Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: bojanje torte

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno bojanje torte

pravim ledeni vjetar i htjlea bi ili spuzvu boba ili pingua na torti...ne zelim hostiju
    e sad...kako i cime dobiti te boje?
    ako cu pingua treba mi crna a roga u ducanu nema
    ako cu boba trebam hrpu zute da bude kak spada dakle 4-5 paketica iz ducana

e sad...znam za onaj ducan sveisvasta...jesu tamo bije kvalitetnije, jace ili nekaj...
    ajmo iskusne zene...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Pa ko je to vidio bijelu kremu farbati u crnu boju. To se rješava čokoladnom glazurom.
    Što se tiče žute boje za spužva boba ne znam o kakvim to paketićima govoriš. Ja sam u billi kupila kutijicu jestivih boja. U kutiji su 4 tubice (žuta, crvena, plava i zelena) i od svake tubice možeš sigurno dobiti obojene kreme za nekoliko torti. Šlag nije teško obojati u žuto, a krema od žumanjaka i mlijeka je sama od sebe već žuta i možda ti treba još mrvica boje da bi bila malo jača žuta.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kako si mislila dobiti likove na torti? Štrcanjem kreme/ šlaga?
    Kao što ti je brigita rekla, žutu za spužva boba lako dobiješ. Jače su boje u prahu od onih tekućih u tubicama. Tih u prahu imaš u konzumu. Crvenu za kravatu isto mošež dobiti pomoću tih boja u prahu, ali koncentrat treba biti veći na manje kreme, da ti ne ispadne roza.
    Trebat će ti još smeđa, a to dobiješ dodavanjem kakaa ili otopljene čokolade. Rubove oko očiju, usta i ostale detalje možeš iscrtati otopljenom čokoladom.
    Evo ideja kako bi to moglo izgledati ako ćeš raditi tehnikom štrcanja: http://images.cutoutandkeep.net/proj...1235524568.jpg
    Posljednje uređivanje od Linda : 01.03.2010. at 09:55

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mislila sam crtati...
    brigita....sorry kaj nisu svi iskusni u pravljenju kolaca i ukrasavanju....da neke informaciej znam nebi pitala za savjet

imam i ja kutijicu jestivih boja sa 4 boje ali to mi za crtanje nije dovoljno a ako cu bojati slag u zuto a ostalo crtati? nekak mi se cini da ce s jednom tubicom biti blijedo zuti slag
    linda...a te u prahu se dobro rastope (ili koja vec rijec bi tu isla) u slagu??

i nije mi pala cokoladna glazura na pamet...a to opet nije crno nego smedje...

i na koji slag mislite? ja mislim na biljni? s njim se moze dobro to sve obojiti?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nije mi baš jasno na što misliš kad kažeš da ćeš crtati, ali važno da ti znaš što želiš.
    Boje u prahu se otope, recimo pola žličice boje, pola žličice vode i to onda umiješaš u šlag. Ovisno o željenoj nijansi stavljaš manje ili više boje. Dobit ćeš sigurno pravu jarko žutu boju.
    Kod spužva boba ti niti ne treba potpuno crna boja, a rubovi od otopljene čokolade izgledaju skoro pa crni.
    Boljni šlag nije po mom ukusu, zbog okusa prvenstveno, ali za ukrašavanje je definitivno sigurniji od mliječnog, koji se teže natuče do te čvrstoće i puno lakše se topi.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

imaš i one boje u tubi s kojima možeš iscrtati rubove i napraviti npr. crvenu kravatu. samo najčešće dolaze samo u 4 boje (to je zapravo tekući šećer u boji, izgleda ko malo gušća želatina)

napravi glazuru od crne čokolade, one sa najvećim postotkom kakaa. rastopiš i dodaš malo ulja i to je to. Bit će gorkasto ali će ga biti malo pa neće biti problem.

jedan paket žute ti je dovoljan za količinu šlaga koji ti treba za spužvaboba, bar mislim.

Ja ne koristim biljni šlag jer ga ne volim, nego obično zbregov vrhnje za šlag

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://public.fotki.com/Suzizana/tor...pni-kadar.html
    ovo ti je moj spužva bob. nije jako žut jel je ona boja u prahu na kojoj piše da je žuta, bila ustvari narančasti prah i bojala sam ga se puno staviti da na kraju ne bude narančast, tak da je ispao blijedo žut . ja sam radila samo facu. oči su medenjaci, zubi žvake, usta čokolada. možda ti pomogne!

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja am jednom prilikom crtala medu Winnie the Pooh-a pomoću cedevite u prahu. Izrezala sam ga u papiru i unutršnjost pažljivo posipala cedevitom.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Molim pomoć!
    Kupila sam one tubice boja za pisanje/crtanje po torti. Je li to zaista ide tako jednostavno: na ohlađenu čokoladnu glazuru direktno pišem/crtam (vraga crtam, samo pišem ) i stavim u frižider da se osuši ili se suši na sobnoj temperaturi?

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ja sam znala po tortama pisati s tim bojicama al me strašno ljutilo dok se razvlačila pa sam se morala spraksirat kak završavat slova!
    Angelina, jesi išla u svadbenu bajku, oni tam sigurno imaju nekakve boje da bi mogla lijepo napravit spončku!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Potpis!

Boje koje sam imala prošle sezone razvlačile su se ko kauguma... Inače, ja sam radila ukrase na štehanim medenjacima u šarenim bojama i isto nisam baš bila prezadovoljna. Za bolji uspjeh treba raditi polaaaaako. Probaj prvo pisati "na prazno", po stolu ili tanjuru. Boje imaju u sebi dosta želatine i treba im da se stegnu kao i glazuri.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Hvala!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A da probate ovako- napravite tortu, gore stavite glazuru u boji koja vam odgovara. Na glazuru stavite sliku koju ste napravile od buttercream-a, a radit ćete je ovako- isprintate lik koji god želite, na taj print stavite papir za pečenje na kojem crtate ("kopirate" sa printa). Konture slike napravite od čokolade u tubi ili otopljenu čokoladu stavite u običnu vrečicu za zamrzavanje, odrežete mrvu na čošku i crtate. Praznine popunite buttercreamom (njega bojate u boje koje vam trebaju), a pomoću kista ili medicinske šprice, kako vam odgovara. Stavite u zamrzivač. Kada se slika smrzne odvojite je od papira za pečenje i stavite na tortu. Samo, taj transfer se mora raditi brzo, jer se maslac topi. Nema greške, slika za izložbu .
    Posljednje uređivanje od rena7 : 30.11.2011. at 23:11

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •