmah pokucam na vrata od anesteziologa, radi toga sam odmah išla kod anesteziologa kao na pregled, a ona mene pitala dal sam se prijavila, a pošto je red bio najmanje 10 metara dugačak, onda je ona to sredila preksvog kompjutera.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I moram napomenuti, kaj se tiče trudničke ambulante...Ja ne znam kaj se tamo dogodilo, ali stvarno su postali ažurni. Bila sam naručena u 10h, došla tamo, dala papire i bila gotova jaaaako brzo. Kad se samo sjetim onih načekivanja satima u prve dvije trudnoće..Očito je da su nešo promjenili! I to je stvarno za vaku pohvalu!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I moram napomenuti, kaj se tiče trudničke ambulante...Ja ne znam kaj se tamo dogodilo, ali stvarno su postali ažurni. Bila sam naručena u 10h, došla tamo, dala papire i bila gotova jaaaako brzo. Kad se samo sjetim onih načekivanja satima u prve dvije trudnoće..Očito je da su nešo promjenili! I to je stvarno za vaku pohvalu!
    Super, imala si sreće, ja bila prošlu srijedu, i dok. kojeg si spomenula se pojavio tek u 9,30, a ja naručena u 8, moš mislit koja gužva, nadam se da je to bilo slučajno, i da će drugi put bit bolje

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa evo već treći put u zaadnjih malo više od mjesec dana. Dva puta uzv i jučer pregled. Naručena u to i to vrijeme, došla uvijek malo ranije, skoro pa odmah na redu!
    I nadam se da je onda ovaj tvoj slučaj ipakj iznimka, možda je uletio kakav carski ili nekaj hitnoga. Čula sam da dotični od 15. ide na GO, a sestra je samo prokomentirala "Super, ne znam tko će raditi" A ja sam gore opet 17.08.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a mene su narucili oba puta u 8h i rekla mi je sestra pa malo cete pricekati, idem u petak pa cu tocno znati sto to znaci malo pricekati... a moj soc. gin.je na Go cijeli 8. mjesec, ej cijeli 8 mjesec pa tko si moze danas dopustiti 30 dana GO i nitko je ne mijenja, nego moram ici u susjedni kvart u Dom Zdravlja u kojem nisam nikad bila po uputnice, stvarno... imam jos jednu jedinu uputnicu pa cuvam za petak, a onda kako mi je temin 30.08. pretpostavljam da ce me narucivati svaki tjedan zbog CTG-a zna li netko help? kako to ide s upoutnicma, mene nekad pitaju, nekad ne... ona sestra s desne strane gdja Marija, ona mi je odlicna nikad me ne pita, ali sad sam narucena na lijevoj strani pa cemo vidjeti...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa otiđeš s papirima iz bolnice toj zamjeni i napiše ti uputnicu za kaj ti već treba.
    Moja je bila na go onaj prvi tjedan u 6, pa zadnja 2 tjedna u 6 ( kad je meni trebalo), pa opet od 7.7 do kraja mjeseca, pa opet ide od 27.8 pa taj tjedan.

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj chora prvotno napisa Vidi poruku
    kakvo je stanje s epiduralnom? ima li tko kakve informacije.....treba li veza ili samo pitati ako baš zagusti.
    Termin mi je sutra....pa da znam......
    i mene zanimaju neke friskije informacije kaj se tice epiduralne. dr.ujevic mi je rekao da se moze dobiti ako je porod tokom dana jer po noci osim ak nema neke hitne operacije nema anesteziologa.
    u prvoj trudnoci smo platili pa mi je anesteziolog dosao sa svog godisnjeg dat epiduralnu, a sad navodno nema vise toga...
    jel koja od vas u zadnje vrijeme dobila epid.na sv.duhu?

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mici85 ja mislim da je jedan anesteziolog uvijek dežuran,bez obzira na dan ili noć jer ipak se i po noći obavljaju carski,hitni naravno.Ja sam rodila prije dva tjedna, u pola deset navečer i bio je tamo anesteziolog.

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

thnx na informaciji.
    ja samo prenosim kaj mi je dr. ujevic rekao...
    meni je isto bilo cudno kako po noci ne bi bilo anesteziologa... ipak se i po noci desavaju hitni zahvati...
    morat cu ga jos jednom zagnjaviti!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo me friško da friško da friškije ne može...
    Dakle, 1 dan na paologiji trudnoće, oko sat do dva u predražaoni i sali za sc, nešto više od 24 sata na intenzivnoj, 3 dana na babinjačama.
    Jedina zamjerka ide teti tehničarki u sali...Neka starija gospođa kratke crvene kose...Ostalo sve, ma super, stvrano nemam riječi.
    Svi su bil divni, ljubazni, dragi.
    Nisam imala nekog prevelikog doticaja sa sestrama, osim onog standardnog oko toplomjera, tlaka, inekcija i sl.
    Dojenje nam je išlo od prve tako da nisam nikoga baš trebala, ali bilo je u sobi cura s problemima i stvarno su bili ljubazni, susretljivi, pomagali su im...
    Kad se sjetim da sam bila malo i ljuta na SD, bude mi žao...
    Ali jedno veeeeeeeeliko hvala i posebno velika pohvala ide dragom i najboljem dr. Prki!! .
    Ne
    u sada opširno, buem jedno prilikom...
    I jedino mi je žao što na otpustu kod beba nije bio dr. Stanojević nego neka dokotrica koja nije uspjela izgovoriti ni dvije rieči dok je pregledavala dijete za otpust kući...

Zapravo, imam jednu zamjerku, a odnosi se na ležanje na intenzivnoj koje je trajalo cca 26 sati! Svi su tamo divni i krasni i nisu oni krivi za to, ali... Eto, očito me zadesila velika gužva i nedostatak kreveta na babinjačama kad je to moralo tako biti. Nije mene mučilo ležanje nego odvojenost od moje curice!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam također preoduševljena pomacima koji su se desili na SD od prošlog puta kad sam imala čast gostovati gore (2006)-
    Rooming funkcionira super, u sobi sam bila sa još 2 cure, primjetila sam da su i nabavili nove madrace, tako da se možeš čisto udobno namjestiti.
    Jedino kaj je bilo prestravično vruće, soba je naime imala klimu koja je bila nezgodno okrenuta tako da puše po jednom krevetu i nismo ju palili.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali jedno veeeeeeeeliko hvala i posebno velika pohvala ide dragom i najboljem dr. Prki!! .
    on je mene operiral drugi put , i svi ga zvali Frka.

Kakve si šave dobila, meni napokon sve zacijelilo baš dan pred more, tak da sam se malo i kupala, a i sisavac se brčkal.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam rodila u vrijeme paklenih vrućina (bez klime u sobi), špice godišnjih odmora i manjka osoblja na SD i nisam baš tako oduševljena. Osobno mi ništa nije falilo (osim mlijeka u startu, mraka, sna i mira (ne zbog bebe!)), ali me neugodno iznenadila površnost pojedinih sestara kako na odjelu babinjača, tako i neonatoloških. E sad je li to bio manjak stručnosti, nedostatak vremena, odraz premorenosti ili nešto peto...svakako nije pohvalno.
    A nije bio pohvalan niti odnos prema uznezvjerenim i iscrpljenim mamama koje nisu htjele/mogle dojiti pod svaku cijenu.

Mislim da će odjelom babinjača biti zadovoljne samo one kojima ranije krene mlijeko, višerotke (osobito one sa dojilačim iskustvom) i žene kojima ništa osim dojenja ne dolazi u obzir.
    Tj one koje su dobro pripremljene na realne teškoće uhodavanja u dojenju i navikavanja na dijete.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa ne znam, ne mogu reći za sebe jer ja problema nisam imala...O dojenju sve znam, krenulo nam je od prve, nakon više od 24 sata odvojenosti..Ali kažem, gledala sam žene oko sebe...
    Kad su zvale da im odnesu bebu da se odmore odnjele su, jedan mali nikako nije htio cicati i sestre su ga odnjele da ga nahrane, jednoj mami je sestra svaki put došla da joj bebu pomogne namjestiti na cicu...
    I čak me iznenadilo...Kak su prije znali "trgati" bebu s cice...Mi smo imale onaj prvi kontakt koža na kožu, Ela je baš lijepo cikila usput i došla je sestra da ju obuče jer su dolazile posjete, a kad je vidjela Elu kako se smjestila, sva se raznježila i rekla "A joj kako lijepo cica, ajde nećemo je još, pustit ćemo je još malo..." I to jedna od sestara koje pamtim kao malo oštrije!

Istina ima sestara koje su trombonsku inekciju mogle dati i nježnije ali eto....Inače nisu uopće bile loše te iste sestre.
    Čak je i onaj striko s dužom kosom i bradom, kaj me gurao s krevetom na odjel bio jako ljubazan kad sam se pokušala ustati, stvarno je bio nježan i strpljiv i maksimalno mi pomogao!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kakve si šave dobila, meni napokon sve zacijelilo baš dan pred more, tak da sam se malo i kupala, a i sisavac se brčkal.
    Pa one kaj se rastope, rez izgleda super, tanak je i ravan, onaj stari se uopće ne kuži i izgleda kao da je već poprilično star!

Stranica 4 od 10 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •