Stranica 9 od 10 PrviPrvi ... 78910 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 498

Tema: SD - najnovije - (2. dio)

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ne, ležala sam ta dva tjedna u bolnici i nisam primila doslovce ništa (osim jednog normabela na svoj zahtjev kad mi je dr prvi put rekao da ništa ne jedem i da se pripremim za porod, od toga nije bilo ništa jer su čekali da ipak uđem u 38. tjedan). a ja sam se cijelo vrijeme inače osjećala odlično, nikakve smetnje nisam imala, čak niti vrtoglavice.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zmaj, a kakav ti je inače tlak? ja sam niskotlakaš, i sad mi je cijelo vrijeme tlak niski, nadam se da će tako i ostati.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jel zna netko kako je s rezanjem pupčane vrpce na SD? Može li je prerezati muž i ukoliko tražimo pristaju li pričekati da odpulsira do kraja, tj. da je ne režu odmah?

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovisi tko je u smjeni, ako sve ide po planu sve daju.

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

kako j es posjetama na sd? jesu jos uvijek u hodniku dok ti cimerica treba cuvati bebu?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

na forumima čitam da više nije tako, da su sad posjete po sobama i to najviše 2 osobe. ne sviđa mi se baš ta ideja moram priznati.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Jel zna netko kako je s rezanjem pupčane vrpce na SD? Može li je prerezati muž i ukoliko tražimo pristaju li pričekati da odpulsira do kraja, tj. da je ne režu odmah?
    Ja sam zamolila da pricekaju a doktorica je rekla da oni ionako uvijek cekaju. Jel to stvarno tako ne znam, meni su cekali. A MM je zakasnio na porod pa ne znam dal bi njemu dali. A upitno je i dal bi on bio u stanju

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    ne, ležala sam ta dva tjedna u bolnici i nisam primila doslovce ništa (osim jednog normabela na svoj zahtjev kad mi je dr prvi put rekao da ništa ne jedem i da se pripremim za porod, od toga nije bilo ništa jer su čekali da ipak uđem u 38. tjedan). a ja sam se cijelo vrijeme inače osjećala odlično, nikakve smetnje nisam imala, čak niti vrtoglavice.
    vau
    meni su večer uoči indukcije gelom , dali, mislim 10mg neke fore ko apaurin
    isto se ponovilo sutra na porodu
    al mi to nije gotovo niš skinulo tlak

prije tog su mi propisali normabele, al se tad nismo našli na zelenoj grani, pa sam tražila drugo mišljenje
    poslije poroda mi je isto propisan normabel i preporuka za posjet internistu
    no jedan dr je rekao da talk obično spadne do u roku ca 6tj (mislim da je toliko tj. rekao)
    i tak je bilo... u nekom roku, malo po malo mi je tlak pao

dok se penjao krajem trudnoće, niš nisam osjećala
    a padanje poslije poroda sam osjećala

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    zmaj, a kakav ti je inače tlak? ja sam niskotlakaš, i sad mi je cijelo vrijeme tlak niski, nadam se da će tako i ostati.
    tlak mi je u prosjeku 115/65
    i sad je tak
    i daj Bože uvik tako

zanimljivo mi je da mi je tlak, valjda po prvi puta, prilikom treće trudnoće već u početku s mojih prosjećnih 115/65 padao i do 90/50 (nekad i niže...
    da bi se ulaskom u 37tj., počeo povećavat, malo po malo...te dogurao do 130/80 40.tj, kad sam i sponatno prirodno rodila

ja sam si to protumačila ko neku kompenzaciju tijela, s obzirom na prijašnju preekl.
    kao da je tijelo znalo daa sad treba sniziti tlak da bi poslije moglo povisit a da ne pređe granicu...
    to ja tal laički

poslije trećeg poroda brzo mi se vratio na moj standard

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    neki dan sam se grohotim smijala
    imam knjigu iz 1903. i 1940.
    i obje, razl. autori, govore kak valja pričekati s rezanjem pupčane vrpce kako bi još nešto krvi doteklo bebi iz posteljice
    i kak se može opipati pupčanu i uvidjeti da il još pulsira il je završila s poslom

a naši u 21.st. to izgleda ne znaju
    il što je gore, izgleda da znaju, al im se ne da čekat....
    Posljednje uređivanje od zmaj : 29.11.2011. at 18:56

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Drago mi je čitati ovo za pupčanu vrpcu, stvarno ne želim da je odmah režu, puno smo čitali o tome i beba može dobiti 50% više krvi ako se pusti da odpulsira i svašta drugo. Evo i ovdje super članak:

http://www.udrugaprimalja.hr/content...3=0&G4=0&ID=51

Što se tiče posjeta u sobama i ja čitam da u zadnje vrijeme opet puštaju i to mi je užas užasni. Ne vidim razloga za to, em što smo mi baš u sezoni gripe u terminu, em što se puno ljudi ne ponaša pristojno i uletava u sobu sva rodbina, prijatelji itd. Frendica mi je rodila u 5.mj i tada nisu ulazili u sobe i bilo im je to super. Rodilje su imale mir s bebicama, privatnost s dojenjem, presvlačenjem i ostalo.

Bila bih jako sretna da se to promijeni, jer imam užasno iskustvo s tim kada sam ležala u bolnici na čuvanju trudnoće i s hiperstimulacijom. Neke cimerice su bile normalne i njihove posjete isto tako, no nekima je doslovce dolazilo po 7-8 ljudi u sobu svaki dan i ostajalo satima, pa kad su krenuli razgovarati, nadglasavati se, pa djeca trčati po sobi, tresti krevete, plakati, vikati, doslovce mi je bilo da plačem

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vezano za Posjete, da posjete su ti sad u sobama i to po 2 ulaze u sobu s time da prvo bi trebali( a 90% ne napravi) dezificirati ruke prije ulaza u sobu. Ima aparat za dezifekciju odmah ko d ulaza na zidu. sESTRE TI DODJU I KAZU DA SU TAKO POSJETE I DA NEMA SJEDENJA NA KREVET I STAVLJANJA KAPUTA I SLICNO.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ovo sa posjetama je meni bilo grozno, rodila sam na uskrsni vikend i valjda je tada bilo sve dozvoljeno
    žena do mene je imala u jednom momentu valjda 15 ljudi u posjeti, prestrašno
    ja sa dvije bebe, trbuhom još uvijek do poda, cicama vani jer sam mala, a ona spavaćica mi ko plahta, sva puna rupa, svako malo trebam " promijeniti " bebe, a nemrem se dignut normalno nego sam se morala zakvačit rukama, nogama i ne znam čime sve ne da se pridignem, soba mala, zagušljivo..brrrr

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni je to isto koma... kuma rodila prije dva tjedna i nisam se mogla načuditi
    uopće ne znam koji je razlog da to naprave
    kad sam ovo dvoje rodila toga nije bilo...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa otkad je to s posjetama? Rodila sam prije 4 mj gore i toga nije bilo. Jednom je samo jedna baka usla i donjela stvari jednoj mami i vec to mi se nije svidjelo. Mame trebaju privatnost, pa mi smo sve u sobi bile golih cica da se luftaju. A i bebe trebaju mir.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam bila gore deset dana u kolovozu i stvarno je to sa posjetama koma. Neke sestre ne daju da se ulazi u sobe ali obzirom da nije bilo Dr M, malo se sve otelo kontroli. Nije mi se dopalo kada su u sobu gdje je carski rez upali u posjetu njih jedno 5-7 kod jedne pacijentice, još se nadviruju nad moju bebu i komentiraju, a ja ne mogu sa kreveta jer me rana boli, ma užas.
    A opet pasalo mi je kad mi je moja sestra došla da me obiđe, no ona tamo radi pa ipak nije sa ulice ipak je u uniformi.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eto vidis ja prije tocno 6 tjedana rodila i bila sam na odjelu patologije lezala i cure su se drzale da sam po 2 udju al na babinjacam u sobi je bilo i po 10 komada pa su sestre vikale

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Onda se barem nadam da su ti posjeti ograniceni na onaj sat kad su planirani a ne da te horde ljudi dolaze u koje god vrijeme i ostaju predugo.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

je ograničene su...od 16-17 h.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Posjeti su isključivo 16-17, mogu uči po dvije osobe istovremeno, ali se kod cimerica u tih sat vremeno znalo promijeniti i po 15-ak osoba što me izluđivalo. Ajde da ti dođe muž i možda mama, ali da baš svi iz bližeg susjedstva moraju doći vidjeti bebu dok je u bolnici mi nije jasno. Pa ionako će za tri dana doći doma pa ako mama i tata dozvole neka im se svi prešetavaju odmah po kući-stanu.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Potpisujem Zibbu. Ja sam već najavila svojima da mi u posjet smiju jedino muž i dijete

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa nego ko? Pa bogami svi mogu bez mene 3 dana, muz i sin su mi dosli jednom samo zato jer su mi trebale neke stvari. A i to bi rade da nisu jer sam ocean isplakala kad sam sina vidjela...No dobro, druga je to tema...
    Al da dolazi 10 ljudi dnevno, da ulaze u sobu gdje ja i jos 2-3 zene dojimo svoju djecu...Ma uzas! Stvarno mi je drago da sam to taman izbjegla.
    Posljednje uređivanje od koksy : 02.01.2012. at 23:07

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Može li mi netko napisati tko od dr. na Sv Duhu podržava žene u izboru na prirodni porod bez intervencija (drip, prokidanje vodenjaka i dr) koliko one nisu mudicinski nužne (znači, ako bebin život nije ugrožen). Naime, imam mogućnost dogovora za porod sa dr. Hafnerom, ali koliko čitam, on je "lak na dripu" i ne voli slušati trudničke želje oko poroda.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nema pravila
    npr., onaj koji je meni sve dopuštao, punticu je naribao na pasja kola

a i ova napomena o ugroženosti djeteta... isto baš ne drži vodu jer većina doktora najčešće i ucjenjuje upravo time.
    a rodilja nema dovoljno znanja, snage ili hrabrosti da mu ne vjeruje.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Slažem se s apricot. Meni je na oba poroda bila identična ekipa, isti dr i ista babica, a opet sve je bilo različito. 2008. puno teže nego 2010. kad je sve bilo ležernije. Mada ne mogu se požaliti na ništa. Ispoštovali su oni sve moje želje. Osim one kad sam u divljačkim trudovima buncala da mi naprave carski

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Laki su s dripom i prokidanjem vodenjaka. Užasna im je gužva i ubrzavaju porode samo tako.
    Rodila sam prije 2 tjedna, došla sam 7 cm otvorena s trudovima svake prijestupne.
    Htjela sam što prirodnije roditi, ali kako je već bio puni 41 tjedan više nisam htjela čekati jer se nisam mogla ni kretati, ni sjediti, ni spavati zbog položaja bebe.

Imaju istu shemu kao i prije 3 godine kad sam prvi put bila. Klistir, prokidanje vodenjaka i drip.
    Istina, beba je bila vani za manje od sat i pol od dripa. No kod mene je možda malo drugačija situacija, nisam imala svoje trudove, nikako da se ustale nekim ritmom.

Na kraju se ipak sve svede na to da oni znaju bolje i procjenjuju ugroženost tebe i bebe. Meni je s bebom bilo sve super, ali meni je zaostao dio posteljice i krvarila sam puno previše, tako da su me na kraju uspavali da vide zašto krvarim. I tako dok sam ja bila u boksu još 4 sata nakon poroda, moje cimerice su rodile u predrađaoni kolika je gužva bila. Obje su dobile drip, jednoj je vodenjak pukao sam, drugoj su ga jedva prokinuli s čak dvije one igle.

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

yocurly, čestitam!
    Tko ti je bio na porodu (mislim na doktore ) kakvo je stanje na babinjačama, je li gužva, da li se leži i na drugim odjelima, bez rooming in-a?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nema pravila
    npr., onaj koji je meni sve dopuštao, punticu je naribao na pasja kola

a i ova napomena o ugroženosti djeteta... isto baš ne drži vodu jer većina doktora najčešće i ucjenjuje upravo time.
    a rodilja nema dovoljno znanja, snage ili hrabrosti da mu ne vjeruje.
    a daaaj, ja sam sve pikirala tebe kako ces mi ti ispricati divnu pricu i kako cu se odluciti ipak za SD, a ne varazdin.
    koliko znam, meni ne smiju raditi nista agresivno zbog sava od CR i pupcanog bruha. s druge strane me strah da im ne padne na pamet: ok, "ne ide", drip ne moze, ajmo hitan carski. e tog me frka i to ne zelim.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Leonisa moja oba poroda na Sv.duhu su bila lijepa mada posve različita. 2008.prvorotka,velika beba, 17 sati trudova u predrađaoni, od toga 8 sati jedva da sam se otvorila. Predlagao je dr carski ali mladi dr i babica koji su preuzeli smjenu su rekli da im se ne žuri, neka sve ide polagano i prirodno..bilo je manjih komplikacija ali je drip uključen u igru zadnjih pola sta nakon što su me pitali, i nisam rezana nego sam pukla. A taj dan je bila gužva, bilo je 20 rodilja. Tako da s obzirom na tvoju situaciju mislim da ni neće a ni nebi smjeli siliti.
    2010. je u rađaoni bila žena,drugi porod, vbac. Načula sam kad su joj govorili da je ipak vrijeme za carski jer se dugo nije nimalo otvorila a da joj ne žele dati drip.Nadam se da sam ti bar malo pomogla.

djeca su zakon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

zanima me dopustaju li da kad si u boksu, stojis pored kreveta?
    ili te spoje na ctg i moras lezat? kako to ide?
    i mozes li si slobodno podesavat taj njihov krevet kako ti pase, ili i to ovisi na koga naidjes od osoblja?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sani, malo jesi. hvala

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    a daaaj, ja sam sve pikirala tebe kako ces mi ti ispricati divnu pricu i kako cu se odluciti ipak za SD, a ne varazdin.
    koliko znam, meni ne smiju raditi nista agresivno zbog sava od CR i pupcanog bruha. s druge strane me strah da im ne padne na pamet: ok, "ne ide", drip ne moze, ajmo hitan carski. e tog me frka i to ne zelim.
    ja te mogu preporučiti u dobre ruke
    samo nazovi i reci

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

apri

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja jednostavno kada ovo čitam ne mogu vjerovati da sam rodila na SD. Kod mene nisu uopće bili 'laki na dripu'. Došla sam bez trudova,samo sa puknutim vodenjakom,obavili mi klistir i ostavili u predrađaoni. Rodila sam prirodnim putem, uz trudove, bez dripa, bez rezanja, donosili mi vodu... Ekipa san snova, zahvalna im do kraja života.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kaze mi frendica da je u Vinogradskoj zatvorena radaona zbog preuredenja i da sad sve salju na SD. Ako dosad nije bila guzva sad ce bit...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam gore rodila 3. put (prije 2 mjeseca) bez dripa, vodenjak mi je prokinut jer ni na 9/10 prstiju nije pukao sam, 5 min. nakon toga sam rodila
    u boxu sam svaki put bila tek 20 min prije poroda
    dva puta u predrađaoni na nogama do samog odlaska u box
    ja zadovoljna
    svaki put drugi doktor/ica i babica

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

leonisa imala sam VBAC na SD prije 3 godine. Nitko nije spominjao ni SC (iako je beba imala debelo preko 4 kg), ni drip ne daj Boze. Pustili su da sve ide svojim tokom. "Jedina" intervencija (prethodno su me pitali) je bila prokidanje vodenjaka, i to nakon sto sam stala sa otvaranjem na 7 cm i od toga proslo 7 sati. Rodila sam pola h nakon prokidanja vodenjaka.
    Sad ne znam da li ima veze ili ne, doktor koji mi je pratio trudnocu isto radi na SD i na povijest bolesti mi je nekoliko puta napisao "Zeli VBAC!" i potcrtao. Kad me iz trudnicke ambulante poslao u radjaonu nazvao je kolege i isto to napomenuo.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj djeca su zakon prvotno napisa Vidi poruku
    zanima me dopustaju li da kad si u boksu, stojis pored kreveta?
    ili te spoje na ctg i moras lezat? kako to ide?
    i mozes li si slobodno podesavat taj njihov krevet kako ti pase, ili i to ovisi na koga naidjes od osoblja?
    U mojem slučaju osoblje nije imalo ništa protiv da na 9 cm iz boksa odšećem do predrađaone na wc. Ctg su mi otkopčali i poslije opet prikopčali. A i krevet su namještali, ali toga se ne sjećam baš najbolje, tada sam već bila na drugom planetu pa mi više nije bilo ni važno.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

yasmin, emira ovo je ohrabljujuce

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Kaze mi frendica da je u Vinogradskoj zatvorena radaona zbog preuredenja i da sad sve salju na SD. Ako dosad nije bila guzva sad ce bit...
    je li ovo stvarno istina?! pa bit ce uzasna guzva! sad me jos vise strah......

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj acqua prvotno napisa Vidi poruku
    je li ovo stvarno istina?! pa bit ce uzasna guzva! sad me jos vise strah......
    Pa isla je na pregled u cetvrtak u vinogradsku i tako su joj rekli, odmah me nazvala da pita sta treba uzet u bolnicu zbog roomin in-a tako da je sigurno da salju rodilje na SD.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

O, bas super... :/
    Kad god ja tebam ici roditi nekakve guzvetine se stvore. Zadnji puta nisam ni prismrdila boxu, rodila sam u predradaoni. Dobro da sam i krevet dobila, setala sam sve dok sam mogla na nogama stajati. Kakvi pregledi ( osim pri dolasku),ctg ili drip, jedino da su mi leteci prikopcali...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa, zapravo, blago tebi

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

hm, a ako ne stigneš u box zbog gužve, što je sa mužem, da li mu daju da bude s tobom i kad si u predarađaoni?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ne
    tamo je više žena, razgolićenih, u trudovima, koje stenju, viču, vrište... pužu, mole, psuju... trče u kupaonicu...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pa ne
    tamo je više žena, razgolićenih, u trudovima, koje stenju, viču, vrište... pužu, mole, psuju... trče u kupaonicu...
    Uff..naviru mi sjecanja...

Ne, muz ne moze biti u predradaoni. Upitno je i dal ih sad u sezoni gripe uopce pustaju na porod.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Rodila sam prosli tjedan, muz moze biti na porodu u boksu, ali traze potvrdu da je prosao tecaj. Mi smo imali od prve trudnoce, vrijedi i ta. Sve drugo ok, rekla bih brizniji i ljubazniji nego 2007. Jedina zamjerka posjete u sobama, sad kad je vani snijeg podovi budu crni. Jest da tete to odmah pociste, ali ne mozes ni izluftati sobu posteno zbog beba. I jos s moje strane pohvale za neonatologiju, beba je bila na intenzivnoj ali imala sam punu podrsku za izdajanje i dojenje.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Znaci i sad, u sezonu svih tih gripa i prehlada ipak pustaju posjete u sobe? Pa to bas i nije bajno...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam imala onda sreće-rodila prije tjedan dana, skoro nitko cijeli dan nije dolazio u predrađaonu, još me u ponoć čekao anesteziolog i pitao kad ćemo piknut za epiduralnu, dobila dvije doze... ma milina! Inače ne sviđa se ni meni ideja o posjetama, ja sam s jednom curom ležala u izolaciji zbog visoke temp. i puštali su posjete normalno. Cimerici je došlo čak više od dvoje ljudi, meni uvijek po jedan a i to sam mislila je li pametno...

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

vivica čestitam! joj prezivit cu te posjete u sobi. bojim se samo guzve.... hm, i prvi put mi je to bio najveci strah.

Citiraj Vivica prvotno napisa Vidi poruku
    Rodila sam prosli tjedan, muz moze biti na porodu u boksu, ali traze potvrdu da je prosao tecaj. Mi smo imali od prve trudnoce, vrijedi i ta. Sve drugo ok, rekla bih brizniji i ljubazniji nego 2007. Jedina zamjerka posjete u sobama, sad kad je vani snijeg podovi budu crni. Jest da tete to odmah pociste, ali ne mozes ni izluftati sobu posteno zbog beba. I jos s moje strane pohvale za neonatologiju, beba je bila na intenzivnoj ali imala sam punu podrsku za izdajanje i dojenje.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

...kakati na jedan te isti WC (toliko o sterilnim uvjetima radjanja u rodilistu).

Koje divne uspomene na predradjaonu.

Na jednom mom porodu su sve tamo i radjale jer su majstori u boksevima mijenjali rasvjetu.
    Mislim da je pet/sedam rodilja rodilo dok sam bila tamo, na dva sivanja medjice sam takodjer naletjela face to face (odnosno face to...),

sta se uopce cudim zasto su mi se svi trudovi blokirali u tom okruzenju!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •